Με άνοδο 0,86% το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Με άνοδο 0,86% το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης  έκλεισε  στις 707 μονάδες - Mίνι ράλι στις τράπεζες και blue Chips

chrimatistirio
Mε μίνι-ραλι στις τραπεζικές μετοχές στο τέλος της συνεδρίασης η αγορά ξεπέρασε ελαφρά τις 700 μονάδες. Αν και το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κυριαρχήθηκε από επενδυτικό λήθαργο, στο τέλος οι τέσσερις τράπεζες και ορισμένα blue chips συνέβαλαν στην άνοδο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 707,92 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,86%.

Αν και η μη αναβάθμιση της Moody's είναι αρνητική εξέλιξη, η αγορά το αγνόησε καθώς το κύριο πρόβλημα είναι η πορεία των τραπεζών. Αν η μείωση των κόκκινων δανείων συνεχιστεί τότε πιθανότατα δεν θα πραγματοποιηθεί τα όσα επιδιώκουν κάποιοι για αυξήσεις κεφαλαίου. Να μην λησμονείται εξάλλου ότι, οι χαμηλότερες τιμές στις μετοχές των τραπεζών σημαίνει πρόβλημα με χαμηλότερες τιμές στις πωλήσεις των NPL'S.

Θετικό στοιχείο πάντως των τελευταίων συνεδριάσεων είναι το γεγονός ότι αυξάνεται ο τζίρος. Για αύριο είναι η τελευταία ημέρα του μήνα και κάποιοι για να φτιάξουν τις τιμές στα χαρτοφυλάκια τους θα επιδιώξουν μια ωραιοποίηση των τιμών.

Με κέρδη 3,93% η Alpha bank στα 1,268 ευρώ. Άνοδος 4,07% για την Eurobank στα 0,64 ευρώ. Άνοδος 2,29% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,79 ευρώ.
Αμετάβλητη η Τράπεζα Πειραιώς στα 2,03 ρυρώ. Κέρδη 3,13% για τον ΟΛΠ στα 16,5 ευρώ. Κέρδη πάνω από 2% για Μοη και Mπέλα στα 123,5 ευρώ και 12,92 ευρώ αντίστοιχα. Άνοδος 1,13% για τον Μυτιληναίο στα 8,92 ευρώ. Κέρδη 2,31% για τον Τιτάνα στα 22,15 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 42,4 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης