Χρηματιστήριο: Έβδομη συνεχόμενη μέρα με πτώση - Πάνω από 5 δισ. ευρώ οι απώλειες

chrimatistirio

Στο μείον 0,14% και στις 687,79 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης - Στο μείον 5,7% οι απώλειες στο σύνολο της εβδομάδας

Επτά συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε το χρηματιστήριο και η αγωνία πλέον δεν είναι οι ζημιές που ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ, αλλά η επόμενη ημέρα. Με άλλα λόγια, εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι των ξένων επενδυτών, οι οποίοι πωλούν ωσάν να μην υπάρχει αύριο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 687,79μονάδες χάνοντας 0,14% ενω σε εβδομαδιαίο επίπεδο κατέγραψε απώλειες 5,7%.

Μέσα στην εβδομάδα οι μεγαλύτεροι χαμένοι ήταν η μετοχή της Εθνικής έχασε 19%,η μετοχή της Alpha bank 11%, η Τράπεζα Πειραιώς 13% και η Eurobank 10%.

Ύστερα από ένα κλίμα παροχολογίας το οποίο ξεκίνησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός η αγορά έχασε τις 700 μονάδες με υψηλούς τζίρους και οι τράπεζες έφθασαν σε μια κεφαλαιοποίηση κάτω των 6 δισ. ευρώ.

Οι ξένοι απάντησαν σκληρά τόσο στα ομόλογα, όσο και στις μετοχές απέναντι στα μέτρα παροχών, καθώς δεν θέλουν πλέον λόγια, αλλά έργα, και φυσικά όχι επιδόματα.

Αυτή η αποτίμηση των τραπεζών από τους ξένους επενδυτές είναι ένα μήνυμα για την κυβέρνηση, αλλά και τους Έλληνες επενδυτές. Όταν οι ξένοι πωλούν δίχως να υπολογίζουν τις τιμές θεωρούν ότι οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, ενώ ήδη προεξόφλησαν το γεγονός ότι δεν μπορούν να προσφύγουν στις αγορές γα ομολογιακά δάνεια.

Απο την άλλη πλευρά, οι αγοραστές, όμως, σ αυτά τα επίπεδα τιμών αναμένεται να βγάλουν πολλά λεφτά καθώς οι τιμές φθάνουν έως και το 0,17 της λογιστικής αξίας. Δίχως, όμως, τις τράπεζες η ελληνική οικονομία θα παραμένει εγκλωβισμένη.

Συνεπώς, η ελληνική αγορά θα παραμένει μια ρηχή αγορά η οποία θα προσελκύσει κεφάλαια, μόνο όταν επανέλθει στον δρόμο των αλλαγών, των ιδιωτικοποιήσεων. Οι επενδυτές θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα στην ΔΕΘ κι εφόσον κρίνουν ότι το μίγμα των μέτρων δεν ευνοεί την Ελλάδα, τότε οι αντιδράσεις θα είναι ασύμμετρες, όπως έδειξαν οι προηγούμενες ημέρες.

Πτώση 0,14%

Με μια προσπάθεια αντίδρασης πάνω απο 1% η αγορά σήμερα προσπάθησε να πάρει πίσω ορισμένες από τις ζημιές που έχασε. Το γεγονός, όμως, ότι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις 700 μονάδες και με χαμηλό τζίρο δείχνει τον προβληματισμό γαι την επόμενη ημέρα. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 687,79 μονάδες χάνοντας 0,14%. Η μετοχή της Alpha bank έχασε 0,21% στα 1,396 ευρώ. Με κέρδη 0,56% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,981 ευρώ. Με πτώση 0,45% η Eurobank στα 0,66 ευρώ. Κέρδη 1,96% για την Πειραιώς στα 2,084 ευρώ. κέρδη 1,08% για τον ΟΤΕ σατ 10,26 ευρώ. Οριακή άνοδος σε ΟΠΑΠ στα 8,90 ευρώ. οι συναλλαγές ανήλθαν στα 35,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Los Bomboneros

Μα αφού ο Τσίπρας γελάει και χαίρεται που η οικονομία μας πάει μπροστά και έχει φοβερή ανάπτυξη...Ποιας χώρας όμως δε μας είπε...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

megaloyu_main_again

Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές που έχει ο τραπεζικός κλάδος και η ελληνική οικονομία γενικότερα εξέφρασε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου

1
trump-xi

Η επίτευξη της πρώτης φάσης της συμφωνίας θεωρείται ως βραχυπρόθεσμη πολιτική νίκη για τον Πρόεδρο που θα του επιτρέψει να ισχυριστεί ότι οι δασμοί που επέβαλε έφεραν αποτέλεσμα - Φόβοι ότι η «πρώτη φάση» μπορεί να είναι και η τελευταία

trump

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε πως έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας - Οι συζητήσεις για τη δεύτερη φάση θα ξεκινήσουν μετά τις εκλογές του 2020