Κόκκινα δάνεια: Τα πρώτα ερωτήματα για το νομοσχέδιο

Κόκκινα δάνεια: Τα πρώτα ερωτήματα για το νομοσχέδιο

Ερωτηματικά προκύπτουν σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη ένταξης στη ρύθμιση όσων επιχειρήσεων και επαγγελματιών «δεν έχουν καταδικαστεί τελεσιδίκως για φοροδιαφυγή και απάτη σε βάρος του Δημοσίου» - Τι θα γίνει με όσους έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη 

Κόκκινα δάνεια: Τα πρώτα ερωτήματα για το νομοσχέδιο
Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, όπως αποκλειστικά παρουσίασε το Newmoney.gr το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Σε μια σειρά ρυθμίσεων που επιβεβαιώνουν τις μέχρι στιγμής πληροφορίες περί αυξημένων ορίων ένταξης στη ρύθμιση σε επίπεδα κύκλων εργασιών για επιχειρήσεις και επαγγελματίες (από το αρχικό 1 εκατ. ευρώ τα όρια έφθασαν τελικά στα 2,5 εκατ. ευρώ ποσό που κρίνεται ικανοποιητικό) αλλά και άλλες ευνοϊκές διατάξεις υπάρχουν κι εκείνα τα σημεία που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και διευκρίνισης.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηματικά φαίνεται να προκύπτουν σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη ένταξης στη ρύθμιση όσων επιχειρήσεων και επαγγελματιών "δεν έχουν καταδικαστεί τελεσιδίκως για φοροδιαφυγή και απάτη σε βάρος του Δημοσίου".

Σαφώς το τεκμήριο της αθωότητας είναι δεδομένο και ισχυρό πριν από κάθε δικαστική απόφαση. Όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί με ποια διαδικασία το Δημόσιο θα κατοχυρώνει τις τράπεζες αλλά και το ίδιο το Κράτος σε περιπτώσεις τελικών καταδικών. Χαρακτηριστικές για παράδειγμα είναι οι περιπτώσεις σημαντικών επιχειρήσεων που έχουν βρεθεί με ισχυρές ενδείξεις καταδολίευσης του Δημοσίου, των οποίων όμως οι υποθέσεις τραβούν σε μάκρος στα ελληνικά δικαστήρια. Λογικό λοιπόν είναι πολλές από αυτές να τύχουν για εύλογο διάστημα ευεργετημάτων που δεν δικαιούνται.

Ένα δεύτερο σημείο που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι εκείνο με όσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες (είναι χιλιάδες) έχουν προσφύγει στον νόμο 3869/2010, τον περίφημο νόμο Κατσέλη. Γνωστό είναι πως μαζική υπήρξε η προσφυγή πολιτών εκεί με στόχο να διασώσουν πάγια περιουσιακά στοιχεία τους. Άρα ζητούμενο είναι το τι θα πράξουν εκείνοι που θα θελήσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση καθώς πολλοί είναι οι νομικοί εκείνοι που οδηγούν τους πελάτες τους σε αντίθετο δρόμο.
Κλείσιμο

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης