ΟΠΑΠ: Στα 650 εκατ. ευρώ η βελτιωμένη προσφορά της Emma Delta

ΟΠΑΠ: Στα 650 εκατ. ευρώ η βελτιωμένη προσφορά της Emma Delta

Σύμφωνα με το Reuters - Στις 14:00 η συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ - Το συνολικό τίμημα μαζί με το μέρισμα φαίνεται ότι διαμορφώνεται στα 710 εκατ. ευρώ

ΟΠΑΠ: Στα 650 εκατ. ευρώ η βελτιωμένη προσφορά της Emma Delta
Συνεδριάζει σήμερα στις 2 μμ το ΤΑΙΠΕΔ για να λάβει απόφαση όσον αφορά στην προσφορά της Emma Delta για το 33% του ΟΠΑΠ, η οποία πρέπει να κατατεθεί μέχρι τη 1 μμ.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Reuters, το τσέχικο fund  ανεβάζει το προσφερόμενο τίμημα στα 650 εκατ. ευρώ, κάτι που αποτελούσε και στόχο της ελληνικής πλευράς, καθώς η αρχική προσφορά του Emma Delta ανερχόταν στα 622 εκατ. ευρώ, με το ΤΑΙΠΕΔ να δίνει διορία μέχρι σήμερα, για την κατάθεση βελτιωμένου τιμήματος.

Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες ο Τσέχος Γίρι Σμετς, επικεφαλής του PPF που κατέχει και το μεγαλύτερο ποσοστό της κοινοπραξίας, καθώς το υπόλοιπο ανήκει στον επιχειρηματία, Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ συμμετέχει ο Χρήστος Κοπελούζος και η ιταλική Lottomatica.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποτίμηση ανά μετοχή θα είναι γύρω στα 6,5 ευρώ, καθώς οι νέοι μέτοχοι του Οργανισμού δεν θα έχουν δικαίωμα στο μέρισμα του 2012. Εφόσον κοπεί το μέρισμα από την τρέχουσα τιμή της μετοχής, τότε φέρνει την τιμή της χαμηλότερα από αυτά τα επίπεδα. Εάν δε, το μέρισμα προστεθεί στην τιμή των 6,5 ευρώ, τότε φέρνει τη μετοχή πάνω από τα 7 ευρώ που σημαίνει ότι αντιστοιχεί σε μια κεφαλαιοποίηση άνω των 700 εκατ. ευρώ για το 33%.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης