Γερμανία: Έλληνες και άλλοι μετανάστες τόνωσαν την γερμανική οικονομία

fact_new

Έρευνα του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) στο Βερολίνο - Το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε μεταξύ 2011 και 2016 χάρη στους μετανάστες κατά 0,2% επιπλέον ετησίως – το 2015 μάλιστα η επιπρόσθετη ανάπτυξη λόγω μεταναστών υπολογίζεται από τους ερευνητές σε 0,3%

Η μετανάστευση εργατικού δυναμικού από άλλες χώρες της ΕΕ στη Γερμανία συνέβαλε τα τελευταία χρόνια σε επιπρόσθετη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, συμπεραίνει σε νέα του έρευνα το έγκριτο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW) στο Βερολίνο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ.

«Η κάλυψη διαθέσιμων θέσεων εργασίας από μετανάστες αυξάνει την απασχόληση στο σύνολο της οικονομίας και οδηγεί σε αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης», σημειώνει μεταξύ άλλων σε έκθεσή του το DIW.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του ινστιτούτου, το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε μεταξύ 2011 και 2016 χάρη στους μετανάστες κατά 0,2% επιπλέον ετησίως – το 2015 μάλιστα η επιπρόσθετη ανάπτυξη λόγω μεταναστών υπολογίζεται από τους ερευνητές σε 0,3%.

Από τότε που ορισμένες χώρες της κρίσης, όπως η Ισπανία, άρχισαν να ανακάμπτουν ως έναν βαθμό οικονομικά, ο ρυθμός μετανάστευσης πολιτών από χώρες της ΕΕ προς τη Γερμανία άρχισε να μειώνεται. Γεγονός είναι πάντως ότι από το 2011 έως το 2016 μετανάστευαν από αυτές τις χώρες στη Γερμανία ετησίως περί τις 720.000 άτομα κατά μέσο όρο, επισημαίνει η έρευνα. Ο συνολικός αριθμός των Ευρωπαίων που μετακόμισαν στη Γερμανία στο εν λόγω διάστημα ανήλθε σε 5,1 εκατομμύρια.

Νέοι και καλά καταρτισμένοι η πλειοψηφία των μεταναστών από την ΕΕ

Το μέτρο της ελεύθερης κυκλοφορίας εργαζομένων εντός ΕΕ και –κυρίως- το ξέσπασμα οικονομικών κρίσεων σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία, ήταν οι βασικοί παράγοντες που ώθησαν τόσους ανθρώπους να αφήσουν τη χώρα τους για τη Γερμανία, υπογραμμίζει το DIW. «Οι μετανάστες από την ΕΕ έρχονται στη χώρα μας προκειμένου να βρουν δουλειά – και τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει, όπως καταδεικνύουν πολλές στατιστικές», η ερευνήτρια Ζανίνε Χαρτ, μία εκ των δύο συντελεστών της εν λόγω έρευνας.

Το DIW σημειώνει ότι η πλειοψηφία των μεταναστών από κράτη της ΕΕ στη Γερμανία είναι νέοι, καλά καταρτισμένοι και σε πολύ μεγάλο ποσοστό οικονομικά ενεργοί. Ενδεικτικά, το ποσοστό των οικονομικά ενεργών Γερμανών ανήλθε για την εν λόγω περίοδο σε 70,6%, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό για μετανάστες από χώρες της ΕΕ ήταν 74,6%.

Πέρα από την ανάλυση των στοιχείων που αφορούν την περίοδο 2011-2016, το DIW επισήμανε τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις στη γερμανική αγορά εργασίας για το μέλλον. Δεδομένου του ολοένα και γηραιότερου πληθυσμού στη Γερμανία και των ελλείψεων κατάλληλου εργατικού δυναμικού για τη στελέχωση των κενών θέσεων εργασίας –ελλείψεις που εκτιμάται ότι θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια- οι γερμανοί ερευνητές επισήμαναν την ανάγκη να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι διαδικασίες και οι συνθήκες στη γερμανική αγορά εργασίας ώστε να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους εργαζόμενους από άλλες χώρες της ΕΕ. Ως παράδειγμα μέτρων βελτίωσης αναφέρεται η απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που αφορούν την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των μεταναστών.

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Ε.Π

Οταν λέει μετανάστες εννοεί Πολωνούς, Ελληνες, Ιταλούς κλπ που έχουν μάθει να δουλεύουν. Αντιθέτως εμείς με την πληθώρα λάθρο (μαθαίνω πως στη Σαλόνικα οι νεοεισερχόμενοι είναι ακόμη πιο ούγκ αφού κλέβουν ως και καφέδες από διερχόμενους-μην αναφέρω τους βιασμούς, τις ληστείες, τα μαχαιρώματα και τα χουφτώματα), δεν πρόκειται να ορθοποδήσουμε ποτέ, αφού δεν έχουμε και κακαλάτους υποψήφιους

Η κυνική περιγραφή της σφαγής της Παραμυθιάς από τους #Τσάμηδες συνεργάτες των #ναζί.

«Όποιος θέλει φρέσκο κρέας να πάει στο χωράφι να πάρει τζάμπα όσο θέλει»

φωτης πραμαντα

@12.50 τα σχολια σου μαρτυρουν η οτι εισαι καποια αριστεα και βγαινεις σαν αρουλης η καπως βολευεσαι με τους λαθροπιθηκους.....αυτους να τους κρατησεις αποκλειστικα εσυ και καποιοι ομοιοι σου να σας κανουν την αναπαραγωγη.μετα τις ευρωεκλογες θα κλαις με μαυρο δακρυ φασιστερε .

300 αστυνομικοί για το χαμογελαστό Έλληνα λεβέντη !!!!

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι συνέχισαν να τρώνε τα κεφτεδάκια τους ακόμα και όταν έμαθαν πως ο Έλληνας ηταν νεκρός !!!! μόνο με τέτοιους σα ζορμπά και λιάκο δύναται να επικοινωνεί η γερμανική νεοταξιτικη μπότα

@

Κι εδώ οι Γερμανοί σου φταίνε ρε νούμερο;

Ὅσιος Παΐσιος: «Ἂν δὲν ὑπάρχει ἡρωισμός, δὲ γίνεται τίποτε.

Καὶ νὰ ξέρετε, ὁ πιστὸς εἶναι καὶ γενναῖος»

Ἔρευνα: Οἱ Ἕλληνες θεωροῦν ὅτι ὑπάρχει στενή σχέση ἐθνικῆς καί θρησκευτικῆς ταυτότητας

Ἔρευνα τοῦ ἀμερικανικοῦ «Pew Research Center» ἀποκαλύπτει πώς το 76% τῶν Ἑλλήνων θεωρεῖ ὅτι τό νά εἶναι χριστιανοί σημαίνει πώς εἶναι «ἀληθινοί Ἕλληνες».

vaggos

λογικο να θες να μεινεις γερμανια εγω εμεινα ενα διαστημα κ παλι το σκεφτομαι.τι να κανεις στην ελλαδα που σου δινουν δουλεια 300ευρω και να κανεις και χιλια πραγματα που θελλει το αφεντικο γιατι ειναι αφεντικο να σου καταπατα της ωρες ελευθεριας κ να σου λεει η δουλεια μετραει και αλλες μπουρδες σε αντιστοιχη ετερεια στη γερμανια καβατζωνα 1200 600 νοικι ρευμα κ νερο κ τα υπολοιπα στην τσεπη κατσε εσυ και γραφε και λεγε για ηλιο κ θαλασσα.κανεις πισω ολοι εξω απο τη χωρα

Διαχωριστηρας

Όσο δεν γίνεται διαχωρισμός κράτους Εκκλησίας τόσο θα φεύγουν οι νεοέλληνες μετανάστες.

ΒΕRLIN

ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ''ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ'' ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ !

Ἀνδρῶν γὰρ ἐπιφανῶν πᾶσα γῆ τάφος

καὶ οὐ στηλῶν μόνον ἐν τῇ οἰκεία σημαίνει ἐπιγραφή, ἀλλὰ καὶ ἐν τῇ μὴ προσηκούσῃ ἄγραφος μνήμη παρ’ ἑκάστω τῆς γνώμης μᾶλλον ἢ τοῦ ἔργου ἐνδιαιτᾶται. (2. 43) (Διότι τάφος των επιφανών ανδρών είναι κάθε τόπος, και δε σώζεται το όνομά τους μόνο σε επιγραφές στην πατρίδα τους, αλλά διατηρείται η ανάμνησή τους και στις ξένες χώρες, πιο πολύ στη μνήμη και στις καρδιές των ανθρώπων παρά στα γραπτά μνημεία και στους τάφους. (Θουκυδίδης,Περικλέους Επιτάφιος) ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΑΘΑΝΑΤΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΚΑΤΣΙΦΑ

λεω εγω

ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.....ΝΑ ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ...ΤΑΔΕ ΕΦΗ ....ΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

logo

Η Westnet, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την Check Point, τον κορυφαίο πάροχο λύσεων κυβερνοασφάλειας για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις παγκοσμίως. Η νέα αυτή συνεργασία περιλαμβάνει τη διάθεση των διακεκριμένων λύσεων ασφαλείας της Check Point από την Westnet, προς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς, με σκοπό την προστασία από τους διαδικτυακούς κινδύνους.

f1-1

Μεγαλοεπενδυτές και ιδιώτες ρίχνουν στην αγορά βίλες εκατομμυρίων ευρώ σε Μεσσηνία, Πόρτο Χέλι, Μύκονο και Τζια με στόχο να προσελκύσουν «χοντρά πορτοφόλια», που θέλουν να επενδύσουν σε πολυτελή ακίνητα.

SYSTEMA-PLUS-1

Σημάδια ανάκαμψης καταγράφει ο κατασκευαστικός κλάδος, με επιμέρους τομείς, όπως αυτός του εξοπλισμού επαγγελματικών χώρων, να «συμπαρασύρονται» και να ακολουθούν με γοργά βήματα την τάση

eurocertlogo

Το 2019 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την EUROCERT, κυρίως λόγω της έναρξης της δραστηριοποίησής της στην Λατινική Αμερική, με πρώτη χώρα το Περού αλλά και εξαιτίας της εισόδου της στην τρίτη δεκαετία από την ίδρυσή της.