LIVE

Κορωνοϊός

Σχολεία: Πονοκέφαλος για τους αρνητές της μάσκας

sxoleio-paidia

Ενώ αναμένεται η νέα ΚΥΑ που θα ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα -  Αγώνας δρόμου για να φτάσουν οι μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Προβληματισμός έχει προκληθεί στο υπουργείο Παιδείας μετά και τις συγκεντρώσεις της Κυριακής και τους γονείς που αμφισβητούν τη χρήση μάσκας. Ο προβληματισμός εστιάζεται όχι τόσο στις συγκεντρώσεις αλλά στους γονείς που εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε με μάσκα στα σχολεία.

Παρόμοια αγωνία για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούν υπάρχει και στους εκπαιδευτικούς. Χαρακτηριστικήείναι η δήλωση για προστασία από την πολιτεία μπροστά στο κίνημα των αρνητών της μάσκας μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 από τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάση Κικινή.«Έχουμε δεχθεί επιστολές με απειλές γονέων με ένδικα μέσα για να μην φορέσουν τα παιδιά τους μάσκα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικινής.Το υπουργείο απαντά ότι αυτό που προέχει είναι η ασφαλής επιστροφή των μαθητών στο σχολείο με βάση τα μέτρα που υπέδειξαν οι ειδικοί.

Νέα ΚΥΑ με όλους τους κανόνες λειτουργίας σχολείων - κυλικείων

Στα μέτρα που θα εφαρμοστούν στα σχολεία από 14 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς που ανακοίνωσε πως θα εκδοθεί ΚΥΑ για το πώς θα λειτουργήσουν σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα γλωσσών και βιβλιοθήκες.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, υπενθύμισε πως είναι υποχρεωτική από τους μαθητές στους εσωτερικούς χώρους και τους εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ τόνισε πως λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιούνται εκδρομές, σχολικά πρωταθλήματα και ανταλλαγές μαθητών μεταξύ άλλων.

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε πως το προσωπικό των κυλικείων πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και πως πρέπει να διατίθενται μόνο συσκευασμένα τρόφιμα και ποτά. Οι μαθητές πρέπει να διατηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 1,5 μέτρου κατά την αναμονή τους στην ουρά του κυλικείου.Επίσης, επανέλαβε πως «δεν υπάρχει καμία τιμωρία για οτιδήποτε», απλά «δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε μαθητές χωρίς μάσκα».

Αναφορικά με τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών αυτά θα λειτουργήσουν με τους κανόνες οι οποίοι πρόκειται να εφαρμοστούν και στις σχολικές μονάδες.Στόχος μας, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι να προστατεύσουμε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, γενικά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η χρήση μάσκας

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές, εκπαιδευτικούς σε όλες τις τάξεις, καθώς και το λοιπό προσωπικό.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, καθώς και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και σε περίπτωση συνωστισμού στα κυλικεία εξωτερικού χώρου, όπως και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Η χρήση της χειρουργικής μάσκας έναντι της υφασμάτινης μπορεί να προκριθεί από το θεράποντα γιατρό για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα.

Από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας εξαιρούνται μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς, καθώς και μαθητές με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για την προστασία της σχολικής κοινότητας δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, μαθητικά συνέδρια, σχολικά πρωταθλήματα και προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών.

Διδακτικές επισκέψεις και περίπατοι δύνανται να διεξάγονται ανά τμήμα με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Κυλικεία

Σχετικά με τη λειτουργία των κυλικείων ισχύουν τα εξής:

- Το προσωπικό πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους γενικούς κανόνες καθαριότητας, απολύμανσης χώρων και ατομικής υγιεινής.
- Το προσωπικό πρέπει να εφαρμόζει τα γενικά μέτρα προφύλαξης και πρόληψης μετάδοσης του ιού, όπως αποχή από την εργασία σε περίπτωση εμφάνισης πυρετού ή άλλων συμπτωμάτων συμβατών με τον Covid-19, χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός.
- Η χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών κατά τη διάρκεια της εργασίας στο κυλικείο είναι υποχρεωτική.
- Τα κυλικεία πρέπει να διαθέτουν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό.
- Οι μαθητές πρέπει να διατηρούν αποστάσεις 1,5 μέτρου κατά την αναμονή και εξυπηρέτηση από το κυλικείο.
- Στα κυλικεία εσωτερικού χώρου πρέπει κατά την αναμονή να γίνεται πάντα χρήση μάσκας.
- Υποχρεωτική η ύπαρξη αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος χεριών δίπλα στο ταμείο του κυλικείου, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν μαθητές.

Φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής και εκπαίδευσης δραστηριοτήτων και πάσης φύσεως συναφών δομών γίνεται με βάση τους κανόνες λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Ειδικότερα:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς
Τήρηση μέγιστων δυνατών αποστάσεων
Αποφυγή συγχρωτισμού, καθαρισμός αιθουσών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση
Εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών
Ύπαρξη αντισηπτικού

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Σε αναστολή η έρευνα για το εμβόλιο της AstraZeneca - Ασθενής εμφάνισε σοβαρή ανεπιθύμητη αντίδραση

NBA, play off: Έλειπε ο Αντετοκούνμπο, αποκλείστηκαν οι Μπακς, 103-94 από τους Χιτ

Μπερλουσκόνι: «Πραγματική κόλαση ο κορωνοϊός» - Η αναφορά στον Πλάτωνα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Θβου

Έπρεπε για ένα ζήτημα τόσο μεγάλης σημασίας να υπάρξει δημόσια διαβούλευση . Άντ αυτού πέρασε στα μουλωχτά . Αναρωτιέμαι αν είναι νόμιμο να εκδίδονται ΠΝΠ και ΚΥΑ τόσο καιρό χωρίς συζήτηση στη Βουλή . Ουσιαστικά ζούμε μια πρώιμη μορφή ολοκληρωτισμού .

789

Έτσουξε πολύ λέμε!! Μπορεί να μας έχουν γραμμένους αλλά η πιθανότητα να χάσουν οριστικά την ψήφο μας τους κάνει να βλέπουν εφιάλτες!! Αυτή είναι μόνο η αρχή, γαλάζιοι συριζαίοι, υπάλληλοι του Σόρος!!

Κωστας

Οσοι αρντουνται την μασκα ας μην πηγαινουν τα παιδια τους στο σχολειο. Ως ποτε θα ανεχομαστε τους γιατρους με πτυχιο μπαριστα? Ειναι επικινδυνοι για την δημοσια υγεια και θελουν να ζουν εις βαρος των αλλων. Στο σπιτι τους ρε

Μαζευτείτε έστω και τη τελευταιά στιγμή

Καίγεται η Λέσβος , ο λαός πρέπει να είναι ενωμένος και ο Χαρδαλιάς, Τσιόρδας , Σύψας , Κεραμέως υπο τις εντολές Μητσοτάκη έχουν δημιουργήσει τεραστια προβλήματα για τις μάσκες που ΔΕΝ προστατεύουν απο τον κορονοιό όπως ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ τους. Συνέλθετε πια !

pao

Τωρα θα σας δουμε με την αλαζονεια σας και τις περιεργες αυταρχικες ανοησιες σας, ταχα μου να μας προστατευσετε...! Δεν θελετε μονον μασκα, θελετε και φιμωτρο στους πολιτες και στα παιδακια! Ποινικοποιειστε και τις εποχικες ιωσεις - ναι, σαν αυτη που αδειασαν τα δημοτικα σχολεια τον Ιανουαριο'20 και αλλες χρονιες βεβαια!

Μάσκες στο Δημοτικό...

Ξεφτίλα.

Ηλιόπουλος

Είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε.........

Ζητάμε σχολεία ή τάξεις

για μασκοφόρους και μη μασκοφόρους, όπως υπάρχουν χώροι για καπνίζοντες και μη καπνίζοντες. Απλά πράγματα.

στα σπιτια τους

να διαβαζουν μονοι τους, οποιος επανερθει πριν κοπει απο απουσιες θα αξιλογειται με διαγωνισμα στην υλη που εχει παραδοθει και θα ακολουθει το προγραμμα του σχολειου .

Jim Morrison

Ντροπη και αισχος ...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης