Ομόλογα: Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του δεκαετούς

Ομόλογα: Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του δεκαετούς

Το ελληνικό 10ετές υποχωρεί κατά 7 μονάδες βάσης με την απόδοση στο ιστορικό χαμηλό του 1,89% - Ράλι και για τα ιταλικά ομόλογα

4715013
Σε ράλι επιδίδονται οι τιμές των ελληνικών και ιταλικών κρατικών ομολόγων, με τις αποδόσεις των 10ετών τίτλων να καταγράφουν ιστορικά χαμηλά για τις χώρες τις Νότιας Ευρώπης. Η βελτίωση οφείλεται αφενός στην αισιοδοξία γύρω από τις δύο χώρες ενόψει οικονομικών και πολιτικών αλλαγών και αφετέρου στην επιλογή «ασφαλών καταφυγίων» από τους επενδυτές εν μέσω παγκόσμιας αβεβαιότητας που προκαλεί ο εμπορικός πόλεμος.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό 10ετές υποχωρεί κατά 7 μονάδες βάσης με την απόδοση στο ιστορικό χαμηλό του 1,89%.

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία ανακάμπτει, ενώ ταυτόχρονα οι ελληνικοί τίτλοι προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις εν μέσω αρνητικών επιτοκίων στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την πλήρη άρση των capital controls, με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η πλήρης άρση και των τελευταίων περιορισμών, που αφορά κυρίως σε συναλλαγές επιχειρήσεων και ιδιωτών με το εξωτερικό, έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού μετά από 4 χρόνια η Ελλάδα αποδεσμεύεται πλήρως από τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των ιταλικών τίτλων βυθίζονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων ετών. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς συγκεκριμένα υποχωρεί στο 1,24%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν ασφυκτικά, καθώς αύριο στις 19:00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδος) εκπνέει η διορία που ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζο Ματαρέλα παραχώρησε στα κόμματα, προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) και το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) θα επαναλάβουν σήμερα στις 11:00 (12:00 ώρα Ελλάδος) τις διαβουλεύσεις τους με στόχο να γεφυρώσουν τις διαφορές που βεβαιώθηκαν και κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση που είχαν.

Κλείσιμο
ΠΗΓΗ: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης