«Πάγωσαν» οι κινήσεις των κυπριακών τραπεζών

«Πάγωσαν» οι κινήσεις των κυπριακών τραπεζών

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, με επιστολή της, αναφέρει ότι προσωρινά παγώνουν οι εντολές πληρωμών και οι μεταφορές κεφαλαίων - EKT: Ψηφίστε σήμερα, γιατί αύριο θα έχουμε πρόβλημα με τις καταθέσεις

«Πάγωσαν» οι κινήσεις των κυπριακών τραπεζών
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, με επιστολή της προς τις κυπριακές τράπεζες, αναφέρει ότι προσωρινά παγώνουν οι εντολές πληρωμών και οι μεταφορές κεφαλαίων.

Την επιστολή, με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2013, αποκαλύπτει η κυπριακή ιστοσελίδα 24Η.

Στην επιστολή, που φέρει ένδειξη «Εμπιστευτικόν», τονίζεται ότι η Τράπεζα απαγορεύει προσωρινά και μέχρι νεωτέρας την εισαγωγή είτε από ιδρύματα υποκείμενα στην εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας ή κατ' άλλο τρόπο εντολών πληρωμής ή μεταφοράς κεφαλαίων σε οποιοδήποτε σύστημα πληρωμών εκκαθάρισης ή και διακανονισμού συναλλαγών που λειτουργεί εντός ή εκτός της Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων εντολών εντός του ιδίου πιστωτικού ιδρύματος.

Κλείσιμο
Ακόμη, με επιστολή της προς την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζητά την άμεση διεκπεραίωση της διαδικασίας που αφορά στην ψήφιση του νομοσχεδίου για "κούρεμα" των καταθέσεων.

Στην Κύπρο μετέβη και εκπρόσωπος της ΕΚΤ, προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα αυτοπροσώπως, ο οποίος, παράλληλα, ζήτησε να ανοίξουν κανονικά τα τραπεζικά καταστήματα την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το σχετικό αίτημα για άμεση ψήφιση της συμφωνίας που διαβιβάστηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας απορρίφθηκε, στοιχείο που δείχνει ότι οι Κύπριοι επιμένουν να αναβάλουν τη διαδικασία συνεδρίασης της Βουλής για σήμερα. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης