Κορωνοϊός: Έντεκα νέοι θάνατοι - 56χρονος μεταξύ των νεκρών

Κορωνοϊός: Έντεκα νέοι θάνατοι - 56χρονος μεταξύ των νεκρών

Στους 593 συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας - Ξεπέρασαν τους 100 οι διασωληνωμένοι - Δοκιμάζεται το σύστημα Υγείας

1entatiki-arthro
Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς ήδη σήμερα έχουν σημειωθεί έντεκα νέοι θάνατοι.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 83χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, ενώ τουλάχιστον άλλη μία περίπτωση προκαλεί εντύπωση, καθώς πρόκειται για έναν 56χρονο που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του Ευαγγελισμού. Ακόμη, πέθανε μία 95χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος -και η οποία αρχικά είχε δηλωθεί ως 50χρονη.

Επίσης, μία 64χρονη με υποκείμενα νοσήματα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Αττικόν, ένας 84χρονος στο ΑΧΕΠΑ, ένας 80χρονος στο νοσοκομείο «Ελπίς», μία 83χρονη στο Σωτηρία, μία 65χρονη στο Ιπποκράτειο, ένας 92χρονος στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και ένας 86χρονος στο Θριάσιο.

Τελευταίος θάνατος αναφέρθηκε από το Γ.Ν. Βέροιας. πρόκειται για μια 65χρονη γυναίκα η οποία έπασχε από αναπνευστική ανεπάρκεια.

Και οι έντεκα έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα, ενώ πλεόν ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό ανέρχεται σε 593.

Η επιδημία κορωνοϊού συνεχίζει να κινείται δυναμικά σε μεγάλο τμήμα της χώρας. Την ίδια ώρα, οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές παρακολουθούν με προσοχή τα στοιχεία και τα δεδομένα που συνθέτουν την επιδημιολογική εικόνα συνολικά αλλά και επί μέρους, ώστε να δρομολογούν με βάση αυτά τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Κλείσιμο
Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες γιατί αναμένεται να αποτυπώσουν την επίδραση των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί οριζόντια, αλλά και στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές για την αναχαίτιση της επιδημίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι ειδικοί και για το ποια θα είναι η επίπτωση της δυνατής ώσης της επιδημίας στο σύστημα υγείας.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο «αρνητικό ρεκόρ» κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα μας ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ ενώ για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ξεπέρασε τους 100.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.259 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Μετά το σοκ των 1.259 κρουσμάτων εκτάκτως στην ενημέρωση βρέθηκε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε και στις ΜΕΘ, όπου νοσηλεύοντανι διασωληνωμένοι 102 ασθενείς. Η πληρότητα στις μονάδες ΜΕΘ της Αττικής προσεγγίζει το 58% ενώ για τη Βόρεια Ελλάδα η οποία εμφανίζει αναλογικά τα περισσότερα κρούσματα, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι το σύστημα... απειλείται»

Με δεδομένο ότι οι νοσηλείες καταγράφουν μια σταθερή, ανοδική τάση διαφαίνεται πλέον η πίεση που θα εντείνεται στο σύστημα υγείας. Οι εισαγωγές νέων ασθενών, όπως αποτυπώνονται στα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών, οδηγούν σε ένα μικρό ποσοστό και σε διασωληνώσεις και σε θανάτους. Οποιαδήποτε «έκρηξη» σε κρούσματα μεταφράζεται αυτομάτως, αργά ή γρήγορα, σε αύξηση νοσηλειών και διασωληνώσεων. Γι αυτό οι ειδικοί θεωρούν κρίσιμο αυτό το διάστημα, γιατί ουσιαστικά δίνουν μια μεγάλη μάχη να περιορίσουν τα κρούσματα και συνεπώς και τις σοβαρές νοσηλείες.

Την ίδια στιγμή, στο υπουργείο Υγείας ξεδιπλώνουν το σχέδιο για την ενίσχυση των ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε κατά την προχθεσινή του ομιλία στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, οι διαθέσιμες ΜΕΘ πανελλαδικά ανέρχονται σε 974. Οι ΜΕΘ – covid πανελλαδικά ανέρχονται σε 288, από τις οποίες οι 140 στην Αττική. Επιπλέον, αναπτύσσονται άλλες 268 ΜΕΘ, καθώς και 62 ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας) με στόχο η παράδοσή τους να ολοκληρωθεί τέλος του έτους.


Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζονται τα «παιχνίδια» με το Oruc Reis: Έπλευσε προς Αίγυπτο, έκανε στροφή και επιστρέφει

Ηράκλειο: «Τι έκανες ρε Μάνο» - Η κραυγή της αδερφής του 51χρονου μητροκτόνου

«Ήθελα να νιώσω μητέρα, ζητώ συγγνώμη» λέει στο protothema.gr η 33χρονη που άρπαξε τη Μαρκέλλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης