Χρηματιστήριο: «Έσπασε» το πτωτικό σερί - Άνοδος 1,10%

Χρηματιστήριο: «Έσπασε» το πτωτικό σερί - Άνοδος 1,10%

Στα 63 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών -  Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 846,80 μονάδες

hrimatistirio_29
Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κλείσει με άνοδο 1,10% μετά τις διακυμάνσεις

Με θετικό πρόσημο κατάφερε να κλείσει το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από αρκετές εναλλαγές προσήμου και έντονες διακυμάνσεις, καθώς εντέλει οι αγοραστές επικράτησαν και έστειλαν τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 840 μονάδες.

Παρά την άνοδο στο άνοιγμα, ούτε δύο ώρες μετά ο Γενικός Δείκτης γύρισε πτωτικά, ωστόσο κατάφερε να κλείσει με κέρδη 1,10% στις 846,80 μονάδες.

To ΧΑ επηρεάστηκε έντονα από το κλίμα στις διεθνείς αγορές τις τελευταίες συνεδριάσεις, το οποίο ήταν ως επί τω πλείστον αρνητικό εν μέσω έντονων ανησυχιών για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας και «φυγή» των επενδυτών σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός και τα ομόλογα.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,76%, ενώ ανέκαμψαν και οι τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει στο +1,44 %.

Αυτό που βοήθησε σήμερα την αγορά να απορροφήσει τις πιέσεις ήταν η άνοδος των μη τραπεζικών μετοχών, η οποία στήριξε τον γενικό δείκτη ακόμη και όταν οι πωλητές έδειχναν να έχουν τα ηνία

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχώρισαν οι μετοχές της Πειραιώς (+4,94%), Σαράντης (+4,15%), Eurobank (+1,88%), Ελλάκτωρ (+2,39%) ΕΛΠΕ (+2%), Viohalco (+3,23%) Τιτάν (+3,85%), Λαμδα (+2,21%) και Cenergy (+1,90%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 63 εκατ. ευρώ.


Πηγή: Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης