LIVE

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Νοσοκομείο εκστρατείας - Είχε χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν!

ypaithrio01-mesa

Στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Γεώργιος Γεννηματάς» δεν απομένει ούτε μια κενή κλίνη ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό - Ψάχνουν τη «διαρροή» της μόλυνσης - Έτοιμο την Πέμπτη το «φορητό» νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Ανυποχώρητος παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, στην οποία καταμετρήθηκαν χθες 305 νέα περιστατικά σε σύνολο 1.498 πανελλαδικά, κρατώντας για άλλη μια μέρα τα «σκήπτρα» του κορωνοϊού στη χώρα. Παρότι σε απόλυτους αριθμούς τα νέα κρούσματα του ιού φθίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε σχέση με τα νούμερα που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα, η κατάσταση, ωστόσο, που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να βελτιωθεί ούτε κατά το ελάχιστο, καθώς η αφόρητη πίεση των νέων διασωληνώσεων έχει ως αποτέλεσμα να έχουν κορεστεί όλες οι ΜΕΘ στην ευρύτερη περιοχή. Ενδεικτικό αυτού αποτελεί το γεγονός ότι αμφότερα τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Γεώργιος Γεννηματάς» ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 χθες το βράδυ τις τακτικές εφημερίες χωρίς να διαθέτουν ούτε μια κλίνη ΜΕΘ κενή για ασθενείς από κορωνοϊό, αφού έχουν από μέρες καλυφθεί και οι 44 κλίνες ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και οι 17 του «Γ.Γεννηματάς» αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, και έπειτα από την απόφαση της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας για ανάπτυξη της 300 ΚΥΜΕΑ (Κινητής Υγειονομικής Μονάδος Εκτάκτων Αναγκών) στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως, το «φορητό» νοσοκομείο για COVID στη Θεσσαλονίκη, θα είναι έτοιμο την Πέμπτη.

Θεσσαλονίκη: Στήνουν κινητό νοσοκομείο στο 424 στρατιωτικό | Τώρα ό,τι συμβαίνει 22/11/2020| OPEN TV


Την ίδια ώρα, «έχουμε αρχίσει να βλέπουμε βελτίωση» εκτίμησε χθες ο Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, διευκρινίζοντας όμως πως χρειάζεται ακόμη πολύς χρόνος για αποκλιμάκωση της κατάστασης, καθώς «ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων δεν θα πέσει πριν περάσει μια βδομάδα ακόμα», σημείωσε. Μάλιστα, πέραν της Βόρειας Ελλάδας που βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο», «είναι απολύτως σαφές ότι ο ιός είναι σε όλη την Ελλάδα. Σε οποιοδήποτε σημείο που δεν βλέπουμε πολλά κρούσματα, με έναν κακό χειρισμό, θα κολλήσει ξανά κόσμος. Είναι μια ασταθής ισορροπία» περιέγραψε ο Καθηγητής, ξορκίζοντας τον όποιο εφησυχασμό.

Με τον ιό να καλπάζει στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά για στη Θεσσαλονίκη, έρχεται να προστεθεί και η αδυναμία να εντοπιστούν με ακρίβεια οι πηγές διασποράς του ιού στην πόλη ακόμη και σήμερα, 20 ημέρες δηλαδή μετά την εκκίνηση του γενικού απαγορευτικού. Εμφανώς προβληματισμένη για την «αχίλλειο πτέρνα» του συστήματος, «λογικά κάπου γίνεται μόλυνση» επισήμανε η Μίνα Γκάγκα διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, σημειώνοντας πως «τα κρούσματα δεν κάνουν ποτέ 25 μέρες να εμφανιστούν. Τα περισσότερα εμφανίζονται στην εβδομάδα. Μερικά εμφανίζονται στο 14ήμερο και σπάνια μπορεί να εμφανιστούν στην 3η εβδομάδα», για να καταλήξει πως «άρα, κάτι δε γίνεται καλά, άρα κάπου δεν προσέχουμε πολύ».

«Τα βλέπαμε στην παρέλαση…»

Με εμφανή τον επιστημονικό προσανατολισμό για πιθανές «τρύπες» στην προσπάθεια στεγανοποίησης της Θεσσαλονίκης από τον κορωνοϊό, με σκηνικό πολέμου προσομοιάζει ήδη ο χώρος στάθμευσης του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424, όπου έχουν τοποθετηθεί σκηνές από νοσοκομείο εκστρατείας, το οποίο θα είναι έτοιμο σήμερα, για να υποδεχθεί -σε περίπτωση που χρειαστεί- μεγάλο αριθμό ασθενών ταυτόχρονα. Το φορητό νοσοκομείο αποτελείται από αντίσκηνα και κοντέινερ, στα οποία θα αναπτυχθούν κλίνες με αναπτευστήρες, ενώ είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως στο Αφγανιστάν, όταν είχε μεταβεί εκεί ένα τμήμα του ελληνικού στρατού.

«Τα βλέπαμε στην παρέλαση και τώρα τα ζούμε» σχολιάζουν στην εικόνα του στρατιωτικού νοσοκομείου οι Θεσσαλονικείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς μέχρι στιγμής η μόνη επαφή των κατοίκων της πόλης με τις υγειονομικές υποδομές του στρατού ήταν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια»

Με τον κορωνοϊό, ωστόσο, να επελαύνει, η μάχη δίνεται ώρα με την ώρα στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, ακόμη και αν οι πιθανότητες δεν είναι πάντα με το μέρος των γιατρών και των νοσηλευτών.

«Η χώρα μας, όπως και ολόκληρη η ανθρωπότητα, καλείται να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Στη Βόρεια Ελλάδα και, ειδικότερα, στο Νομό της Θεσσαλονίκης, η διασπορά του ιού είναι πολύ μεγάλη και ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας είναι ιδιαίτερα υψηλός. Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και την έκδηλη ανησυχία των συμπολιτών μας, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι, μέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα» ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή του το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καταλήγοντας πως «οι εξαιρετικοί μας ιατροί και νοσηλευτές, το σύνολο του διοικητικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού καθώς και η Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειου, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των νοσηλευομένων, με ενότητα, ομοθυμία και ειλικρινή διάθεση προσφοράς. Όλοι μαζί, ως μια ομάδα, σαν μια οικογένεια, θα δώσουμε τον κοινό αγώνα και θα τα καταφέρουμε». Την ίδια προσπάθεια καταβάλλουν γιατροί και νοσηλευτές στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης να κρατήσουν στη ζωή μια 28χρονη μητέρα από την Κοζάνη, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη και χωρίς να διαθέτει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Στον αντίποδα, την καραντίνα έσπασαν πιστοί σε χωριό της βόρειας Χαλκιδικής εχθές το πρωί, συμμετέχοντας «αμετανόητοι» στη Θεία Λειτουργία παρά τη σχετική απαγόρευση. Φτάνοντας στον ναό, αστυνομικοί εντόπισαν τον ιερέα και δύο πιστούς, βεβαιώνοντας πρόστιμα 300 ευρώ σε κάθε πολίτη και 1.500 ευρώ στον ιερέα, για να δεχτούν επίθεση από τον γιο του ιερέα και έναν εκ των πολιτών, καταλήγοντας προαιρετικά στο νοσοκομείο.


Ειδήσεις σήμερα

Συρία: Ο Φέισαλ Μέκνταντ νέος υπουργός Εξωτερικών

Πανδημία-Αργεντινή: Πάνω από 4.000 κρούσματα και 100 θανάτους σε 24 ώρες

Βρετανία: Τα Χριστούγεννα θα σωθούν
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (40)

H Bαλεvτίνη πήγε μαζί με τον Aμπvτούλ στα εγκαίvια του Ισλαμικoύ Τεμέvoυς

Tα διέλυσαν όλα

D.

Έκλεισαν νοσοκομεία και τώρα στήνουν σκηνές. Bananistan... to be continued

ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝΟΣ COVIDIOT

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ...ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΛΛΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΩΝ

Tom mix(original)

Δηλ...να πουμε μπραβο στον Μητσοτακη??

Αληθειες

Αυτο ειχε αγοραστει απο ΗΠΑ με ... Τσοχατζοπουλο...Πασοκαρα ρεεεε

Άγγελος

Παρακαλώ να δημοσιευθεί. Αυτά είναι τα αποτελέσματα, όταν ελέω Πολάκη χάθηκε δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου ύψους 300 εκ. στο υπουργείο Υγείας, τον Μάϊο του 2019. Η αβελτηρία που έδειξε το υπουργείο Υγείας είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση προγραμματισμένης δωρεάς. Το όλο ζήτημα αποκαλύφθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που θα έκανε και την εν λόγω δωρεά, στην ανακοίνωση του οποίου αναφέρεται πως η δωρεά δεν προχώρησε επειδή «η αρμόδια ομάδα έργου του Ελληνικού Δημοσίου δεν κατέθεσε ώριμη και ολοκληρωμένη πρόταση προς αξιολόγηση στο ΙΣΝ». Το ΠΑΣΟΚ έκτισε 10 Πανεπιστημιακά νοσοκομεία κοσμήματα και 200 κέντρα υγείας. Οι μεταΠΑΣΟΚ δεν αγόρασαν ούτε σεντόνια.

τι αφγανισταν

τι Θεσσαλονικη καμια διαφορα εκει μας κατεντησε το Εφοπλιστικο Κρατος της Αθηνας και του Πειραια ΜΟΝΟ με απεμπλοκη εχουμε ελπιδες

και τωρα στο αφγανισταν

χρησιμοποιειται!Τα 2/3 της πολης αφγανοι ειναι.

μωλις τους φερανε

απο τα διαφορα βρωμονησια που ειναι τιγκα στο λαθρο και στον κορονοϊο και ετσι τεχνητα "γεμισανε" και την Θεσσαλονικη και την Β.Ελλαδα οργανωμενο σχεδιο ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ και ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ του Βορρα !

Αριστος

Ειμαστε αριστοι.....ενω διπλα εχουμε κλειστα κτηρια απο νοσοκομειο, εμεις βαζοθμε τον κοσμο σε τεντες......με την ευγενικη χορηγια του κουλη

Σταματα

Ρε βλακα ολο χαζομαρες πετας. Το υπαιθριο νοσοκομειο ειναι η καλυτερη λυση. Εχει 2 ενεργα νοσοκομεια σε αποσταση 500 και ολες οι υποδομες ειναι διπλα.

Thomas

Αυτό ήταν το σχέδιο τους τόσους μήνες ??????

Α

Κάτι δεν κάνουμε καλά ..είπε η κυρία.Στα σύνορα το μέσα έξω από Αλβανία,Σκόπια,Βουλγαρία,όλα καλά έτσι;Μας κοροϊδεύουν.

εδω ειπαν στεγνα

οτι τους δινουν εξιτηριο ενω εχουν κορονοϊο τι να ΛΕΜΕ τωρα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Στηνουν στρατιωτικο νοσοκομειο ενω ειχαν κλεισει τα εξης νοσοκομεια: Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών). Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Η Αγία Ελένη). Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική). Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας. Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμιγκ) Βεβαια αυτα τα νοσοκομεια ηταν στην Αθηνα, αν υπηρχαν αυτα με το απαραιτητο υγειονομεικο προσωπικο και με κλεινες ΜΑΦ, ΜΕΘ θα μορουσαν να σωσουν πολλους ασθενεις με κορονοιο. Τα νοσοκομεια αυτα τα εκλεισε ο γνωστος υπουργος υγειας Αδωνης Γεωργιαδης επι πρωθυπουργιαςΠαπαδημου. Μαλιστα ελεγε οτι δεν μπορει να του παρει αλλος την δοξα των μνημονιων.

Χ.Π.

ΑΚΡΙΒΩΣ Προσθέτω επίσης και δύο ακόμη νοσοκομεία στην Πάτρα που έκλεισαν, το Σανατόριο και το Λομωδών και φυματιούντων.. Είναι γεγονός ότι από 7 κλίνες ανά 1000 κατοίκους το 2005, έχουμε πέσει στις 4 κλίνες ανά 1000 κατοίκους το 2020!!! Δόξα στα μνημόνια και σε ΟΛΕΣ τις μνημονιακές κυβερνήσεις που μας "έσωσαν"

καλά κρασά

Μετά την πρωθυπουργία Παπαδήμου και Σαμαρά, έχω την εντύπωση, οτι κυβέρνησε για περίπου 5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης