LIVE

Κορωνοϊός

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Η Θεία Κοινωνία μπορεί να γίνεται με λαβίδες μια χρήσης

theia-koinvnia

«Δεν είναι ο τρόπος που λαμβάνουμε τη Θεία Κοινωνία, αλλά είναι η Θεία Κοινωνία καθ' εαυτήν που μας σώζει και μας χαρίζει αιώνια ζωή» τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία δίνει στους κατά τόπους ιερείς την ελευθερία να προσφέρουν τη Θεία Κοινωνία με λαβίδες μιας χρήσης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας. Όπως εξηγεί το ανακοινωθέν της Συνόδου, οι λαβίδες μιας χρήσης θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά γι' αυτό τον σκοπό και θα ανήκουν στις ενορίες.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής υποδέχτηκε θετικά αυτή την εξέλιξη, με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο να σημειώνει ότι η απόφαση του Πατριαρχείου χαρακτηρίζεται από ποιμαντική ευαισθησία, ευθύνη και σύνεση. Μάλιστα δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι λήφθηκαν υπόψη οι ιδιαίτερες ανάγκες των πιστών στη Διασπορά.

Η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έρχεται εν μέσω της συνεχιζόμενης και αυξανόμενης μετάδοσης του COVID-19 στις ΗΠΑ και ουσιαστικά συνιστά δικαίωση του αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου, ο οποίος είχε σπεύσει από την αρχή της κρίσης να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη πρακτική ως ένα αποτελεσματικό μέτρο για τη προστασία των πιστών. Παρά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί, ο Αρχιεπίσκοπος είχε διακηρύξει ότι «δεν είναι ο τρόπος που λαμβάνουμε τη Θεία Κοινωνία, αλλά είναι η Θεία Κοινωνία καθ' εαυτήν που μας σώζει και μας χαρίζει αιώνια ζωή».

Ειδήσεις σήμερα: 

Μόσιαλος: «Αυτές είναι οι μακροπρόθεσμες επιπλοκές σε ασθενείς που νόσησαν από Covid-19»

Έρχεται μίνι καύσωνας με 37αρια το Σαββατοκύριακο

Γιώργος Ζαπάντης: Η ζωή που δεν έζησε και το κύμα αγάπης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Λολ

Πρώτο θέμα συνελθε! Δε λέει αυτό η απόφαση, αλλά ακριβώς το αντίθετο! Έλεος με την προπαγάνδα σας!

Γιάννης

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο,έστω δειλά και καθυστερημένα για ευνόητους λόγους,πήρε την σωστή απόφαση,γιατί δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο την ζωή των πιστών.

ΑΑΑ

ΑΝΑΛΗΘΗΣ ΕΙΔΗΣΗ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ Ή ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ [ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ] ΥΠΗΡΕΣΙΑ...

Σάτυρος

Α πα πα, και τώρα τι θα κάνει και τι θα λέει η Γιαμαρέλου;

Mpompiras Paliogerontas

παραθέτω το επίμαχο απόσπασμα: β) Ὡς πρός τόν τρόπον μεταδόσεως τῶν ἀχράντων Μυστηρίων εἰς τούς πιστούς, ἡ Ἐκκλησία, σεβομένη τήν Ἱεράν Παράδοσιν, τήν συνυφασμένην ἀρρήκτως μέ τήν καθ' ἡμέραν ἐκκλησιαστικήν πρακτικήν καί κενωτικήν ἐμπειρίαν, διακρατεῖ τά ἀπό αἰώνων καί μέχρι σήμερον ἰσχύοντα, ὡς φύλαξ καί φρουρός ἀνύστακτος τῶν παραδοθέντων ὑπό τῶν Ἁγίων Πατέρων, καί οὐδεμίαν ἀνάγκην εὑρίσκει δι' ἀλλαγήν τοῦ τρόπου τούτου καί μάλιστα ὑπό τήν πίεσιν ἐξωγενῶν παραγόντων. Συγχρόνως, ἡ Μήτηρ Ἐκκλησία, μεριμνῶσα διά τάς ἰδιαιτέρας ἀνάγκας τῶν τέκνων αὐτῆς ἐν τῇ Διασπορᾷ, προτρέπει τούς ἐν αὐτῇ διακονοῦντας Ποιμενάρχας ὅπως, ἐν τῇ ποιμαντικῇ αὐτῶν εὐαισθησίᾳ, εὐθύνῃ καί συνέσει, οἰκονομοῦν προσωρινῶς τά ἀνακύψαντα ἐκ τῶν τοπικῶν νόμων τῆς Πολιτείας προβλήματα, πάντοτε ἐν συντονισμῷ μέ τό ἐν Φαναρίῳ Ἱερόν Κέντρον, διά τήν μείζονα πνευματικήν ὠφέλειαν τοῦ χριστωνύμου λαοῦ. Ἐν Γενεύῃ, τῇ 25ῃ Ἰουνίου 2020 ========================================================== Ο τίτλος που χρησιμοποιείτε (όπως και όλων των αντίστοιχων ιστοσελίδων στις πρώτες 50 θέσεις αναζήτησης μέσω google) είναι από παραπλανητικός έως ψευδής, και θέτει αμφιβολίες για τον ρόλο σας.

Cyclus

Δεν λέει αυτό η απόφαση του Οικουμενικου Πατριαρχείου, λέει το ακριβώς αντίθετο. Ότι κανεις λόγος αλλαγής του τρόπου μετάδοσης δεν υπάρχει. Ψαξτε το στο διαδίκτυο. Τώρα, γιατί ο Ελπιδοφόρος είναι στο απυρόβλητο και κάνει του κεφαλιού του, σύμφωνα με όσα του λένε οι πλούσιοι χορηγοί που είναι και "σιχασιαρηδες", προφανώς, το αφήνω στη δική σας κρίση.

Σε όλους

τους ποιμενάρχες της Διασποράς απευθύνεται και δίνει μιά αμφιλεγόμενη οδηγία/άδεια να "οικονομήσουν" τα μέσα τους σύμφωνα με τις ανάγκες του ποιμνίου τους, και τις περιστάσεις στις εκάστοτε περιοχές.

Zagklos

Άλλοι σχεδιάζουν να κατοικήσουν τον Άρη, οι επιστήμονες βλέπουν γαλαξίες 13,5 δις εκτ έτη φωτός από την γη, αλλά οι βουντού ψάχνοντε για τα πλαστικά κουταλάκια! Τι είχε πει ο Αϊνστάιν περί IQ?

@

Βαθιά νυχτωμενος είσαι μου φαίνεται. Που το είδες εσύ πως σχεδιάζουν να κατοικήσουν τον Άρη;; Όσο για τον Αϊνστάιν και τον Σπινόζα του οποίου τον Θεό θαύμαζε, άθεοι Εβραίοι ήταν και οι δύο. Με τη λογική παλικάρι μου δε φτάνεις μακριά. Με τον Χριστό μόνο μπορείς να προχωρήσεις. Όλα τα άλλα είναι για να δικαιολογήσουμε πως θέλουμε να ζήσουμε όπως μας γουστάρει χωρίς ελεγχο. Άσε, πήγαινε να διαβάσεις λίγο τι λένε οι Πατέρες και οι Γεροντες και μη βαυκαλιζεσαι με φιλοσοφίες κ ανθρώπινες αδυναμίες. Προσπάθησε να σώσεις την ψυχή σου.

Φοβερό...

... να χρειάζεται συνεδρίαση και απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το αυτονόητο!

Aristea

Από αγάπη για τον άνθρωπο, λόγω της δυσμενούς συγκυρίας, η εκκλησία λαμβάνει τα μέτρα της. Η πίστη κινεί βουνά, ο κάθε απλός πιστός όμως δεν μπορεί να σηκώσει τέτοιο βάρος. Χρειάζεται διάκριση και αγάπη.

Αιντε , άιντε

«Δεν είναι ο τρόπος που λαμβάνουμε τη Θεία Κοινωνία, αλλά είναι η Θεία Κοινωνία καθ' εαυτήν που μας σώζει και μας χαρίζει αιώνια ζωή» τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής" Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου με τις ασυναρτησίες που ξεστομίζουν οι εκλεκτοί και πιστοί του θεού.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης