«Ναυάγησε» και επίσημα η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin

«Ναυάγησε» και επίσημα η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin

Το φιάσκο ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα καθώς εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δοθεί στους ελληνοαμερικανούς υποψήφιους επενδυτές

ethnikh_asf_arthrooo1
Το «ναύαγιο» της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστική ανακοίνωσε και επίσημα την Πέμπτη η Εθνική Τράπεζα βάζοντας τέλος σε μια επένδυση που εξελίχθηκε σε φιάσκο.

Η ΕΤΕ ανακοίνωσε συγκεκριμένα τη λήξη της σύμβασης για την πώληση του 75% της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων «η ΕΘΝΙΚΗ» στην EXIN Financial Services Holding B.V.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των εγκρίσεων από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στις 28 Μαρτίου 2018, καταληκτική ημερομηνία, από την πλευρά της ΕΧΙΝ, εκπλήρωσης αναβλητικών αιρέσεων όπως αυτές αναφέρονται στη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης μεταξύ της ETE και της EXIN, η ΕΤΕ έλαβε γνώση ότι οι ανωτέρω δεν πληρούνται και ως εκ τούτου, αποφάσισε να τερματίσει τη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης. Η Τράπεζα θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις».

H EXIN τον περασμένο Ιούνιο είχε εντυπωσιάσει όταν κατέθεσε πρόταση 718,3 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ωστόσο και ενώ οι μήνες περνούσαν εξακολουθούσαν να παρατηρούνται ελλείψεις στον φάκελο με την Τράπεζα της Ελλάδος να καθυστερεί να εγκρίνει την πώληση μέχρι το σημερινή ανακοίνωση καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν είχαν προσκομιστεί ακόμα και βασικά στοιχεία όπως π.χ. το σχήμα των μετόχων που θα εξαγόραζε την ασφαλιστική εταιρεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης