LIVE

Κορωνοϊός

Μεγάλος Περίπατος: Τι έχει αλλάξει σε Πανεπιστημίου και Σύνταγμα - Οι εναλλακτικές διαδρομές

arthrou_megalos_peripatos

«Ου μπλέξεις» για τα ΙΧ στο Σύνταγμα - Το επόμενο στάδιο του έργου - Δείτε τις αλλαγές στα ΜΜΜ και τα ταξί

Οι εργασίες για τη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος βαίνουν προς ολοκλήρωση με εντατικούς ρυθμούς.

Παραίνεση και προειδοποίηση προς αποφυγήν του παθήματος με τα έργα στην Πανεπιστημίου: Οι οδηγοί που είχαν στο πρόγραμμά τους να διασχίσουν την πλατεία Συντάγματος, ας επιλέξουν κάποιαν άλλη διαδρομή. Οι διαθέσιμες λωρίδες για την κίνηση των οχημάτων είναι πλέον μόνο τρεις. Και παρόλον ότι ανέκαθεν ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο στένευε ούτως ή άλλως για διάφορους λόγους, από σήμερα Δευτέρα και εις το εξής, η διέλευση στο κομμάτι ανάμεσα στην Καραγιώργη Σερβίας και την Μητροπόλεως γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.
mesa_megalos_peripatos

Δεν θα ήταν δείγμα σωφροσύνης να μποτιλιαριστεί κάποιος, ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα μπορούσε να αποφύγει την ενδεχόμενη ταλαιπωρία επιλέγοντας κάποιο εναλλακτικό δρομολόγιο. Αν αποδειχθεί ότι ορθώς οι συγκοινωνιολόγοι προβλέπουν ότι η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας θα αυτορρυθμιστεί σχετικά σύντομα, καλό θα ήταν αυτή η διαδικασία να επιταχυνθεί.

Ακόμη και εάν κάποιος διαφωνεί με το σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου ή με τις επιμέρους παρεμβάσεις, στην Πανεπιστημίου, το Σύνταγμα ή αλλού, δεν συνιστά μέσο διαμαρτυρίας το να επιβαρύνει την ψυχική του υγεία με τον ηθελημένο εγκλωβισμό του στην αναμορφωμένη κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Αντιθέτως, εάν η προσαρμογή συντελεστεί πιο γρήγορα, οι όποιες ενστάσεις θα μορφοποιηθούν και θα φτάσουν στον Δήμαρχο Αθηναίων το ταχύτερο δυνατόν.
suntagma__2
suntagma_

Επί του παρόντος, η παρέμβαση στο Σύνταγμα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ο επιπλέον χώρος για τους πεζούς έχει σηματοδοτηθεί με μια φαρδιά κόκκινη λωρίδα, ενώ έχουν μετακινηθεί και οι στάσεις για λεωφορεία και τρόλεϊ. Η Δημοτική Αστυνομία και η Τροχαία βρίσκονται σε ετοιμότητα, στο τέρμα της οδού Σταδίου και εμπρός από το Public -αν και θα βοηθούσε αρκετά τους, όσους ανύποπτους, οδηγούς ανεβαίνουν από Ομόνοια να υπήρχαν προειδοποιητικές πινακίδες για τα έργα στο Σύνταγμα.

Σε κάθε περίπτωση, η αλλαγή στις καθημερινές συνήθειες των Αθηναίων δεν είναι τρομερά επώδυνη στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν θα λειτουργήσουν οι αντιδρομήσεις στο τμήμα της Καραγιώργη Σερβίας, από την πλατεία έως την οδό Βουλής, αλλά και στο τέρμα της Κολοκοτρώνη. Σε λίγες ημέρες και προτού ο Μεγάλος Περίπατος κάνει το επόμενο βήμα προς την ολοκλήρωσή
megalos_peripatos_athina
του με τις παρεμβάσεις εντός του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, θα δημιουργηθεί πιάτσα ταξί στην, «ανάποδη» πλέον, Καρ. Σερβίας. Τα ταξί θα παρατάσσονται από τη Βουλής έως το Σύνταγμα, σε διάταξη «Γ».

Προϋπόθεση για να λειτουργήσει η νέα αυτή -και νόμιμη πλέον- πιάτσα των ταξί, αποτελεί η αντιδρόμηση του τελευταίου τμήματος της Κολοκοτρώνη. Δηλαδή σε περίπου 10 ημέρες από σήμερα, θα επιτρέπεται η δεξιά στροφή από τη Σταδίου, μετά από την Παλιά Βουλή, προς την οδό Βουλής μέσω Κολοκοτρώνη. Τα σχετικά σήματα έχουν ήδη τοποθετηθεί, αν και παραμένουν καλυμμένα ώστε να μην προκαλέσουν σύγχυση στους οδηγούς.

Απορίες όπως το τι προβλέπεται να κάνουν όσοι ανεβαίνουν την Κολοκοτρώνη με κατεύθυνση το Κολωνάκι μέσω οδού Αμερικής εφόσον δεν θα μπορούν να συνεχίσουν ως τη Σταδίου, θα απαντηθούν προσεχώς. Ας ελπίσουμε ότι ο Δήμος θα φροντίσει να ενημερώσει εγκαίρως τους οδηγούς που κινούνται στο κέντρο ότι το νέο τέρμα της Κολοκοτρώνη, με την υποχρεωτική στροφή δεξιά στη Βουλής, οδηγεί ξανά προς τα ενδότερα του ιστορικού/εμπορικού κέντρου.

Εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης για όλους

Για την αποφυγή των καθυστερήσεων που ενδέχεται να προκληθούν τις πρώτες ημέρες των αλλαγών, οι συγκοινωνιολόγοι προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν την μετακίνηση τωνοδηγών:

Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη

- Μέσω Ακαδημίας
- Μέσω Πειραιώς - Χαμοστέρνας - Καλλιρόης
- Μέσω Λ. Αλεξάνδρας

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας στοχεύουν στη μείωση της διερχόμενης κυκλοφορίας από το κέντρο της Αθήνας (οχήματα που τόσο η προέλευση όσο και ο προορισμός τους δεν έχουν σχέση με το κέντρο) και για το λόγο αυτό προτείνεται η κίνηση σε περιφερειακούς του κέντρου άξονες.

Επίσης προτείνονται εναλλακτικά μέσα και συνδυασμοί μετακινήσεων:

- Για την είσοδο στο κέντρο από τα προάστια προτείνεται και η μετεπιβίβαση, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις παρυφές των κεντρικών περιοχών, όπως στο Μετρό (π.χ. στον μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης στο μετρό Συγγρού-Φιξ) και στα λεωφορεία και τρόλεϊ.
- Για τις κοντινές μετακινήσεις στο κέντρο προτείνεται, όπου είναι δυνατόν, το περπάτημα και το ποδήλατο.
- Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ώρες κυκλοφοριακής αιχμής στο κέντρο είναι 8:30-10:00 το πρωί και 2:00-4:00 το απόγευμα.

Στην παρούσα φάση σταδιακής εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Μεγάλου Περιπάτου, δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η αποκλειστική χρήση των ΜΜΜ στις νέες λωρίδες κυκλοφορίας τους, που διαμορφώνονται στο κέντρο της πόλης έπειτα από πολλά χρόνια (Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Φιλελλήνων και στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος). Οι λεωφορειολωρίδες θα ενεργοποιηθούν σύντομα, όταν η κυκλοφορία προσαρμοστεί στις νέες ρυθμίσεις, ταυτόχρονα με τη λειτουργία αρκετών νέων οργανωμένων χώρων και θέσεων αναμονής ταξί.

Στην πλατεία Συντάγματος, οι επιβάτες μπορούν να εξυπηρετούνται και από τα ταξί που βρίσκονται στον χώρο αναμονής επί της οδού Όθωνος, τα οποία πλέον έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής επί της Λ. Αμαλίας (από την οδό Όθωνος έως την οδό Φιλελλήνων) με νότια κατεύθυνση.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαρδαλιάς από Μυτιλήνη: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν τους ελέγχους για κορωνοϊό στα νησιά

Το πρωί μητέρα, το βράδυ πόρνη: Το έγκλημα που συγκλόνισε την Αμερική

Super League 1, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2: Και επισήμως... πρωταθλητής για 45η φορά στην ιστορία του με «διπλό» στο ΟΑΚΑ!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Είπον....

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ των πεζών μάλλον πρέπει να μετονομαστεί σε ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ! Οι οδηγοί γιατί θα βγάζουν τον καρκίνο μέχρι να περάσουν και οι πεζοί λόγω του καυσαερίου που θα αναπνέουν. Το μπε-μπε έχει κάνει καμμιά βόλτα με αυτοκίνητο ώστε να καντηλιάσει τους αγίους πάντες με αυτά που έκανε;;; Δεν νομίζω να τον άφησαν οι καθηγηταράδες (οι εξπέρ των ΕΣΠΑ και άλλων δημοκρατικών κονδυλίων....). Εδώ το μπε-μπε το κουλάντρισε η μογγόλα στο άψε σβήσε, οι καθηγηταράδες θα είχαν πρόβλημα ;; Όσο αφορά δε την υπομονή μέχρι να στρέψει η επικαιρότητα το βλέμμα της αλλού, ε οι κάτοικοι ή οι διερχόμενοι κακόμοιροι θα έχουν βγάλει τον καρκίνο. Βέβαια οι καθηγηταράδες μένουν αλλού.....ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ με εμπειρία στη ΣΑΧΑΡΑ......

Jiao

Εναλλακτικά, μπορείτε αν θέλετε να πάτε στη Χαλκίδα

Νίκος

αφού την κίνηση την κόβουν οι μπαχαλακηδες καθε δέυτερη μέρα ούτως ή άλλως. Πάντως μιλάμε για κίνηση ματ, οι μπαχαλάκηδες θα χάσουν το λόγο ύπαρξης αφού δεν θα μπορούν να μπλοκάρουν την κίνηση στο κέντρο. Μεγαλοφυές!

epic βλακεια εγραψες

Μαζεύουμε υπογραφές Νέα Σμύρνη Καλλιθέα για να κάνουμε πάρκο τη Συγγρού στα όρια των δήμων μας. Παρακαλούμε τους οδηγούς να αυτοπροσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και να μη περνάνε από την περιοχή μας.

ΕΠ

ΕΤΣΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΕΡΟΠΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ......ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥΣ! ....ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΧΩΡΑ!!

Ποιος θα περπατήσει

ρε κακομοίρηδες μέσα στην άσφαλτο, χωρίς σκιά, που η θερμοκρασία φτάνει το καλοκαίρι και τους 45-50 βαθμούς? Γελοιότητες...

Μπακογιάννης Τζούνιορ.... Ετοιμάζεται για βουλευτης

Κάτι πρέπει να κάνει και αυτός για να πάει σόι το βασίλειο στην πολιτικη, αφού "σταματησε" προς το παρον τους γάμους ..... Εμένα θα μου εξηγήσει κανένας ποιος θα πάει βόλτα στο κέντρο με ποδήλατο ντάλα καλοκαίρι? Η μαμά Ντόρα???? Ή μήπως θα πάει κουστουματος ποδηλατωντας μούσκεμα να δουλέψει σε καμία τράπεζα.... Δηλαδή ο Έλλην θα παρκάρει σπίτι το αμάξι με τα λεωφορεία να περνάνε ανά 10 λεπτο, λες και μόνο τα ταξί δε φτάνουν να μπουκωσει ο τοπος...Τα καλά του Αβραμόπουλου που ούτε ξέρουμε που είναι θαμμένες οι βυθιζομενες κολώνες του αλλά Επίτροπος εγινε.... Πλήρωνε πολίτη τις πολιτικές Φιλοδοξίες της οικογενειοκρατίας στην Ελλαδα για να πουλάνε βιτρινα. Ξυυυπνα Έλληνα , σε δουλεύουν με τα δικά σου λεφτά....

Μποχα

Μιζας και Κονομας για τους Ημετερους Βλαχοδημαρχε....Μονο οι Λαθροπιθηκοι λιαζονται στην Ομονοια.Ελληνας πουθενα.

Μην μασάς

Μπακογιάννη συνέχισε έτσι, με 90% θα βγεις στις επόμενες εκλογές. Αυτοί που γκρινιάζουν δεν είναι δημότες της Αθήνας. Επιτέλους κάτι αλλάζει στην πόλη μας. Σε όσους δεν αρέσει η Αθήνα να πηγαίνουν στους δήμους τους και να χρησιμοποιούν τους περιφερειακούς δρόμους.

Εμεις τον ψηφισαμε και δεν συμφωνουμε !

Εργα βιτρινας , ανοητα , προχειροδουλεμενα που πεθαινουν επαγγελματικα το κεντρο .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης