Σοβαρές ελλείψεις στον φάκελο της Exin για την Εθνική Ασφαλιστική

Σοβαρές ελλείψεις στον φάκελο της Exin για την Εθνική Ασφαλιστική

Την ώρα που ο ιδρυτής της Exin Μ. Φέρφιλντ διαβεβαιώνει ότι το deal εξαγοράς προχωρά κανονικά

Σοβαρές ελλείψεις στον φάκελο της Exin για την Εθνική Ασφαλιστική
Παρά τις νέες διαβεβαιώσεις που έδωσε  χθες με δηλώσεις του ο ιδρυτής της ΕΧΙΝ M. Φέρφιλντ, ο φάκελος για την εξαγορά της Εθνικής  Ασφαλιστικής εξακολουθεί να παραμένει στα συρτάρια των αρμοδίων υπηρεσιών της Τράπεζας της Ελλάδος με εξαιρετικά σοβαρές ελλείψεις.

Ο κ. Φέρφιλντ μιλώντας στο διεθνές περιοδικό «Reinsurance», δήλωσε ότι το deal για την εξαγορά της Εθνικής  Ασφαλιστικής προχωρεί και δεν απειλείται,  πως η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί και συνεπώς δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό.

Ο ιδρυτής της ΕΧΙΝ συμπλήρωσε στο «Reinsurance» πως η συμφωνία προγραμματίζεται να κλείσει στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Υπενθυμίζεται πως η ΕΧΙΝ, αν και κέρδισε τον διαγωνισμό  για να εξαγοράσει το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από πέρυσι το καλοκαίρι, μέχρι και χθες δεν κατέθεσε στην Τράπεζα της  Ελλάδος τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να εγκρίνει η ΤτΕ την πώληση. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν προσκομιστεί ακόμη και βασικές  πληροφορίες, όπως πχ το σχήμα των μετόχων  που εξαγοράζει της ασφαλιστική, δημιουργώντας ευλογα ερωτηματα. Ωστόσο, η ΕΧΙΝ σε ανακοίνωση της πριν λίγες ημέρες είχε ισχυριστεί  πως «ένας επικαιροποιημένος φάκελος υποβλήθηκε (σ.σ. στην ΤτΕ) την προηγούμενη εβδομάδα».

Κλείσιμο
Η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση και δείχνει να εξαντλεί τα χρονικά περιθώρια για να κατατεθούν τα απαραίτητα στοιχεία. Βάσει του διαγωνισμού που διενήργησαν η Goldman Sachs και η Morgan Stanley,  η προθεσμία για να ολοκληρωθεί η αγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής λήγει τον Μάρτιο. Μέχρι τώρα διαψεύστηκε αρχικά η  πληροφορία πως στο σχήμα της ΕΧΙΝ μετέχει ο επιχειρηματίας Θ. Δουζόγλου και στη συνέχεια οι πληροφορίες για συμμετοχή της Pimco.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης