Υποβάθμισε την Ιταλία ο οίκος Moody's

moodys

Επικαλούμενος το έλλειμμα της χώρας - Ο οίκος αναφέρει ότι το χρέος θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η οικονομία της Ιταλίας θα συνεχίσει να ακολουθεί αδύναμη πορεία - Ως δεύτερη αιτία,  επικαλείται τις αρνητικές επιπτώσεις στη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη από τη διακοπή των διαρθρωτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιταλίας στη βαθμίδα Baa2, επικαλούμενος το έλλειμμα της χώρας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, βασική αιτία της υποβάθμισης είναι η κατάθεση προσχεδίου προϋπολογισμού, στο οποίο η κυβέρνηση της Ιταλίας θέτει ως στόχο για το έλλειμμα το 2,4%, γεγονός που, κατά τον οίκο, θα διατηρήσει στο τρέχον υψηλό επίπεδο του 130% του ΑΕΠ το χρέος της χώρας.

Η Moody’s αναφέρει ότι το χρέος θα αυξηθεί περαιτέρω καθώς η οικονομία της Ιταλίας θα συνεχίσει να ακολουθεί αδύναμη πορεία. Ως δεύτερη αιτία ο οίκος αναφέρει τις αρνητικές επιπτώσεις στη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη από τη διακοπή των διαρθρωτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

Σύμφωνα με την Moody’s, τα δημοσιονομικά και οικονομικά σχέδια της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνουν μια συνεκτική ατζέντα μεταρρυθμίσεων που θα μπορέσουν να στηρίξουν τις προοπτικές ανάπτυξης σε μακροπρόθεσμη βάση.

Έπειτα από μια προσωρινή άνοδο στην ανάπτυξη λόγω της επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής, ο οίκος αναμένει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Ιταλίας θα υποχωρήσει περίπου στο 1%.

Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν τον γενικά ισορροπημένο κίνδυνο στο επίπεδο αξιολόγησης Baa3. Σύμφωνα με την άποψη του οίκου Moody’s, η Ιταλία εξακολουθεί να παρουσιάζει σημαντική «αντοχή» στον πιστωτικό κίνδυνο, παρά τις περισσότερο αδύναμες δημοσιονομικές της προοπτικές.

Άλλωστε, η Ιταλία εξακολουθεί να είναι μία μεγάλη οικονομία, με ευρεία διαφοροποίηση δραστηριοτήτων, ενώ διαθέτει μία σχεδόν ισορροπημένη επενδυτική θέση σε διεθνές επίπεδο.

Επίσης, τα ιταλικά νοικοκυριά έχουν υψηλά επίπεδα πλούτου, ένα σημαντικό αποθεματικό ενάντια στους μελλοντικούς κραδασμούς και αποτελούν ως εκ τούτου μια δυνητικά σημαντική πηγή χρηματοδότησης για την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει στην ανάλυσή του ο οίκος Moody’s «Ο πρώτος λόγος της σημερινής υποβάθμισης στο Baa3 είναι η πρόσφατα ανακοινωθείσα μετατόπιση της δημοσιονομικής στρατηγικής με σημαντικά υψηλότερα δημοσιονομικά ελλείμματα για τα επόμενα τρία χρόνια σε σχέση με τις προηγούμενες προσδοκίες.

Η μετατόπιση προς μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική υποδηλώνει ότι αντί για πτώση κατά τα προσεχή έτη, όπως προβλεπόταν από τη δημοσιονομική κατεύθυνση της προηγούμενης κυβέρνησης, το δημόσιο χρέος της Ιταλίας θα παραμείνει γύρω στο σημερινό 130% του ΑΕΠ, ένα επίπεδο που καθιστά την Ιταλία ευάλωτη στις μελλοντικά εγχώρια η εξωτερικά σοκ, ιδίως για την εξασθένηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση στοχεύει σε δημοσιονομικό έλλειμμα γενικής κυβέρνησης ύψους 2,4% του ΑΕΠ για το επόμενο έτος, υψηλότερο από το πιθανό αποτέλεσμα του τρέχοντος έτους, το οποίο είναι περίπου 1,9% και είναι σημαντικά υψηλότερο από τις δεσμεύσεις της Ιταλίας βάσει των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ.

Προβλέπει δημοσιονομικά ελλείμματα για το 2020 και το 2021 από 2,1% και 1,8% του ΑΕΠ αντίστοιχα, σε σύγκριση με μια ισορροπημένη θέση που στοχεύθηκε πριν.

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Οι Τσιπροκαμμένοι της Ιταλίας!

Άρχισαν τα νταούλια!

.

Μπράβο στους Ιταλούς. Απλά θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις τους και θα πάνε είκοσι χρόνια πίσω, αλλά αυτά συμβαίνουν σε όλους όσους εκλέγουν λαϊκιστές.Οι Ισπανοι είδαν τί έπαθε η Ελλάδα και έμαθαν, οι Κύπριοι το ίδιο. Οι Ιταλοί δεν έμαθαν. Τώρα θα μάθουν.

Συγχαρητήρια Μακαρονάδες!

Πήγατε και βγάλατε τους Τσιπροκαμμένους της Ιταλίας! Δηλαδή ΤΊ νομίζατε ότι θα γινόταν, θα σας χάριζαν τα τρις που χρωστάτε; Λαμόγια!

Cc

Καλώς τα παιδιά

Τσίπρας

Κοινό εθνικό νόμισμα με Ιταλία, την Λιροδραχμή, η μόνη λύση! Μόνο τότε θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές.

Με λίρα αμέσως καλύτερα

Φεύγουμε για σεμινάρια στην Ιταλία με τίτλο "Εθνικό νόμισμα και χάος", Γιάνης, Λαφαζάνης, Βαλαβάνη, Λαπαβίτσας, Καζάκης και κλπ πλούσιους συντρόφους με καταθέσεις στο εξωτερικό. Με εθνικό νόμισμα πετάει η οικονομία της Βενεζουέλας (χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου/αερίου στον κόσμο)

Λούλης

Και η Ουρουγουάη έχει το δικό της νόμισμα και στέκεται μια χαρά! Μάλιστα θεωρείται η "Ελβετία" της Λατινικής Αμερικής. Η οικονομία μιας χώρας δεν εξαρτάται από το νόμισμα αγαπητέ. Με το φτηνό νόμισμα, μπορεί να έχεις φτηνές εξαγωγές, έχεις όμως και ακριβές εισαγωγές.

Α.Σ.Δ.

Τόσον καιρό που η Ιταλία πουλούσε τις αυτοκινητοβιομηχανίες της στην Γερμανία, όλα ήταν ευοίωνα για την Ιταλία; Και τώρα που επιχειρείται να μπει ένα φρένο σε όλα αυτά μειώνεται η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική της ικανότητα;

Γιάνη εσύ είσαι ;

Τις πούλησε γιατί εσύ και εκατομμύρια Ευρωπαίοι δεν αγοράζουν Ιταλικά αυτοκίνητα γιατί είναι χάλια ως γνωστό και χωρίς τεχνογνωσία και κεφάλαια θα πέθαιναν. Ουστ βλάκα Γιάνη.

Aερολογίες

Ποια αυτοκινητοβιομηχανία τους πούλησαν στους Γερμανούς; Στην ουσία μια αυτοκινητοβιομηχανία έχουν, τη FIAT, που συγχωνεύθηκε με την αμερικάνικη Chrysler. Οι υπόλοιπες ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαλίρισαν όταν η Ιταλία ήταν ακόμα στη λιρέτα.

Ο οικονομικός πόλεμος

Μόλις ξεκίνησε..

@Ο οικονομικός πόλεμος

Κανένας οικονομικός "πόλεμος" δεν ξεκίνησε! Οι μεγάλες τράπεζες για να σε δανείσουν δισεκατομμύρια χρειάζονται εγγυήσεις. Γι'αυτό υπάρχουν οι αξιολογήσεις και τα επιτόκια. Όπως συμπεριφέρεσαι σου φέρονται. Θες λεφτά τσάμπα;

Λευθέρης

Τσακαλώτε ..Ντιν Νταν Ντον !! Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα ;;

@

Τα χαπια σου γρήγορα, ντενεκε

Αντε να κάνεις κάνα

Μουσακά....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

f1new1

Οι οικονομικές επιδόσεις και οι νέοι σχεδιασμοί των πρωταγωνιστών του κλάδου των σούπερ μάρκετ - Πώς δύο παίκτες κατάφεραν να ελέγχουν το 50% της αγοράς και οι μεγάλες προσπάθειες των άλλων μεγάλων του κλάδου

2334

Σύμφωνα με στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στην διεθνή αγορά ομολόγων, οι ελληνικές εταιρείες που έχουν τα ανάλογα μεγέθη χρειάζεται αντλούν κεφάλαια μεγαλύτερα των 200 εκατ. ευρώ