Τράπεζα Πειραιώς: Δείτε το πρόγραμμα δράσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Τράπεζα Πειραιώς: Δείτε το πρόγραμμα δράσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Για μια διαφορετική διάσταση στη δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στην ελληνική κοινωνία να είμαστε παρόντες έκανε λόγο ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου

trapeza
Σε ειδική εκδήλωση, η Τράπεζα Πειραιώς παρουσίασε σήμερα το Πρόγραμμα Επετειακών Δράσεων με το οποίο θα συμμετέχει στον εθνικό εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος» η διοίκηση της Τράπεζας παρουσίασε το Πρόγραμμα από κοινού με εκπροσώπους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (ΕΙΜ), των Γενικών Αρχείων του Κράτους, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος- Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης», με τους οποίους συνεργάζεται για την υλοποίησή του, υποστηρίζοντας σειρά επιστημονικών και πολιτισμικών πρωτοβουλιών τους. Ορισμένες από τις δράσεις θα υλοποιηθούν και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου επεσήμανε ότι «Για την Τράπεζα Πειραιώς, τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η συμμετοχή στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 δίνει μια διαφορετική διάσταση στη δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στην ελληνική κοινωνία να είμαστε παρόντες στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που καθορίζουν τη σημερινή και τη μελλοντική πορεία της χώρας μας. Tο ορόσημο των 200 ετών ελεύθερου ελληνικού κράτους δίνει το έναυσμα να ξεκινήσουμε έναν διάλογο για το μέλλον του σύγχρονου ελληνικού κράτους, απαλλαγμένο από στερεότυπα, προκαταλήψεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Να δούμε την πορεία των 200 αυτών χρόνων μέσα από ένα σύγχρονο και διεθνοποιημένο πρίσμα. Οι διαφορετικές συνθήκες, ανάγκες, επιδιώξεις αλλά και οι νέες δυνατότητες, είναι οι δικές μας προκλήσεις για να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη κοινωνία, με αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια και αξιώσεις για ένα καλύτερο μέλλον».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης