Οι Έλληνες «Big 4» της διεθνούς ναυτιλίας συναντήθηκαν στον Πειραιά

Οι Έλληνες «Big 4» της διεθνούς ναυτιλίας συναντήθηκαν στον Πειραιά

O Πάνος Λασκαρίδης, ο Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος, ο Ιωάννης Πλατσιδάκης και ο Νίκος Π. Τσάκος, βρέθηκαν για πρώτη φορά όλοι μαζί και κατέθεσαν τις απόψεις τους για τα τεκταινόμενα στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα

dyjrtj
Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά γιορτάζοντας τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της έδωσε την ευκαιρία χθες στη ναυτιλιακή κοινότητα να παρακολουθήσει από κοντά και τους τέσσερις Έλληνες που κατέχουν τα ηνία διεθνών οργανισμών και ενώσεων. O Πάνος Λασκαρίδης πρόεδρος της ECSA της Ένωσης των Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA), ο Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος της BIMCO, της μεγαλύτερης ναυτιλιακής ένωσης στον κόσμο, ο Ιωάννης Πλατσιδάκης είναι πρόεδρος της Ιntercargo, της Διεθνούς Ένωσης Πλοιοκτητών Ξηρού Φορτίου και ο Νίκος Π. Τσάκος, πρόεδρος της Intertanko, βρέθηκαν για πρώτη φορά όλοι μαζί και κατέθεσαν τις απόψεις τους για τα τεκταινόμενα στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα. Τους υποδέχθηκε η πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης, Ειρήνη Νταϊφά η οποία συντόνισε τη συζήτηση.

Ο Πάνος Λασκαρίδης μεταξύ άλλων τόνισε: - Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία της ΕΕ αλλά και η παγκόσμια ναυτιλία είναι κυρίως το περιβαλλοντικό και ο ανταγωνισμός, ενώ υπάρχει και η κοινωνική ατζέντα.

- Δεν θέλουμε τη λήψη τοπικών μέτρων αλλά μέτρων από τον ΙΜΟ, όχι μόνο για την μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα αλλά για όλα τα θέματα.

- Η βιομηχανία πρέπει να καταδείξει ότι έχει φιλόδοξους στόχους αλλά συνάμα και ρεαλιστικούς. Πρέπει να εξελιχθεί τεχνολογικά και να έχει στραμμένο το βλέμμα της στην επόμενη 10ετία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης