Σχολεία: Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές της Γ΄ Λυκείου επέστρεψαν στις αίθουσες

Σχολεία: Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές της Γ΄ Λυκείου επέστρεψαν στις αίθουσες

Μεγαλύτερη η προσέλευση στα νησιά - Πρόεδρος ΟΛΜΕ στο protothema.gr: Ο αριθμός των μαθητών θα μειωθεί τις επόμενες ημέρες

mahtites-aithousa
Ομαλά ξεκίνησαν χθες τα σχολεία, με τους μαθητές να βιώνουν μία διαφορετική σχολική πραγματικότητα με αντισηπτικά, αποστάσεις και λιγότερούς συμμαθητές στην τάξη.

Καλή προετοιμασία είναι η αποτίμηση από την πρώτη ημέρα επιστροφής στα σχολείο για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου μετά το δίμηνο lockdown των σχολείων.

Η πρώτη ημέρα αφιερώθηκε στα περισσότερα σχολεία σε ενημερώσεις για τον κορωνοϊό ενώ από σήμερα ξεκινούν τα μαθήματα. Σε ό,τι αφορά αφορά στην προσέλευση περισσότεροι από τους μισούς μαθητές ήταν σε κάθε τάξη καθώς όπως έλεγαν οι μαθητές που μετρούν τις τελευταίες ημέρες σε σχολικές αίθουσες , «αυτήν την ημέρα στο σχολείο θα την θυμόμαστε για πάντα».

Οι περισσότεροι μαθητές ακολούθησαν ευλαβικά τους κανόνες και το σύνολο των σχολείων ήταν πολύ καλά προετοιμασμένο με αντισηπτικά ακόμα και με θερμικές κάμερες όπως συνέβη χθες σε σχολεία της Γλυφάδας για να εντοπίσει μαθητή ή εκπαιδευτικό που τυχόν έχει πυρετό. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν σχολαστικοί καθαρισμοί, που συνεχίζονται ώστε οι μονάδες να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους μαθητές.

Σχολείο Θερμομέτρηση μαθητή


Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότερο από τους μισθούς μαθητές πήγαν χθες στα σχολεία, με δεδομένη και την «παράδοση» που θέλει τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου να μελετούν από το σπίτι εκμεταλλευόμενοι τις απουσίες που κράτησαν όλη την χρονιά.

Πολλοί μαθητές, όπως είπαν, πήγαν στα σχολεία για να δουν φίλους και καθηγητές καθώς μία εβδομάδα θα είναι στα σχολικά συγκροτήματα μόνοι τους, χωρίς συμμαθητές από άλλες τάξεις. Χθες πάντως υπήρξαν και μαθητές που πήγαν τις πρώτες ώρες στα Λύκεια για να επιβεβαιώσουν και να υπογράψουν την Αίτηση-Δήλωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις .

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στην Α΄ και Β΄ Λυκείου και στα γυμνάσια. Σε ό,τι αφορά στα δημοτικά οι ειδικοί λένε ότι θα δουν την πορεία των σχολείων και θα εκτιμήσουν τα δεδομένα μετά τις 20 Μαΐου
.
Τι λέει η Νίκη Κεραμέως

Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να δημοσιοποιήσει το μέσο όρο συμμετοχής των μαθητών τις επόμενες ημέρες , οπότε και θα υπάρχει η ακριβής συμμετοχή.

«Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, οι αίθουσες είναι καθαρές, έχουν συνεργαστεί όλοι. Όλοι έχουν συμβάλει στη σταδιακή επαναλειτουργίας σχολείων», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά την επίσκεψή της χθες, στο 46ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.

«Πάμε βήμα-βήμα, προσεκτικά και εδώ είμαστε να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα για να δούμε πώς θα πάει η συνολικότερη αποκλιμάκωση των μέτρων», τόνισε η κ. Κεραμέως. Η υπουργός, συνομίλησε με μαθητές του σχολείου για τις ανησυχίες τους και τους καθησύχασε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η ύλη των εξετάσεων θα είναι όσα διδάχθηκαν στην τάξη.

Αντιδράσεις ΟΛΜΕ για τις κάμερες

Με πληροφορίες για τον κορωνοιό ξεκίνησαν χθες τα σχολεία για τους μαθητές λέει στο protothema.gr o πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «χθες προσήλθαν στα σχολεία περί τους μισούς μαθητές κατά μέσο όρο, ενώ εκτιμάται από τις επόμενες ημέρες θα πάνε λιγότεροι». Στα μικρά νησιά που δεν υπάρχει πρόβλημα με τον κορωνοϊό πήγαν όλοι οι μαθητές στα σχολεία λέει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Οι περισσότεροι μαθητές εκτιμά ότι προσήλθαν στα σχολικά συγκροτήματα για να καταθέσουν την Αίτηση-Δήλωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η ΟΛΜΕ εκτιμά ότι στα σχολεία από Τετάρτη θα παρακολουθεί μαθήματα ποσοστό 20% με 30%.

Ως προς την ζωντανή μετάδοση χθες δεν έγινε σε κανένα σχολείο και ο κ. Τσούχλος λέει ότι εκτός από το γεγονός ότι δεν την θέλουν οι εκπαιδευτικοί είναι πολύ δύσκολο να γίνει προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει ενσύρματο διαδίκτυο στις αίθουσες των σχολείων, ούτε οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σύγχρονα κινητά τηλέφωνα».

Για αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, με αφορμή την ζωντανή καταγραφή των μαθημάτων με κάμερες. Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι η εν λόγω τροπολογία, η οποία πέρασε με το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, δεν πήρε ποτέ την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Υπήρξε διαβούλευση και έχει γίνει και γραπτώς η σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση , κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σήμερα το μεσημέρι, ορίστηκε συνάντηση του ΔΣ ΔΟΕ με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού .Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στη συνάντηση «θα έχει την ευκαιρία να υποστηρίξει της θέσεις του σχετικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή και έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη αναστάτωση τόσο στις οικογένειες των μαθητών μας όσο και στους λειτουργούς της εκπαίδευσης, αφού προβλέπει ότι εναι δυνατή η, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με χρήση μέσων τεχνολογίας σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν δια ζώσης την εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω καθολικής ή μερικής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής είτε για άλλο λόγο που ανάγεται σε έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός».

Χθες το βράδυ το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε τη διάθεση του Ανοικτού Διαδικτυακού Μαθήματος (MOOC) με θέμα την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη μεθοδολογία της σχολικής εκπαίδευσης από απόσταση.

Το μάθημα είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Εστιάζει στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη μεθοδολογία της σχολικής εκπαίδευσης από απόσταση, αλλά προσφέρεται ανοικτό και προς κάθε ενδιαφερόμενο. Το υλικό αναπτύχθηκε με εθελοντική προσφορά των συντελεστών, στο καθεστώς των συνθηκών που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού COVID-19.

Ειδήσεις σήμερα:

Οργισμένος ο Τραμπ, διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου μετά από λογομαχία με Ασιάτισσα δημοσιογράφο (βίντεο)

Πώς το... ταπεινό «Σωτηρία» έσωσε τον Λιβανέζο μεγιστάνα από τον ιό, η περιπέτεια του Χούρι

Έκθεση «κόλαφος» για τον Ερντογάν: Στρατολογεί ανήλικους για να στηρίξει τον Φάρατζ στη Λιβύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης