Πιτσιόρλας: Θετικά τα στρες τεστ των τραπεζών

pitsiorlas

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ανέφερε ότι επισήμως τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το Σάββατο - «Οι τράπεζες θα μπορούν να παρέχουν ρευστότητα στην αγορά» 

Θετικά θα είναι τα στρες τεστ για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με βάση όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Το Σάββατο θα ανακοινωθεί ότι οι τράπεζες μας περνούν τα στρες τεστ γεγονός που θα μας λύσει ένα μεγάλο άγχος» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας από την Καστοριά, που εγκαινίασε την 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η θετική έκβαση των στρες τεστ θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες «να παρέχουν ρευστότητα στην αγορά, γιατί μέχρι γιατί τώρα δεν μπορούσαν». Επίσης, υποστήριξε ότι θα υπάρξουν καλύτερες δυνατότητες που «θα προσφέρουμε στα φορολογικά των επιχειρήσεων από τον προϋπολογισμό του 2019».

Ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στο βαρύ κόστος που είχε για τη χώρα μας η κρίση και κάλεσε όλες τις πλευρές «να διδαχθούμε από την μεγάλη περιπέτεια που έζησε ο τόπος και να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση και ξανακυλήσουμε στα ίδια προβλήματα».

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η κρίση δεν ήρθε τυχαία, καθώς «η Ελλάδα το 2009 έφτασε στα όρια της ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης». Εξήγησε ότι η χώρα δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στον κόσμο, στην παγκόσμια αγορά και τέλος δεν μπόρεσε να χρηματοδοτήσει από μόνη της ούτε τις ανάγκες της. «Αυτό μας οδήγησε στην ανάγκη των δανειστών» και «οι δανειστές μας επέβαλλαν τα προγράμματα που μας επέβαλλαν», σημείωσε ο κ Πιτσιόρλας.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Πάνος

Συριζαίος υπουργός και μεγαλοξενοδόχος με αβέρτα επιχορηγήσεις και εύκολα, πανεύκολα δάνεια. Πως να μην βλέπει θετικά τα στρες τεστ? Το χρηματιστήριο όμως γιατί ειναι νευρικό, γιατί πέφτει η μετοχή των τραπεζών?

Τηλέμαχος

Η καταστροφή των τραπεζών οφείλεται στη χορήγηση δανείων από υπαλλήλους τους σε αφερέγγυους-αναξιόπιστους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες κλπ, χωρίς ενυπόθηκες εξασφαλίσεις των χρημάτων των καταθετών, λόγω χρηματισμού των τραπεζικών από την πραγματική οικονομία αγοράς και λόγω πολιτικής παρέμβασης, καθώς επίσης εξαιτίας νομοθέτησης από κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων της ποινικής-διοικητικής ασυλίας-ακαταλόγιστου-ατιμωρησίας των παραβάσεων καθηκόντων-οικονομικών παρανομιών-ατασθαλιών των στελεχών των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Διονύσης

Οι τράπεζες δεν έχουν σωτηρία αν δεν εξομοιωθούν οι τραπεζικοί με τους λοιπούς υπαλλήλους της χώρας από πλευράς μισθών, υπερωριών, επιδομάτων, παροχών, αμοιβών, συντάξεων, επικουρικών, εφάπαξ, δανείων, περιθάλψεων.

Σάκης

Ξέχασες να πεις σύντροφε συναγωνιστή, ο,τι για όλους τους διορισμούς πρέπει να ειναι υπεύθυνος ο κ. Καρανίκας. Ήμαρτον συριζοκοπρίτες, ισοπεδώσατε και καταστρέψατε τα πάντα.

ΛΕΦΤΑ !! ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ !!

ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ, ΡΕ ΣΤΕΡΓΙΟ ?? ΜΑΣ ΕΠΝΙΞΕ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ !!! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΕΣΣ ΤΕΣΤ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΠΑΝΤΟΤΕ, Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!

Ξενοφώντας

Απο τα στρές τέστ, καλά τα πάνε. Το πρόβλημα έγκειται στην ανύπαρκτη ικανότητα τους για εξεύρεση φτηνών δανείων απο τη διατραπεζική αγορά, άρα δεν έχουν τη δυνατότητα να δανειοδοτήσουν την οικονομία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

symvaseis

Το υπουργείο Οικονομίας δια της αιτιολογικής έκθεσης του νόμου, υποστηρίζει ότι οι αλλαγές κρίθηκαν σκόπιμες, προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη απορρόφηση των κοινοτικών πόρων που απειλούνται από τον εκτροχιασμό των έργων, λόγω των καθυστερήσεων που έχει δημιουργήσει ο νόμος

1
mukonos_ar

Μετά τη Μύκονο, η οποία αποτελεί παραδοσιακά το επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφερόντος από πλευράς των υποψηφίων, ξένων αγοραστών στο χάρτη της πολυτελούς κατοικίας μπαίνουν και οι μικρότεροι νησιωτικοί προορισμοί, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας.

skafoi_ar

Σε νεκροταφεία σκαφών κινδυνεύουν να μετατραπούν χερσαίοι και θαλάσσιοι χώροι όπως μαρίνες, καταφύγια και αγκυροβόλια. Η εγκατάλειψη χρόνο με τον χρόνο ολοένα και περισσότερων, πάσης φύσεως, πολυεστερικών σκαφών που ολοκληρώνουν, για οποιοδήποτε λόγο, τον κύκλο της ζωής τους προκαλεί μεγάλα προβλήματα, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για την επίλυσή του.