ΟΤΕ: Οι τρεις εβδομάδες απεργίας, τα πακέτα εθελουσίας και η άρνηση των συνδικαλιστών

Οι έξι φύλακες που απολύθηκαν από τον ΟΤΕ και αποτέλεσαν την αφορμή για την πολυήμερη απεργία στην εταιρεία σύμφωνα με πηγές της είχαν αρνηθεί να ενταχθούν σε πακέτο εθελούσιας εξόδου που έφτανε τις 230.000 ευρώ

Στα επίπεδα του 20%- 25% κυμάνθηκε η απεργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ που κράτησε τρεις εβδομάδες-διάρκεια πρωτοφανής για τα δεδομένα μιας ιδιωτικής εταιρείας, όπως είναι ο ΟΤΕ και με συνέπεια μάλιστα την ταλαιπωρία πελατών εξαιτίας των αποκλεισμών κτιρίων και καταστημάτων και μη παροχή τεχνικών υπηρεσιών.

Η απεργία ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του ΟΤΕ, προκαλεί μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα με δεδομένο ότι έγινε με αφορμή την απόλυση έξι φυλάκων οι οποίοι είχαν αρνηθεί πακέτα εθελούσιας εξόδου που έφταναν τις 230.000 ευρώ! Το πρώτο ερώτημα είναι ακριβώς αυτό: Είναι δυνατόν μια ιδιωτική εταιρεία που απασχολεί περίπου 13.000 ανθρώπους και όλη η ελληνβική αγορά να υφίστανται πολυήμερη ταλαιπωρία επειδή έξι άνθρωποι δεν δέχθηκαν γενναιόδωρα πακέτα εθελουσίας; Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ΟΤΕ είχε προαναγγείλει από το 2018 ότι επρόκειτο να αναθέσει την φύλαξη των κτιρίων του σε εξωτερικούς προμηθευτές και παράλληλα είχε ανακοινώσει πρόγραμμα εθελουσίας για το προσωπικό φύλαξης, που εκτός από χρήματα που έφταναν ακόμη και τις 230.000 ευρώ, παρείχε τη δυνατότητα απασχόλησης σε ανάλογη θέση στον προμηθευτή, για τρία χρόνια. Από το σύνολο των 74 εργαζομένων, μόνο έξι δεν δέχθκαν την εθελούσια, χάνοντας -παρασυρμένοι από τους συνδικαλιστές- 185.000 ευρώ σε μετρητά και 45.000 ευρώ σε διασφαλισμένους μισθούς για την επόμενη τριετία. Ετσι, έφυγαν με την νόμιμη αποζημίωση.


Παράλληλα, πηγές του ΟΤΕ σημειώνουν ότι ο ΟΤΕ δεν κάνει μαζικές απολύσεις όπως ισχυρίζονται οι συνδικαλιστές, αλλά έχει κάνει προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης τα οποία τα τελευταία δέκα χρόνια έχει χρηματοδοτήσει με ένα δισ. ευρώ, εξ ολοκλήρου από τα κέρδη του. Από το 2010 έχουν αποχωρήσει από τον ΟΤΕ 6.500 εργαζόμενοι λαμβάνοντας πακέτα ύψους 150.000 ευρώ, κατά μέσο όρο, δηλαδή πολλαπλάσια των νομίμων αποζημιώσεων με παράλληλα προνόμια. Στόχος της διοίκησης του ΟΤΕ -στελέχη της οποίας βρέθηκαν στο στόχαστρο ακόμη και του Ρουβίκωνα με αφορμή τους έξι φύλακες- είναι η ανανέωση του προσωπικού. Μάλιστα, στη διάρκεια αυτής της δεκαετίας έχουν απολυθεί 45 εργαζόμενοι: Οι 15 για λόγους μειωμένης απόδοσης και οι άλλες τριάντα λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων, όπως κλοπές εξοπλισμού και απάτες άλλων μορφών. Από το 2012 έως σήμερα έχουν γίνει παράλληλα 3.200 προσλήψεις για τη στελέχωση των καταστημάτων, των τεχνικών υπηρεσιών και των τηλεφωνικών κέντρων, αλλά και σε νέες ειδικότητες σε διάφορους τεχνολογικούς τομείς. Η διοίκηση του ΟΤΕ πάντως, καλεί πλέον τους συνδικαλιστές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ (24)

no name

Χα χα χα τουμπεκί για την απεργία στον......πολυχρονεμένο....ΟΤΕ.Εθελούσια να φύγουν οι παλαιοί υπάλληλοι που είχαν καλό μισθό για να πάρουν άνεργα παιδιά με τρεις και εξήντα και ωράριο λάστιχο.Ρε οι Γερμανοί με τα αγόρια τους Έλληνες στην διοίκηση οργιάζουν,με τα golden boys,πόσα παίρνουν αυτοί;;;;Σιγά που θα άφηναν φύλακες ας πούμε βάζουμε την G4S,με άλλους είλωτες, για φύλαξη.Κάνουν συνέχεια δωρεές κ .λ π για να ακούει ο Έλληνας α ο ΟΤΕ είδες.....μάλλον αυτά που δίνουν τα αφαιρούν σαν έξοδα.....ρε αυτοί αγοράζουν τους πάντες δημόσιους υπαλλήλους ,άρχοντες κ.λ.π για να κάνουν την δουλειά τους.Ότι γουστάρουν λέμε.....ποιος θα κουνηθεί στους Γερμανούς με την μεγάλη πορτοφόλα.....

Sinano

Πέρα του γεγονότος ότι το άρθρο δεν υπογράφεται, έχει τρελές ανακρίβειες. 1ο Ο ΟΤΕ έχει πουληθεί στο Γερμανικό Δημόσιο . Δεν το γνωρίζετε? 2ο το ελληνικό δημόσιο κατέχει ποσοστό μετοχών και έχει δικαίωμα βέτο. Δεν το γνωρίζετε? Γιατί παραπληροφόρειτε τον κόσμο? Πόσα σας δώσανε για αυτό το άρθρο? Πείτε επιτέλους την αλήθεια!

Απορία;;;;;;;;;;;;;

Για πες εσύ που ξέρεις ποιο είναι το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;ΠΟΙΟ ΟΕΟ;;;;;;;;;;;;;

Nik

Μάλλον έχεις μείνει κάποια χρόνια πίσω. Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει τίποτε. Μόνο ένα 5% το οποίο κατέχει το ΙΚΑ χωρίς βέβαια δικαίωμα βέτο.

γιωργος

για πειτε οτι εγινε τριμερης και τωρα το υπουργειο ειναι υπερ εργαζομενων να δουμε τι θα κανει η διοικηση χαχα ααχ

Sinano

Τα σοβαρά site αναγράφουν πάντα το όνομα του συντάκτη του άρθρου. Εσείς εντελώς τυχαία το ξεχάσατε ή δεν είστε σοβαρό ενημερωτικό site?

ουστ

για τους πρηχτες των τηλεφωνικων κεντρων πολλα ειναι τα 270ε

sakis

Σε συνέχεια των προηγουμένων ο ΟΤΕ δεν προχωρα σε απολύσεις νέων διοτι δεν βρίσκει κάν νέους ενοικιαζόμενους που να μένουν στην δουλειά. Οποιος είναι άνεργος και γουστάρει τηλεφωνικό θα προσληφθεί χαλαρα...

sakis

Εγώ είμαι 10 χρόνια ενοικιαζόμενος απο 3η εταιρεία στον ΟΤΕ με Μισθο 700 καθαρά και οχι μικτά και οι νέοι παίρνουν ακόμα λιγότερα περίπου 100 ευρώ κάτω. Σε τηλεφωνικό κέντρο με χωρις ΣΚ και αργίες και ΝΑΙ εκανα απεργία γιατι είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ.

ΝΙΚΟΣ

Ρώτησε κανένας αυτούς τους 6 αν αυτά που γράφετε είναι αλήθεια; ΌΧΙ Εσείς γράφετε αυτά που σας έχει πει η διοίκηση του ΟΤΕ ΛΆΘΟΣ ΣΑΣ Καλό απόγευμα.!!!!!!

Χα χα

Ιδιωτικός λέει! Ηταν και παραμένει δημόσιο και το ίδιο ισχυει και στον τρόπο των προσλήψεων.

Οπαδός του Κούλη

Είκοσι μέρες απεργία?? Τι γράφετε ρεε! Αφού εγώ δεν άκουσα τίποτα. Που το βρίκατε αυτό?

Να γιατί

Δεν άκουσες γιατί τα ΜΜΕ δεν έκαναν ρεπορτάζ που θα εξέθετε τον πολυδιαφημισμένο ΟΤΕ. Τόσα εκατομμύρια παίρνουν από τις διαφημισαρες του ΟΤΕ, θα παρουσιάσουν το αντικοινωνικό προσωπό του; Ή μήπως θα δείξουν ποια είναι η πραγματικοτητα του δήθεν επιτυχημένου μοντέλου ιδιοτικοποιησης που προσπαθούν να πλασάρουν για τον ΟΤΕ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

staikouras-735x400

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, θα εντοπιστούν «περιοχές που μπορούν να οδηγήσουν σε απελευθέρωση πόρων, προκειμένου αυτοί να διατεθούν σε κρίσιμες κυβερνητικές προτεραιότητες»