ΕΝΦΙΑ-Ε9: Ανοιχτή η πλατφόρμα για αλλαγές και διορθώσεις στην ακίνητη περιουσία

ΕΝΦΙΑ-Ε9: Ανοιχτή η πλατφόρμα για αλλαγές και διορθώσεις στην ακίνητη περιουσία

Οι διορθώσεις γίνονται χωρίς την επιβολή προστίμων

akinita_eurokinissi_psigeio
Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων Ε9, προκειμένου οι φορολογούμενοι να δηλώσουν τις μεταβολές που είχαν πέρυσι στην περιουσιακή τους κατάσταση ή να διορθώσουν στοιχεία των ακινήτων τους εφόσον έχουν διαπιστώσει λάθη ή παραλείψεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Η σχετική προθεσμία για δηλώσεις και διορθώσεις που αφορούν στην περιουσιακή εικόνα που πραγματοποιήθηκαν έως και το 2022 λήγει στα τέλη Μαρτίου, καθώς με βάση τα στοιχεία που θα είναι δηλωμένα στο Ε9 θα προσδιοριστεί ο νέος ΕΝΦΙΑ για περίπου 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ταυτοχρόνως, δηλώνονται οι μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης που πραγματοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2023 και μετά, οι οποίες θα επηρεάσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2024.

Ο «λογαριασμός» θα υπολογιστεί στα τέλη Απριλίου, ώστε η πληρωμή του να ξεκινήσει το Μάιο, σε 10 μηνιαίες δόσεις, δηλαδή έως και το Φεβρουάριο του 2024.

Οι διορθώσεις γίνονται χωρίς την επιβολή προστίμων.

Aυτοί που πρέπει να προβούν στη διόρθωση των στοιχείων των ακινήτων τους, όπως αυτά έχουν καταχωρηθεί στο Taxisnet, είναι όσοι αγόρασαν ή πούλησαν κάποιο ακίνητο, ή μεταβίβασαν αιτία δωρεάς ή γονικής παροχής, είτε προέβησαν σε οποιαδήποτε δικαιοπραξία επί ακινήτου, είτε κληρονόμησαν, είτε επειδή νομιμοποίησαν αυθαίρετα κτίσματα είτε επειδή οι δηλώσεις τους στο Κτηματολόγιο δίνουν διαφορετική εικόνα της ακίνητης περιουσίας τους σε σχέση με εκείνη που έχουν δηλώσεις στην εφορία.


Ειδήσεις σήμερα:

Παπακαλιάτης για Maestro: «Το καλό κερδίζει, μπορεί να αργεί αλλά κερδίζει»

Οι ΗΠΑ θα άρουν την εθνική κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης την 11η Μαΐου 


Τουρκικό δίκτυο στοχοποιεί τον Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του για τα Rafale και τα Viper
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης