Χρηματιστήριο: Πτώση πάνω από 5% στις τράπεζες

Χρηματιστήριο: Πτώση πάνω από 5% στις τράπεζες

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,92% - Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις πολιτικές εξελίξεις 

xrima0ktirio1
Η απόσυρση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση έστρεψε το ενδιαφέρον των ξένων οίκων στην Ελλάδα με την πιθανότητα εκλογών ωστόσο αρχικά προκάλεσε πτώση στο Χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,92% στις 629,88 με πτώση έως και 5,26% στις τράπεζες.
Οι ξένοι επενδυτές έστρεψαν τον ενδιαφέρον τους στην Ελλάδα καθώς, όπως εκτιμούν, υπάρχουν δυο θετικά από την κίνηση του Τσίπρα: Εάν περάσει η ψήφος εμπιστοσύνης και αργότερα ψηφιστεί η Συμφωνία των Σκοπίων, τότε το πολιτικό κόστος θα το επωμιστεί ο Σύριζα και τα υπόλοιπα νέα μέλη της κυβέρνησης – κουρελού, όπως την αποκαλούν. Συνεπώς, από τις εκλογές θα προκύψει μαι ισχυρή κυβέρνηση, ικανή για τις αλλαγές.

Το δεύτερο είναι ότι, η Ελλάδα με την Συμφωνία των Πρεσπών θα απαλλαχθεί απο το γεωπολιτικό κόστος σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις. Συνεπώς, κάποιοι βλέπουν με θετικό μάτι την τροπή που παίρνουν οι εξελίξεις.

Προς το παρόν βεβαίως οι αγορές κινούνται με νευρικότητα και ίσως ακολουθήσουν διακυμάνσεις.
Κλείσιμο
Η μετοχή της Alpha bank έκλεισε με πτώση 3,86% στα 1,112 ευρώ. Βουτιά 5,26% για την Πειραιώς στα 0,7475 ευρώ. Με πτώση 3,70% η Eurobank στα 0,52 ευρώ. Βουτιά 5,26% για την Εθνική στα 1,08 ευρώ. Αντίβαρο στην πτώση η Coca – cola με άνοδο 1,06%. Κέρδη 0,93% ο ΟΤΕ στα 10,90 ευρώ. Κέρδη 0,98% ο τιτάνας στα 20,60 ευρώ. Κέρδη 1,32% για την Μπέλα στα 13,80 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 24,7 εκατ.ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης