Πιτσιόρλας: Θετικά τα στρες τεστ των τραπεζών

Πιτσιόρλας: Θετικά τα στρες τεστ των τραπεζών

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ανέφερε ότι επισήμως τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το Σάββατο - «Οι τράπεζες θα μπορούν να παρέχουν ρευστότητα στην αγορά» 

pitsiorlas
Θετικά θα είναι τα στρες τεστ για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με βάση όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Το Σάββατο θα ανακοινωθεί ότι οι τράπεζες μας περνούν τα στρες τεστ γεγονός που θα μας λύσει ένα μεγάλο άγχος» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας από την Καστοριά, που εγκαινίασε την 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η θετική έκβαση των στρες τεστ θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες «να παρέχουν ρευστότητα στην αγορά, γιατί μέχρι γιατί τώρα δεν μπορούσαν». Επίσης, υποστήριξε ότι θα υπάρξουν καλύτερες δυνατότητες που «θα προσφέρουμε στα φορολογικά των επιχειρήσεων από τον προϋπολογισμό του 2019».

Ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στο βαρύ κόστος που είχε για τη χώρα μας η κρίση και κάλεσε όλες τις πλευρές «να διδαχθούμε από την μεγάλη περιπέτεια που έζησε ο τόπος και να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση και ξανακυλήσουμε στα ίδια προβλήματα».

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η κρίση δεν ήρθε τυχαία, καθώς «η Ελλάδα το 2009 έφτασε στα όρια της ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης». Εξήγησε ότι η χώρα δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στον κόσμο, στην παγκόσμια αγορά και τέλος δεν μπόρεσε να χρηματοδοτήσει από μόνη της ούτε τις ανάγκες της. «Αυτό μας οδήγησε στην ανάγκη των δανειστών» και «οι δανειστές μας επέβαλλαν τα προγράμματα που μας επέβαλλαν», σημείωσε ο κ Πιτσιόρλας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης