Ακίνητα: Ασάφεια στη ρύθμιση για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας φέρνει «πονοκέφαλο» στους αγοραστές

Ακίνητα: Ασάφεια στη ρύθμιση για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας φέρνει «πονοκέφαλο» στους αγοραστές

Πώς μία ασάφεια στη νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της βεβαίωσης ΤΑΠ σε μεταβιβάσεις μπορεί να μπλέξει τους αγοραστές με τα χρέη των πωλητών

akinita_air
Πήγαν για καλό, αλλά τελικά μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιλύουν για τις μεταβιβάσεις ακινήτων!

Η κυβέρνηση, όπως δεσμεύτηκε, καταργεί τη βεβαίωση οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) στις αγοροπωλησίες ακινήτων, αλλά η σχετική νομοθετική διάταξη είναι τόσο ασαφής που μπορεί να μπλέξει αδίκως τον αγοραστή του ακινήτου. Πώς; Λόγω της ασάφειας του σχετικού άρθρου μπορεί ο δήμος να ζητήσει εκ των υστέρων τις οφειλές του τέλους ακίνητης περιουσίας που έχει αφήσει ο πωλητής.

Η ασάφεια του αρθρου 24 στο νομοσχέδιο για το κτηματολόγιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΟΜΙΔΑ που σπεύδει να χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση. Ειδικότερα, κατά την επεξεργασία του σ.ν. του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Επιτροπή της Βουλής, τέθηκε από τον βουλευτή της Ελληνικής Λϋσης κ. Παύλο Σαράκη στον Πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ το ερώτημα αν, με την κατάργηση του πιστοποιητικού μη οφειλής ΤΑΠ και τη νέα διαδικασία εκ των υστέρων βεβαίωσης και είσπραξης τυχόν οφειλομένου ΤΑΠ, εξασφαλίζεται ο αγοραστής ότι δεν θα πληρώσει εκείνος τυχόν οφειλές του πωλητή ή του δικαιοπαρόχου προς τον Δήμο από απλήρωτο ΤΑΠ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο ηθοποιός Ράιαν Ο' Νιλ, πρωταγωνιστής του Love Story

Οι δράστες των επεισοδίων στο Ρέντη προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους μέσα στο γήπεδο - Τι εξετάζουν οι αρχες

Ένοχος για σεξουαλική επίθεση - Ο Γουάινστιν «έκαψε» και τον σερ Taki
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης