Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτες εισέβαλαν σε βίλα επιχειρηματία στο Πανόραμα κι άρπαξαν ένα εκατομμύριο ευρώ

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτες εισέβαλαν σε βίλα επιχειρηματία στο Πανόραμα κι άρπαξαν ένα εκατομμύριο ευρώ

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για επαγγελματίες που όχι μόνο γνώριζαν πώς θα κινηθούν αλλά είχαν και γνώσεις καθώς κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο

panorama
Το προφίλ των «φαντομάδων» που χθες το βράδυ τρύπωσαν στη βίλα επιχειρηματία στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και άρπαξαν ένα εκατομμύριο ευρώ, 200 χρυσές λίρες και κοσμήματα προσπαθούν να συνθέσουν οι αναλυτές της Ασφάλειας για να λύσουν το μυστήριο της μεγάλης κλοπής.

Ο γνωστός βορειοελλαδίτης που κατάφερε μαζί με την οικογένειά του να στήσουν μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον τομέα του με μεγάλο κύκλο εργασιών και εξαγωγές σε ολόκληρο τον κόσμο έλειπε σε διακοπές στη Χαλκιδική, κάτι που γνώριζαν οι διαρρήκτες, όπως επίσης ότι μέσα στο χρηματοκιβώτιο φύλαγε έναν θησαυρό. Γι' αυτό εκτιμούν πως γνώριζαν λεπτομέρειες για τις κινήσεις του βιομηχάνου, και έτσι η σύνθεση του προφίλ των δραστών θα βοηθήσει την αστυνομία να φτιάξει ένα πρώτο κύκλο υπόπτων. Φυσικά, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για επαγγελματίες που όχι μόνο γνώριζαν πώς θα κινηθούν αλλά είχαν και γνώσεις καθώς κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσω ενός συστήματος με αισθητήρες ανιχνεύσεις κίνησης και κάμερες ο επιχειρηματίας ειδοποιήθηκε άμεσα για τη διάρρηξη, όμως μέχρι να ειδοποιήσει την αστυνομία και περιπολικά να φτάσουν στο σημείο είχαν ήδη εξαφανιστεί.

Στα εργαστήρια θα αναλυθούν όλα τα βίντεο από τις κάμερες που διέθετε η βίλα και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατέγραψαν κινήσεις των «ποντικών». Παράλληλα οι αστυνομικοί ψάχνουν από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και κλειστών κυκλωμάτων από σπίτια και καταστήματα της περιοχής προκειμένου να συνθέσουν το δρομολόγιο που ακολούθησε το ύποπτο αυτοκίνητο με το όποιο έφτασαν και έφυγαν από το σημείο οι διαρρήκτες. Έτσι τουλάχιστον προκύπτει μέσα από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που χθες το βράδυ το είδαν να σταθμεύει κοντά στη βίλα του γνωστού βιομήχανου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αξιωματικοί της ασφάλειας θα πάρουν καταθέσεις από τον επιχειρηματία, αλλά και ανθρώπους που κινούνται στο στενό φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του μήπως και βρουν την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της μεγάλης κλοπής.

Ειδήσεις σήμερα

«Handelsblatt»: «Γιατί δεν πρέπει η Ελλάδα να εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία»

Χοντραίνει το παιχνίδι στην Αν. Μεσόγειο: Οι Τούρκοι «απαντούν» με ρωσικά πλοία

«Μην πειράξετε τρίχα τους» λέει η Άγκυρα, για Τούρκους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Καστελόριζο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης