Μεγάλος περίπατος: Τοποθετήθηκαν οι ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου - Ξεκινούν οι παρεμβάσεις στο Σύνταγμα

Μεγάλος περίπατος: Τοποθετήθηκαν οι ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου - Ξεκινούν οι παρεμβάσεις στο Σύνταγμα

Το βράδυ του Σαββάτου θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στην κάτω πλευρά της πλατείας

zarntinieres-athina-peripatos
Με την πλατεία Συντάγματος θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις για το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» αφού από τις δέκα το βράδυ του Σαββάτου τα συνεργεία του Δήμου θα πιάσουν δουλειά προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές και να απελευθερώνουν περισσότερο δημόσιο χώρο στην κάτω πλευρά της πλατείας.


Οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως) όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

Όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες θα παραμείνουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων. Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.
peri2


peri4
Κλείσιμο



Τοποθετήθηκαν οι ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου

Την ίδια ώρα προχωράει με κανονικούς ρυθμούς το έργο στην οδό Πανεπιστημίου παρά τις ενστάσεις και τις αντιδράσεις των οδηγών αλλά και το μποτιλιάρισμα που διαπιστώθηκε στο οδικό δίκτυο.

Νωρίς σήμερα το πρωί τοποθετήθηκαν οι νέες ζαρντινιέρες στο οδόστρωμα ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν και τα καινούργια παγκάκια

peripatos1


Πάντως, μιλώντας για τα παρατράγουδα του Μεγάλου Περιπάτου και τη χαοτική εικόνα της Δευτέρας, ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας συγκοινωνιολόγων του ΕΜΠ η οποία εκπόνησε τη μελέτη παρεμβάσεων/επιπτώσεων, καθηγητής Γιώργος Γιαννής δήλωσε ότι στην πραγματικότητα, η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι είχαν δείξει οι προσομοιώσεις.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Γιαννής είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι «οι μετρήσεις που κάναμε τη Δευτέρα, μας έδειξαν ότι ενώ είχαμε πει πως από η διέλευση από την Πανεπιστημίου θα αυξανόταν από τα 2'30" στα 5', εν τέλει είχαμε 4,8 λεπτά. Το είχαμε προβλέψει αυτό. Και μιλάμε για καθυστέρηση 2 λεπτών και κάτι καθυστέρηση, αυτό είναι όλο κι όλο».
peripatos2
Οι συγκοινωνιολόγοι διαπιστώνουν βελτίωση από μέρα σε μέρα, καθώς, έστω και με πολύ αργό ρυθμό, οι μεταφορικές συνήθειες οδηγούνται σε αναγκαστική τροποποίηση.


Ξένα ΜΜΕ για τον «Μεγάλο Περίπατο»: Η πανδημία αλλάζει την Αθήνα προς το καλύτερο

Το ενδιαφέρον ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης προσελκύει ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας αλλά και συνολικά οι αλλαγές που γίνονται στην πόλη. «Η Νέα Αθήνα» είναι, ενδεικτικά, ο τίτλος της Γερμανικής εφημερίδας Badische Zeitung στο αφιέρωμα της στην Ελληνική πρωτεύουσα. Παράλληλα επισημαίνεται η προσπάθεια του Κώστα Μπακογιάννη να κάνει πιο ανθρώπινη την πόλη υλοποιώντας ένα έργο που πολλοί μιλούσαν και σχεδίαζαν γι αυτό τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά δεν το ολοκλήρωσαν.

peri1


Το διεθνές δίκτυο Al Jazeera σε εκτενή ανταπόκριση του από την Αθήνα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Αθήνα φιλοδοξεί να γίνει μια πιο πράσινη πόλη με περισσότερο διαθέσιμο χώρο για τους πεζούς και τα ποδήλατα, μια εξέλιξη που μπορεί να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς την πόλη την επαύριο του κορωνοϊού. Επισημαίνει ότι η κεντρική ιδέα είναι η δημιουργία ενός Μεγάλου Περιπάτου και τονίζει ότι δημιουργούνται 7 χιλιόμετρα νέων πεζοδρόμων και 3 χιλιόμετρα νέων ποδηλατοδρόμων ενώ γράφει ότι οι επαγγελματίες εμφανίζονται θετικοί στο έργο καθώς θα συμβάλει σε ένα πιο ήσυχο από ηχορύπανση και με λιγότερη ατμοσφαιρική μόλυνση, κέντρο. Αναφέρει επίσης ότι η σύλληψη της ιδέας αυτής είχε γίνει πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και υλοποιήθηκε εν μέρει (π.χ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω από την Ακρόπολη), ωστόσο δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ μέχρι σήμερα.





Ειδήσεις σήμερα: 

Μία Καλίφα: Πορνοστάρ της «τα χώνουν» στο Twitter - «Ξεκατίνιασμα» online με «μπηχτές» για... επιδόσεις

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Με Χημεία και Οικονομία η «αυλαία - Δείτε τα θέματα και απαντήσεις

Η ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης βρήκε δουλειά στη μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε στη Ρόδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης