Σαμαράς στο Reuters: Η Ελλάδα επέστρεψε, τα χειρότερα πέρασαν

Σαμαράς στο Reuters: Η Ελλάδα επέστρεψε, τα χειρότερα πέρασαν

Το timing της έκδοσης ομολόγων θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά, δεν αποκλείεται να γίνει στο πρώτο εξάμηνο, είπε ο πρωθυπουργός

Σαμαράς στο Reuters: Η Ελλάδα επέστρεψε, τα χειρότερα πέρασαν
Τα χειρότερα της κρίσης πέρασαν για την Ελλάδα και η χώρα εξετάζει πλέον την έκδοση ομολόγων μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στο Reuters.

“Η Ελλάδα επέστρεψε”, είπε ο πρωθυπουργός. “Πριν από δύο χρόνια, ήμασταν το επίκεντρο της οικονομικής αστάθειας της περιοχής και ήμασταν μια ασταθής χώρα σε μια σχετικά σταθερή περιοχή. Τώρα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική: Η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά και υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια γύρω από την Ελλάδα”.

Αναφερόμενος στην προοπτική της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι το timing της έκδοσης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο αυτή να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο πρωθυπουργός εντόπισε τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης, σημειώνοντας ότι οι start up εταιρείες δημιουργούν θέσεις εργασίας για τους νέους. “Πιάσαμε πάτο και τώρα βρισκόμαστε στην ανοδική καμπύλη. Βρισκόμαστε στην αρχή της ανοδικής καμπύλης”, είπε.

Διαβάστε περισσότερα
Κλείσιμο
εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης