Ρέγκλινγκ: Το καλοκαίρι του '18 η έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο, αν όλα πάνε καλά

Ρέγκλινγκ: Το καλοκαίρι του '18 η έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο, αν όλα πάνε καλά

«Να μην ξεχνάμε ότι - αν όλα πάνε καλά - η Ελλάδα θα βγει από το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας το καλοκαίρι του 2018» γράφει σε επιστολή του προς τους επενδυτές ο επικεφαλής του ESM

Ρέγκλινγκ: Το καλοκαίρι του '18 η έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο, αν όλα πάνε καλά
Αναφορές στην Ελλάδα και την πιθανότητα εξόδου από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018 κάνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM
) Κλάους Ρέγκλινγκ στην τελευταία του επιστολή για το 2017 προς τους επενδυτές.

«Το 2018 οι χρηματοδοτικές ενέργειές μας θα εξακολουθούν να μας απασχολούν. Και να μην ξεχνάμε ότι - αν όλα πάνε καλά - η Ελλάδα θα βγει από το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας το καλοκαίρι του 2018» γράφει στο τέλος της επιστολής του ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Κλείσιμο
Κάνοντας απολογισμό του έτους ο επικεφαλής του ESM κάνει λόγο για μια «καλή χρονιά για την Ευρώπη» μολονότι ορισμένοι δείκτες ήταν ακόμα στα κόκκινα στην αρχή του έτους καθώς οι αναμνήσεις από το Brexit ήταν ακόμα νωπές. Ο κ. Ρέγκλινγκ κάνει αναφορές στο φόβο για τη νίκη των λαϊκιστών σε Γαλλία και Ολλανδία που δεν επιβεβαιώθηκε καθώς οι ψηφοφόροι επέλεξαν τις φιλοευρωπαϊκές πολιτικές. «Τώρα οι επενδυτές βλέπουν την Ευρώπη και τη ζώνη του ευρώ ως ένα ασφαλές καταφύγιο για τα χρήματά τους: πολιτικά σταθερή και με την οικονομία να ανακάμπτει» προσθέτει.

Κάνει, τέλος, αναφορά στα οράματα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Εμμανουέλ Μακρόν για την Ευρώπη καθώς, όπως λέει, «περιλαμβάνουν τον ESM και είναι πιθανό η εντολή που έχει να ενισχυθεί. Και έτσι θα είμαστε απασχολημένοι στο Λουξεμβούργο».

«Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη από τους επενδυτές και ελπίζουμε ότι μπορούμε να βασιζόμαστε σε εσάς ξανά το 2018» καταλήγει ο επικεφαλής του ESM.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης