Ράλι τιμών για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο – Άνοδος 18% σε πέντε ημέρες

Ράλι τιμών για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο – Άνοδος 18% σε πέντε ημέρες

Τα συμβόλαια αναφοράς αυξήθηκαν έως και 3,4% στις πρώτες συναλλαγές, πλησιάζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο

AERIO
Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου συνέχισαν να αυξάνονται σήμερα Τρίτη 16/4, αφού κορυφαίοι ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν ότι η χώρα τους δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν με μη επανδρωμένους αεροσκάφη και πυραύλους το Σαββατοκύριακο.

Τα συμβόλαια αναφοράς αυξήθηκαν έως και 3,4% στις πρώτες συναλλαγές, πλησιάζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο. Τα συμβόλαια έχουν κερδίσει περίπου 18% από την περασμένη Πέμπτη, όταν οι αγορές άρχισαν να τιμολογούν μεγαλύτερους γεωπολιτικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων πιθανών διαταραχών από τα ρωσικά πλήγματα στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές.

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εντείνει τις εκκλήσεις τους προς το Ισραήλ να αποφύγει μια κλιμάκωση με «ισοδύναμα αντίποινα» που θα μπορούσε να προκαλέσει έναν ευρύτερο πόλεμο. Μια ευρύτερη σύγκρουση στην περιοχή κινδυνεύει να ανεβάσει τις παγκόσμιες τιμές της ενέργειας σε μια εποχή που οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν ακόμη να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό.

Τα ολλανδικά προθεσμιακά συμβόλαια προθεσμιακού μήνα, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς για το φυσικό αέριο, σημείωσαν άνοδο 2,7% στα 31,98 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις 9:05 π.μ. στο Άμστερνταμ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Χάος σε δικαστήριο του Μέιν μετά την ανακοίνωση ποινής άνδρα που σκότωσε την πρώην του με 100 μαχαιριές - Δείτε βίντεο

Μετά τα 33αρια έρχονται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, σκόνη και βροχές - Δείτε χάρτες

Τι συνέβη την πρώτη ημέρα της ποινικής δίκης του Τραμπ - Οι αντιδράσεις και το αίτημα του πρώην προέδρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης