Μετρό: Στην κυκλοφορία τρεις σταθμοί

Μετρό: Στην κυκλοφορία τρεις σταθμοί

Οι τρεις σταθμοί που θα παραδοθούν αύριο στο επιβατικό κοινό (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα) έρχονται με καθυστέρηση τριών ετών

Metro-Korydallos
Εξίμισι χρόνια μετά την τελετή εγκαινίων του σταθμού της Αγίας Μαρίνας στο Αιγάλεω, η Αττικό Μετρό ετοιμάζεται να ξανακόψει κορδέλες, αυτή τη φορά δίνοντας σε κυκλοφορία τους τρεις από τους έξι συνολικά σταθμούς της γραμμής του μετρό για Πειραιά, συνολικού κόστους άνω των 460 εκατ. ευρώ, που κατασκεύασε η κοινοπραξία Αβαξ-Alstom-Chella SpA.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο έργο υποδομής που εγκαινιάζει η σημερινή κυβέρνηση, η οποία πασχίζει με σειρά παρεμβάσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών να βάλει τις κατασκευές στο επίκεντρο των έργων που θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία και θα εξασφαλίσουν σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι τρεις σταθμοί που θα παραδοθούν αύριο στο επιβατικό κοινό (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα) έρχονται με καθυστέρηση τριών ετών, αφού το έργο από την ημερομηνία υπογραφής του, το 2012, μέχρι σήμερα χρειάστηκε να αντιμετωπίσει πλήθος εμποδίων άμεσα συνδεδεμένων με την Αρχαιολογία, με μετακινήσεις σταθμών, αλλά και χρηματοοικονομικής φύσης ζητήματα που πήγαν πίσω την κατασκευή, φορτώνοντας τη σύμβαση με πρόσθετο κόστος.Υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής ο προϋπολογισμός του έργου έχει αναθεωρηθεί κατά περίπου 40%, στα 467 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει τελειώσει, ενώ ο ανάδοχος έχει εισπράξει για αποζημιώσεις σύμφωνα με την Αττικό Μετρό ποσό άνω των 40 εκατ. ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος με τις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος: Ο Καλογρίτσας, ο Παππάς, οι τηλεοπτικές άδειες και ο ...«Λευκός Οίκος»

Μητσοτάκης στους FT: «Όχι» σε όρους μνημονίου για την πρόσθετη βοήθεια από την ΕΕ

Η Ελένη φεύγει, ο Ανδρέας (ξανα)έρχεται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης