Νέα πρόκληση: Τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν βάρκες με μετανάστες προς τα ελληνικά ύδατα

Νέα πρόκληση: Τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν βάρκες με μετανάστες προς τα ελληνικά ύδατα

Εντοπίστηκαν από το Λιμενικό - Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η  Ελληνική Ακτοφυλακή με την εμφανή προσπάθεια των τουρκικών αρχών να κατευθύνουν στην Ελλάδα τους μετανάστες - Περιέχει και φωτογραφικό υλικό από την προετοιμασία για τον  απόπλου της λέμβου από τις τουρκικές ακτές 

Roll_1_0
Με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, λέμβοι με αλλοδαπούς στο Ανατολικό Αιγαίο, επιχειρούν να εισέλθουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως διαπιστώνεται από το οπτικό υλικό (βίντεο) που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από δύο ξεχωριστά περιστατικά, τα οποία έλαβαν χώρα, τις τελευταίες ημέρες, Βορειοανατολικά της νήσου Λέσβου, πλησίον της οριογραμμής των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από το εν λόγω υλικό προκύπτουν, αναμφίβολα, οι εμφανείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να κατευθύνουν τις λέμβους με τους αλλοδαπούς, τις οποίες συνοδεύουν, στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να εισέλθουν παρανόμως σε αυτά.

4 6 2020 LESVOS


Επίσης, σε φωτογραφικό υλικό, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό βίντεο, διακρίνεται η προετοιμασία και ο απόπλους λέμβου από τις τουρκικές ακτές, με πορεία προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα προς τη θαλάσσια περιοχή της νήσου Λέσβου.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι, η χώρα μας διαθέτει πλέον την ικανότητα μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού να εντοπίζει τις λέμβους κατά την εκκίνησή τους από τα τουρκικά παράλια και να τις επιτηρεί ανελλιπώς, ενημερώνοντας παράλληλα τις αρμόδιες αρχές της γείτονος χώρας επ' αυτού, προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση των περιστατικών και να επιληφθούν ως οφείλουν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Το Λιμενικό Σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ευαισθησία στην ανθρώπινη ζωή, για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε., τα αποτελέσματα των οποίων αποτυπώνονται στην ραγδαία μείωση του αριθμού των παράνομων διελεύσεων των θαλασσίων συνόρων μας από υπηκόους Τρίτων Χωρών.

Ειδήσεις σήμερα:

Στη Σάμο ο Βασίλης Κικίλιας - Πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας αυτή τη δύσκολη στιγμή

«Εξαφανίστηκαν» οι ξαπλώστρες από τις παραλίες της Μυκόνου

Στα βήματα του Ιακώβου βαδίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης