FT - Reuters: Μέσα στον Απρίλιο η ελληνική έκδοση 5ετών ομολόγων

FT - Reuters: Μέσα στον Απρίλιο η ελληνική έκδοση 5ετών ομολόγων

Συζητήσεις ΟΔΔΗΧ με Morgan Stanley & Citi - Στόχος η άντληση δύο έως τρία δισ. ευρώ - Απόδοση ακόμα και 4,5% βλέπουν οι αναλυτές

FT - Reuters: Μέσα στον Απρίλιο η ελληνική έκδοση 5ετών ομολόγων
Η ελληνική κυβέρνηση θα δοκιμάσει να βγει στις αγορές μέσα στον Απρίλιο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν το Reuters αλλά και οι Financial Times. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της οικονομικής εφημερίδας δεν αποκλείεται η έκδοση να γίνει και πριν το Πάσχα. Πληροφορίες και των δύο Μέσων Ενημέρωσης αναφέρουν πως ο ΟΔΔΗΧ βρίσκεται  σε συζητήσεις με διάφορες τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι Deutsche Bank, Bank of America, Merrill Lynch, JP Morgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley και Citi για μία έκδοση πενταετών ομολόγων για την άντληση δύο έως τριών δισ. ευρώ.  
 
Αναλυτές που μίλησαν στους FT τονίζουν ότι το περιβάλλον για μία έκδοση είναι ευνοϊκό με δεδομένη την τάση ανάκαμψης της οικονομίας αλλά και τη διάθεση των επενδυτών για υψηλών αποδόσεων κρατικά ομόλογα. 
 
Κλείσιμο
«Σε ένα περιβάλλον όπου τα γερμανικά, τα βρετανικά και τα αμερικάνικα ομόλογα έχουν αποδόσεις χαμηλότερες του αναμενόμενου πληθωρισμού, τότε θα πρέπει να αναζητήσει στην αγορά άλλες επιλογές για να ανεβάσεις τις αποδόσεις σου», σχολιάζει σχετικά ο Peter Schaffric, επικεφαλής ανάλυσης της RBC Markets. «Επίσης η Ισπανία και η Ιταλία δεν προσφέρουν πλέον σχετικά υψηλές αποδόσεις, έτσι οι επενδυτές δεν έχουν πλέον πολλές εναλλακτικές και εδώ μπαίνει η Ελλάδα...», συμπληρώνει. 
 
Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου στη δευτερογενή αγορά κινείται λίγο πάνω από το 6%. 
 
Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης