Απειλεί για ακύρωση της επένδυσης η Frigoglass στην Κάτω Αχαΐα

Απειλεί για ακύρωση της επένδυσης η Frigoglass στην Κάτω Αχαΐα

Η εταιρεία εκβιάζει για μειώσεις 24% στους μισθούς των εργαζόμενων αν και οι τελευταίοι δέχθηκαν να χάσουν 17%

Ξεκινά ο απεγκλωβισμός των μεταλλωρύχων στη Χιλή
Απειλεί για ακύρωση της επένδυσης η Frigoglass στην Κάτω Αχαΐα
Το γινάτι βγάζει μάτι λέει ο λαός μας. Και κάπως έτσι φαίνεται με την επιμονή της διοίκησης της εταιρείας Frigoglass η οποία κάνει το πρωτοφανές. Ενώ δηλαδή ανακοίνωσε επένδυση πριν από τρεις εβδομάδες, ετοιμάζει τώρα την ακύρωσή της λειτουργώντας ρεβανσιστικά προς τους εργαζόμενους της και κατηγορώντας αυτούς. Αιτία; Η άρνηση των τελευταίων  να χρηματοδοτήσουν μέσω μειώσεων της τάξης του 24% την επένδυση της οικογένειας Δαυίδ που τους απαιτήθηκε!

Ειδικότερα, πηγές αναφέρουν πως το Σωματείο των εργαζόμενων παρά την κρίση και το γεγονός πως επί 17 μήνες υπάρχει επίσχεση εργασίας στο εργοστάσιο της Κάτω Αχαίας και παρά το ότι δεν δίδονται εξασφαλίσεις πως η διοίκηση εκ νέου αργότερα θα προχωρήσει σε μειώσεις των ημερών εργασίας (άρα η μείωση θα είναι πολύ περισσότερη από 24% και θα υπάρξουν εργαζόμενοι που θα λαμβάνουν μόλις 300 ευρώ το μήνα) αν και πρότεινε μείωση αποδοχών κατά 17%, τελικά δεν έπεισε την διοίκηση η οποία θέλει συρρίκνωση αμοιβών κατά 1/3 δηλαδή στο 24%. Η μείωση αυτή δεν γίνεται αποδεκτή από την διοίκηση του γκρουπ καθώς στόχος της εταιρείας είναι τα 800 χιλ. ευρώ της επένδυσης να δοθούν αποκλειστικά από τη μείωση των μισθών, αν και πηγές μας τονίζουν πως η μείωση που ζητείται από τους εργαζόμενους θα αποδώσει περί το 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό δηλαδή πολύ μεγαλύτερο.

Ήδη οι εργαζόμενοι μελετούν αυτή την στιγμή το ενδεχόμενο κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς θεωρούν πως η διοίκηση της Frigoglass τους εμπαίζει. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου της εταιρείας "η στάση των διοικούντων είναι απαράδεκτη καθώς εδώ και τέσσερα χρόνια βάζουν τους εργαζόμενους στην πρέσα και ανακοινώνουν επενδύσεις με τα δικά μας τα χρήματα". Κύκλοι των εργαζόμενων ετοιμάζονται να ζητήσουν και την παρέμβαση της ΓΣΕΕ 'ωστε να διευρυνθεί το μέτωπο αλλά και να διακοπεί ο πρωοταφνής αυτός - όπως τον αναφέρουν - εργασιακός εκβιασμός.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης