Γ. Στουρνάρας για ΟΠΑΠ: «Πολλαπλά τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο»

Γ. Στουρνάρας για ΟΠΑΠ: «Πολλαπλά τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο»

«Αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών

Γ. Στουρνάρας για ΟΠΑΠ: «Πολλαπλά τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο»
Με ικανοποίηση υποδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνννης Στουρνάρας, την είδηση της εξαγοράς του 33% του ΟΠΑΠ από την Emma Delta, μετά τη βελτιωμένη προσφορά που υπέβαλε η τελευταία.

Απηχώντας τις απόψεις της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε, σε δήλωσή του: «Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας».

«Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται, για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος, και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών, που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο» σημείωσε ως πρις τις επιμέρους λεπτομέρειες της συμφωνίας ο υπουργός Οικονομικών.

Και κατέληξε: «Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης