LIVE

Κορωνοϊός

Πώς το... ταπεινό «Σωτηρία» έσωσε τον Λιβανέζο μεγιστάνα από τον ιό, η περιπέτεια του Χούρι

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Ο 66χρονος Ταουφίκ Χούρι που ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα βγήκε μετά από ενάμιση μήνα από την Εντατική - Πληροφορίες λένε ότι «πήγε και γύρισε πέντε φορές» - Συγκινημένος, ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές και υποσχέθηκε να βοηθήσει στον εκσυχρονισμό του νοσοκομείου

Οταν στις 18 Μαρτίου ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Ταουφίκ Χούρι εισήχθη στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» ήταν ένα από τα 31 κρούσματα που είχε ανακοινώσει εκείνη την ημέρα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του κατασκευαστικού κολοσσού CCC, Λιβανέζος στην καταγωγή και μόνιμος κάτοικος Ελλάδας εδώ και χρόνια, Ταουφίκ Χούρι, διαγνώστηκε θετικός μετά από ταξίδι του στο Λονδίνο, σύμφωνα με μία εκδοχή. Η άλλη υποστηρίζει ότι κόλλησε στο περίφημο πλέον δείπνο της 7ης Μαρτίου στο εστιατόριο «Blue Pine», στο οποίο βρέθηκε τυχαία με άλλη παρέα τη βραδιά που έγινε σημείο αναφοράς για πολλούς επώνυμους που νόσησαν μετά. Λίγες ημέρες μετά βίωσε τον εφιάλτη τού να παλεύεις με τον κορωνοϊό για να ζήσεις και γλίτωσε μετά από μια πολύ δύσκολη μάχη διασωληνωμένος και σε καταστολή στη ΜΕΘ. Η μάχη αυτή, που κρατά σχεδόν δύο μήνες, δεν έχει τελειώσει ακόμη, αφού ο επιχειρηματίας παραμένει στο «Σωτηρία». Πριν από αυτό το στάδιο, όμως, προηγήθηκαν 45 πολύ δύσκολες ημέρες. Πρόκειται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και, όπως έλεγαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, η περίπτωσή του, όπως εξελίχθηκε, αποτελεί φαινόμενο. Και αυτό γιατί ο 66χρονος επιχειρηματίας παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια την περίοδο όπου ήταν διασωληνωμένος και το ιατρικό team έπεσε πάνω του, όπως θα έπραττε άλλωστε για οποιονδήποτε ασθενή.
Στη διασωλήνωση προστέθηκε και το μηχάνημα της αιμοκάθαρσης κι έτσι εκείνες οι ημέρες αποδείχθηκαν οι πιο αγωνιώδεις, αφού οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του.

Η ευγνωμοσύνη και η δωρεά

Η μάχη για τη ζωή ήταν καθημερινή και, όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω των αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό, την έδωσε μόνος του, αφού κατά το διάστημα της νοσηλείας του στη ΜΕΘ δεν επιτρέπονταν οι επισκέψεις, ούτε καν από τη σύζυγό του. Η ίδια μάλιστα ενημερωνόταν καθημερινά για τις διακυμάνσεις που παρουσίαζε η πορεία της υγείας του, με τον κ. Χούρι να διαψεύδει τελικά οποιαδήποτε αρνητική πιθανότητα υπήρχε, με αποτέλεσμα ο οργανισμός του σταδιακά να ανακάμπτει.

sotiria-2
Ο Λιβανέζος επιχειρηματίας νοσηλεύτηκε στην Α’ Πνευμονολογική Κλινική του «Σωτηρία», οι γιατροί της οποίας κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές
Το περασμένο Σάββατο, μία ημέρα που δεν θα ξεχάσει ποτέ, ο Λιβανέζος επιχειρηματίας αποσωληνώθηκε. Η διαδικασία έγινε σταδιακά κατά τη διάρκεια της προπερασμένης εβδομάδας και είναι ίσως μία από τις πλέον δύσκολες στιγμές, αφού οι ασθενείς νιώθουν σαν να ξυπνάνε από εφιάλτη.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο κ. Χούρι επανήλθε πλήρως και όσο περνάνε οι ημέρες αισθάνεται όλο και καλύτερα, ενώ ήταν θέμα χρόνου να ανέβει και ψυχολογικά. Γεγονός παραμένει ότι μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα του λείπουν η σύζυγος, οι δύο γιοι και τα αδέλφια του, οι οποίοι κάνουν υπομονή λίγες ημέρες ακόμη μέχρι να τον δουν από κοντά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χούρι νιώθει τεράστια ευγνωμοσύνη προς το ιατρικό team της Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής που τον ανέλαβε και κατάφερε να τον σώσει από τον κορωνοϊό, παρά τις επιπλοκές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Φαίνεται, μάλιστα, απ’ όσα διαρρέουν στους διαδρόμους του νοσοκομείου, ότι είναι αποφασισμένος να κάνει μια πολύ μεγάλη δωρεά στο «Σωτηρία».

«Ο,τι θέλετε, ό,τι χρειάζεστε, ό,τι σας λείπει να μου το πείτε και θα το φροντίσω εγώ άμεσα», φέρεται να είπε σε γιατρούς και νοσηλευτές, πολλοί από τους οποίους δεν ήξεραν καν ποιος είναι.
Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι διατεθειμένος να προσφέρει πολλά εκατομμύρια ευρώ στο συγκεκριμένο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό και όσοι τον ξέρουν πολύ καλά, είναι βέβαιοι ότι θα το πράξει πολύ σύντομα.

Ο Λιβανέζος tycoon

Εδώ και πολλά χρόνια ο κ. Χούρι είναι ευρέως γνωστός ως ένας από την ισχυρή τριάδα της κολοσσιαίας κατασκευαστικής εταιρείας CCC, η οποία θεωρείται από τις πλέον εύρωστες, έχοντας αναλάβει projects εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ - όλα σε χώρες του εξωτερικού και κυρίως στη Μέση Ανατολή.

Ο Λιβανέζος επιχειρηματίας είναι το Νο 2 στον πανίσχυρο όμιλο που κατασκευάζει από αγωγούς πετρελαίου και τέραστια κτιριακά συγκροτήματα μέχρι terminals αεροδρομίων. Αυτή τη χρονική περίοδο η εταιρεία τρέχει έξι κατασκευαστικά έργα στην Αίγυπτο, στην Ιορδανία, στο Καζακστάν, στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η έδρα της εταιρείας είναι στην Αθήνα από τη δεκαετία του ’70, όπως και οι κατοικίες των τριών αδελφών αλλά και μελών του διοικητικού της συμβουλίου.

Ο κ. Χούρι κατέχει τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου, ενώ η σύζυγός του Χάλα θεωρείται μία από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες στο κοσμικό γίγνεσθαι.

sotiria-1
Ο Ταουφίκ Χούρι και η σύζυγός του Χάλα είναι από τα πλέον γνωστά ζεύγη ιδιαίτερα εύπορων Λιβανέζων που ζουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και διατηρούν στενότατες φιλικές σχέσεις με τις πιο ισχυρές οικονομικές δυναστείες
Μένουν σε μια εξαιρετικής αισθητικής κατοικία στα βόρεια προάστια και τα Χριστούγεννα συνηθίζουν να ταξιδεύουν σε θέρετρα του διεθνούς jet set, όπως το Γκστάαντ και το Σεν Μόριτς.
Το ζευγάρι είναι καλεσμένο στα πιο glam events τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Οπως όμως λένε όλοι όσοι τους γνωρίζουν, παραμένουν πολύ προσγειωμένοι παρά την τεράστια οικονομική τους επιφάνεια, η οποία τους έδωσε τη δυνατότητα πριν από τέσσερα χρόνια να προσεγγίσουν τον Βασίλη Μπιθαρά, ιδιοκτήτη της εταιρείας ένδυσης BSB, προκειμένου να αγοράσουν την εξοχική κατοικία του στη Μύκονο. Η συγκεριμένη βίλα βρίσκεται στον Αγιο Λάζαρο, κοντά στην κοσμοπολίτικη παραλία της Ψαρούς, και είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα ωραιότερα σπίτια του νησιού. Το ζεύγος Χούρι την αγόρασε το 2016 αντί περίπου 1,2 εκατ. ευρώ. Τα καλοκαίρια καλούν συχνά εκεί φίλους τους, αφού διατηρούν στενότατες φιλικές σχέσεις με τα ζεύγη Γκαντούρ και Ζέιν.

Το σπίτι δεσπόζει πάνω σε μια πλαγιά, στους εσωτερικούς χώρους κυριαρχεί το μάρμαρο ενώ η επίπλωση συνδυάζει το ξύλο και τη minimal αισθητική με τα γήινα χρώματα.

Τα συγκλονιστικά πάρτυ

Το ετήσιο καθιερωμένο πάρτυ του ζεύγους Χούρι είναι από αυτά στα οποία δίνει το «παρών» η αφρόκρεμα του επιχειρείν, της ναυτιλίας και της υψηλής αθηναϊκής κοινωνίας. Πέρυσι τα Χριστούγεννα ήταν η πρώτη χρονιά που δεν έγινε, ωστόσο πολλοί θυμούνται ακόμη αυτό του 2018 στο «Αθηνών Αρένα».

Ηταν Πέμπτη βράδυ και στο γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης το pre Christmas Party της οικογένειας Χούρι συγκέντρωσε εκατοντάδες φίλους τους από την υψηλή κοινωνία. Η διακόσμηση στους τόνους του λευκού, με τεράστιες μπάλες να κρέμονται από την οροφή και ψεύτικους λευκούς φοίνικες, κυριαρχούσε στο εσωτερικό του χώρου που είχε μεταμορφωθεί για το συγκεκριμένο event.

Οι καλεσμένοι του ζεύγους Χούρι άρχισαν να προσέρχονται λίγο πριν από τις 10 το βράδυ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ενός από τα πλέον αγαπητά ζευγάρια της κοσμικής Αθήνας. Παρόλο που επιθυμούν να διατηρούν χαμηλούς τόνους σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημόσια εικόνα τους, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της CCC και η εντυπωσιακή σύζυγός του γνωρίζουν ότι δύσκολα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Πόσο μάλλον όταν κλείνουν όλο το «Αθηνών Αρένα» για το συγκεκριμένο πάρτυ και για να διασκεδάσουν μαζί με τους φίλους τους, που στη συντριπτική πλειονότητά τους προέρχονταν από τον χώρο του επιχειρείν και της ναυτιλίας και σε πολύ μικρότερο βαθμό από αυτόν της πολιτικής.

Υπήρχαν δύο τεράστιοι μπουφέδες, ο πρώτος με γεύσεις από την ελληνική κουζίνα και ο δεύτερος με φαγητά από τον Λίβανο, όλα σε μεγάλη αφθονία, τα οποία συνδυάστηκαν με εκλεκτά κρασιά. Σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν premium φιάλες ποτών και σαμπάνια Moet για τις κυρίες ως επί το πλείστον, ενώ απίστευτη ήταν η ποικιλία σε γλυκά, τα οποία βρίσκονταν σε έναν πολύ μεγάλο τρίτο μπουφέ και τιμήθηκαν δεόντως από την πλειοψηφία των καλεσμένων.

Ο Ντίνος Ροδόπουλος, πρόεδρος του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΜΗ, μαζί με τη σύζυγό του Πόπη απόλαυσε τη βραδιά με τον Κώστα και τη Χριστιάνα Καίσαρη, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Βασίλης Αποστολόπουλος, που προσήλθε με την εντυπωσιακή σύζυγό του Ρόη. Ετεροι προσκεκλημένοι, μεταξύ δεκάδων άλλων, ήταν η οικογένια Γκαντούρ, ο επιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας με τη σύζυγό του, ο επιχειρηματίας Γιώργος Φειδάκης και το ζεύγος Δαλακούρα. Εκείνο το βράδυ η εμφάνιση του Αντώνη Ρέμου ανέβασε τη διάθεση των καλεσμένων, αφού ο πιο αγαπητός Ελληνας ερμηνευτής τραγούδησε σχεδόν όλες τις μεγάλες του επιτυχίες.

Το πάρτυ κράτησε μέχρι τις 3.30 τα ξημερώματα, ενώ κάποιοι καλεσμένοι συνέχισαν μετά σε γνωστά στέκια του Κολωνακίου, αφού δεν ήθελαν να «κλείσουν» νωρίς αυτή τη λαμπερή βραδιά που τους χάρισαν οι Χούρι, ένα ζευγάρι που, όπως όλοι οι Λιβανέζοι, αγαπούν τη διασκέδαση και θέλουν να περνάνε καλά αυτοί και οι φίλοι τους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Διαλύουν το ευρώ οι Γερμανοί δικαστές;

Συντάξεις Ιουνίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο

ΔΕΗ: Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (55)

Κρίτων Βασιλικόπουλος

Περαστικά του. Μιλάμε για έναν άνθρωπο (και μια οικογένεια) με τεράστια προσφορά στην Ελλάδα,προσφορά οικονομική,κοινωνική και εθνική, εδώ και δεκαετίες. Η εταιρεία τους είναι μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές στον πλανήτη και επέλεξαν να έχει έδρα την Ελλάδα και να ζουν εδώ. Είναι κρίμα να μην γνωρίζουν κάποιοι και να κάνουν αρνητικά σχόλια.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟΚΡΑΤΟΣ

Μέσα στην εντατική οι ξένοι άραβες, έξω οι Έλληνες. Κάθε ξένος που νοσηλεύεται στην Ελλάδα παίρνει το κρεβάτι που θα νοσηλευόταν κάποιος Ελληνας. Γιατί δεν πήγε στην πατρίδα του τον Λιβανο να τον περιθάλψουν;;;

Markos

Η βλακεία σύννεφο. Αυτός ο άνθρωπος ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια. Στη εταιρία του δουλεύουν εκατοντάδες Έλληνες που πληρώνουν ΙΚΑ που με αυτά στηρίζουν το κρατος και το σύστημα υγειας για να πάνε τέτοιοι σαν και σένα για νοσήλια. Αχάριστος λαός είμαστε

παρανοια

Μερικοι το εχετε εμφυτο ή ειναι κληρονομικο με την τρελα?

είσαι μ@@@@@ς συνέχεια ή παίρνεις και ρεπό?

Άκουσες από πουθενά ότι οι ΜΕΘ γεμίσανε και δεν χωράνε οι Έλληνες? Για σένα και τους όμοιούς σου θα τρώμε μνημόνια και καραντίνες μέχρι το 2050...

ψτ

γιατι να επιλεξει ενας πλουσιος λιβανεζος ν ανοιξει εταιρια με εδρα την αθηνα; αφου δεν ειναι καλο το κλιμα για επιχειρησεις ουτε ηταν ποτε

τψ

Να ναι καλά ο Ανδρέας.

Black Humor

ψτ και των Από την δεκαετία του '70 λέει το άρθρο πως είναι εδώ. Ποιος Αντρέας λοιπόν.....

Apologies

Σορρυ ρε Χαλα! Στη χαλάσανε

24

Εύχομαι όλα να πάνε καλά για τον άνθρωπο.

xalk

Ωραίος τυπάκος, αλλά το πιο καλό είναι ότι θα μπορούσε με ένα τζετ να βρισκόταν σε δικό του όροφο στο Mayo Clinic… και έμεινε στο Σωτηρία !!! Μπράβο ρε μάγκα….

Αυτός ο Λιβανέζος μεγιστάνας...

Σίγουρα αριστερος πρέπει να είναι...

...

Το Σωτηρία; Από εκεί πέρασε ο πατέρας μου... Στο θάλαμο αυτοσχέδιες σωληνώσεις για οξυγώνο γύρω από τους ξεφτισμένους τοίχους...Μια πόρτα τρύπια από κλωτσια, μπαλωμένη με χαρτόνι... Χαρά στα κουράγια των ιατρών και νοσοκόμων... Μακάρι να αναβαθμιστεί!

Δεν ειναι τρυπα απο κλωτσια

Λιποθυμησε ενας παππους και την ανοιξε με κουτουλια

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΕΣΥ

Κυριάκο Μητσοτάκη οι γιατροί του ΕΣΥ βγαλαμε Ασπροπροσωπη Την Ελλάδα και τώρα πουλάτε φιγούρα στους συναδέλφους σας πρωθυπουργους άλλων χωρών κλπ ότι ελέγξαμε στην Ελλάδα το απόλυτο κακο , τον SARS COVID2 με ελάχιστες απώλειες σε σχέση με γειτονικές κι ευρωπαϊκές χώρες. Ο τουρισμός φέτος μπορεί να σωθει λόγω του καλού αποτελέσματος στην δημόσια υγεία. Μην Μας ξεχάσεις όταν περάσει η επιδημία. Προσέλαβε ειδικούς γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία δεν νέχουν γίνει διορισμοι από το 2010 , κυρίως χρειάζονται ειδικότητες όπως αναισθησιολογους, Πνευμονολογους, καρδιολόγους γιατρους επιεγοντων κλπ. Επιτέλους οι Μόνιμοι γιατροί του ΕΣΥ να μπουν στα βαριά και ανθυγιεινα επαγγέλματα . Για να δούμε αυτά χρειαζόμαστε , οχι χειροκροτήματα..

+1

👍👍👍

Χριστίνα

Πολύ σωστά!!!!!!!!!!!

πες μου γιατρέ μου . . .

Freeman: Αν όπως μας έλεγαν οι γνωρίζοντες , στο κρίσιμο δίμηνο , κατά μέσο όρο δημιουργήθηκαν διαθέσιμα 400 κρεβάτια ΜΕΘ covid-19 και στο max της καμπύλης φτάσαμε στους ταυτόχρονα 90 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ covid-19 , δηλαδή < από 25% των δυνατοτήτων του ΕΣΥ . . .ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΤΙΤΑΝΙΑ-ΗΡΩΙΚΗ ΜΑΧΗ ΜΙΛΑΤΕ ? Στην σημερινή Ελλάδα το να κάνεις απλά την δουλειά σου , που ελεύθερα επέλεξες , θεωρείται ηρωισμός ? Και απαιτεί ΔΟΞΑ-ΤΙΜΗ-EXTRA ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ? Τότε σε Ιταλία-Γαλλία-Ισπανία που οι ΜΕΘ είχαν 200-300% πληρότητα (για αυτό και πέθαιναν κατά χιλιάδες) ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ οι ΕΚΕΙ ΙΑΤΡΟΙ ?

@

Εύγε γιατρέ μου! Λίγο τα δάκρυα του Τσιόδρα και ο βούρδουλας του Χαρδαλιά, λίγο η δική σας αφοσίωση στο καθήκον (εις βάρος των φακελακίων...), η Έλλαδίτσα μας τα πήγε πολύ καλά για την ώρα! Το ελληνικό σύστημα υγείας απέδειξε στην πράξη ότι ακόμα και χωρίς αθρόες προσλήψεις και γενναίες αυξήσεις των πενιχρών(...) αποδοχών σας, μπορεί να τα καταφέρει περίφημα απέναντι στην μεγαλύτερη υγειονομική κρίση!!!

Αιρετικός

Περαστικά του και ταχεία ανάρρωση .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης