Αλεξανδρούπολη: Ενισχύεται ο ρόλος της ΔΕΗ στα Βαλκάνια - Aνοίγει ένας νέος διάδρομος εξαγωγών

Αλεξανδρούπολη: Ενισχύεται ο ρόλος της ΔΕΗ στα Βαλκάνια - Aνοίγει ένας νέος διάδρομος εξαγωγών

Τα πλεονεκτήματα της νέας επένδυσης και οι συνέργειες με τις άλλες υποδομές της χώρας-Παρουσία του Πρωθυπουργού θεμελιώνεται αύριο η νέα μονάδα φυσικού αερίου

ilektriki-energeia
Στο νέο ενεργειακό hub της χώρας, στο οποίο εγκαθίστανται ορισμένες από τις σημαντικότερες υποδομές γεωστρατηγικής σημασίας, θα φιλοξενηθεί η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο που εγκαινιάζεται αύριο στην Αλεξανδρούπολη. Παρουσία του Πρωθυπουργού που τον περασμένο Μάιο έβαλλε το θεμέλιο λίθο στην πλωτή δεξαμενή LNG (FSRU), στην ίδια περιοχή, η διοίκηση της ΔΕΗ ενώνει τις δυνάμεις της με την ΔΕΠΑ Εμπορίας και την Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου σε μια κοινή επένδυση με έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα.

Η μονάδα θα είναι συνδεδεμένη στον υποσταθμό Υψηλής Τάσης Νέα Σάντα, κάτι που θα της επιτρέψει να προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια τις γειτονικές χώρες. Καθώς μάλιστα δεν προβλέπεται η λειτουργία νέων μονάδων φυσικού αερίου, αποκτά σημαντικό προβάδισμα και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ενεργειακών εταιρειών στην περιοχή. Αποδέκτες της ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία αλλά και η Σερβία.

Η νέα επένδυση, στην οποία η ΔΕΗ θα ελέγχει το 51% των μετοχών και οι δύο άλλοι μέτοχοι από 29% (ΔΕΠΑ) και αντίστοιχα 20% (Damco Energy), αποτελεί το επιστέγασμα μιας τριπλής συμμαχίας στον τομέα του φυσικού αερίου με μία συνολική επένδυση ύψους 350 έως 400 εκ. ευρώ.

Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 840 MW και ο υποσταθμός 400 kV, αναπτύσσονται στην Βιομηχανική Περιοχή της Αλεξανδρούπολης, και δημιουργούν σημαντικές συνέργειες με τις άλλες ενεργειακές υποδομές.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι πολιτικές παρουσίες στην κηδεία του τέως βασιλιά - Ποιοι «γαλάζιοι» θα πάνε

Ακρίβεια: «Τσουρουφλίζουν» τα τρόφιμα - Οι τιμές αυξάνονται με διπλάσιο ρυθμό από τον πληθωρισμό!

Φλόρενς Πιου: «Πώς μπορούν οι θηλές μου να σε προσβάλλουν τόσο;» αναρωτιέται για τη γυμνή εμφάνισή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης