Άρση μέτρων: Τι προτίμησαν οι καταναλωτές τις πρώτες μέρες;

Άρση μέτρων: Τι προτίμησαν οι καταναλωτές τις πρώτες μέρες;

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 και ανέφερε τι προτίμησαν να αγοράσουν οι καταναλωτές κατα τις πρώτες μέρες που άρθηκαν τα μέτρα

magazia_kleista_main
Επιτυχές χαρακτήρισε το τεστ των πρώτων ημερών με το άνοιγμα των καταστημάτων, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6

Όπως ανέφερε ο κ. Κορκίδης υπήρξε προσοχή, υπευθυνότητα και αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής. Σε ότι αφορά στην κινητικότητα που υπήρξε στην αγορά, οι καταναλωτές, όπως είπε ο κ. Κορκίδης, προτίμησαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά, λόγω τηλεργασίας και αναβάθμιση λογισμικών και συσκευών.

Επιπλέον, κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής είχαν αυξημένη κίνηση αλλά ενδεικτικό θα είναι πρόσθεσε ο κ. Κορκίδης, το τι θα συμβεί την επόμενη Δευτέρα, τονίζοντας ότι χρειάζεται να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του καταναλωτή ότι μπαίνει σε καταστήματα που πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας.

Την παρότρυνση ότι «πρέπει σιγά σιγά να ξεθαρρέψουν οι καταναλωτές» έκανε ο πρόεδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Πειραιά, κάνοντας λόγο «για συνεργασία και στοίχημα όλων, καθώς αυτή η μεταβατική περίοδος του Μαϊου θα είναι πάρα πολύ κρίσιμη για τη μετέπειτα πορεία».

Απαντώντας σε ερώτηση για το μέτρο αναφορικά με το λεγόμενο άτοκο δάνειο, ο κ. Κορκίδης απάντησε πως θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις, αν και ο ίδιος περίμενε πως θα είναι πιο υποστηρικτικό και δραστικό για την επιχείρηση «τώρα τα 2.000, τα 4.000 και τα 8.000 μέχρι 15.000 ευρώ το συζητάμε αν μπορεί να βοηθηθεί μια επιχείρηση στην επανεκκίνηση και μάλιστα σε άλλες χώρες μεγέθους αντίστοιχου της δικής μας από πλευράς επιχειρηματικότητας, δόθηκε ένα μπόνους επανεκκίνησης 20.000 ευρώ, όχι δάνειο».

Σχολιάζοντας, τέλος, το τραπεζικό πρόγραμμα επιχειρήσεων bussines Restart,είπε πως είναι ένα πιο χρήσιμο εργαλείο από την επιστρεπτέα προκαταβολή καθώς μπορεί να δοθεί κεφάλαιο κίνησης, άτοκο τα δύο πρώτα χρόνια, επιδοτείται εκατό τοις εκατό, χρειάζεται βέβαια, σημείωσε, να το διαπραγματευτεί κάποιος με την τράπεζα γιατί επιδοτείται μόνο το 40% του επιτοκίου, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τα ψιλά γράμματα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Υποχρεωτική καθιστούν τη χρήση μάσκας οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες

Ούτε ένα θετικό δείγμα κορωνοϊού δεν εντόπισαν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ!

Ύφεση 9,7% για την Ελλάδα αλλά και ανάκαμψη 7,9% το 2021 «βλέπει» η Κομισιόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης