ΔΝΤ: Θα παροτρύνει την Κίνα να αλλάξει αναπτυξιακό μοντέλο

ΔΝΤ: Θα παροτρύνει την Κίνα να αλλάξει αναπτυξιακό μοντέλο

Το Πεκίνο θα πρέπει να μεταβάλει το οικονομικό του μοντέλο, να πάψει να βασίζεται στις επενδύσεις σε υποδομές και ακίνητα οι οποίες στηρίζονται σε χρέη, σύμφωνα με την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

Collage_Maker-16-Sep-2023-05-39-AM-658
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παροτρύνει την Κίνα να τονώσει την ασθενική εγχώρια κατανάλωση, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των εταιρειών του τομέα των ακινήτων και να ελέγξει το επίπεδο δανεισμού των τοπικών αυτοδιοικήσεων, καθώς τα προβλήματα αυτά αποτελούν βαρίδια για την κινεζική όσο και για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε χθες Παρασκευή η γενική διευθύντριά του, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σε αποκλειστική συνέντευξή της στο πρακτορείο, η κυρία Γκεοργκίεβα εξήγησε πως τα μηνύματα αυτά θα σταλούν στο Πεκίνο στο πλαίσιο της επικείμενης επισκόπησης της κινεζικής οικονομικής πολιτικής, η οποία είναι γνωστή με την ονομασία «άρθρο 4».

Ο χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσιγκτον θα απευθύνει σθεναρή σύσταση στην Κίνα να μεταβάλει το οικονομικό της μοντέλο, να πάψει να βασίζεται στις επενδύσεις σε υποδομές και ακίνητα οι οποίες στηρίζονται σε χρέη, επέμεινε.

«Η συμβουλή μας στην Κίνα» θα είναι η οικονομική πολιτική της να αλλάξει, ώστε «το μοντέλο ανάπτυξης να στραφεί περισσότερο στην εσωτερική κατανάλωση», επέμεινε η κυρία Γκεοργκίεβα. «Διότι το παραδοσιακό μοντέλο της δημιουργίας υποδομών, το να ρίχνονται ολοένα περισσότερα κεφάλαια, δεν θα είναι παραγωγικό στο σημερινό περιβάλλον», πρόσθεσε.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

«Κλειδώνει» το πλαίσιο της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Χωρίς τους μισούς υπουργούς και πανηγυρικό κλίμα

Φωτογραφία: Η λάσπη από τη Θεσσαλία έφτασε μέχρι τις ακτές της Χαλκιδικής

Βίντεο: Γενέθλια γιόρταζε ο 23χρονος που έγινε τσακωτός να κάνει σεξ σε τουαλέτα αεροπλάνου - Τον αποθέωσαν οι επιβάτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης