Κορωνοϊός: Για πρώτη φορά πλάσμα με αντισώματα σε ασθενείς στην Ελλάδα
Στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν» η πρώτη εφαρμογή αυτής της μορφής ανοσοθεραπείας - Πότε θα έχουν την πρώτη εικόνα για τα αποτελέσματα οι ειδικοί
Στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Ευαγγελισμός» έγινε για πρώτη φορά σε σοβάρα νοσούντες ασθενείς από Covid-19 η χορήγησηπλάσματος με αντισώματα.
Πρόκειται για δύο ασθενείς οι οποίοι στους οποίους θα γίνει χορήγηση πλάσματος ανά μια ημέρα - συνολικά θα λάβουν τρεις δόσεις.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών σε περίπου 15 ημέρες θα υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για την κλινική τους εικόνα και την αποτελεσματικότητα αυτής της μορφής ανοσοθεραπείας.
Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής των κατάλληλων δοτών (αυτών που έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19 και έχουν ικανοποιητικό αριθμό αντισωμάτων) ώστε περισσότεροι νοσηλευόμενοι στο άμεσο μέλλον να υποβληθούν στο άμεσο μέλλον σε εγχύσεις πλάσματος.
Καθηλωτικές εμπειρίες σε έναν εμβληματικό προορισμό που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά και επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν την ψυχαγωγία και την απόλαυση, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μέλη της κοινότητας του Ploom*.