ΕΝΦΙΑ: Ώρα διορθώσεων στα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα διορθώσετε λάθη και θα διαγράψετε υπερχρεώσεις -  H σχετική πλατφόρμα για τις διορθώσεις ανοίγει ξανά από σήμερα

akinita
Λάθη που είχαν στο φετινό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ θα έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν οι φορολογούμενοι. Αμέσως τις επόμενες ώρες από τις 18:00  η ΑΑΔΕ θα ανοίξει την ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έτους 2022.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα μπορέσουν να κάνουν διορθώσεις όσοι είχαν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους που έχουν αποτυπωθεί στη δήλωση ακινήτων Ε9 που αποτελεί τη βάση υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση Ε9 για το έτος 2022 μπορούν από σήμερα (15/6) να μπουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.


Με την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής για το έτος 2022 στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ myAADE, οι φορολογούμενοι που θα διορθώσουν τις δηλώσεις τους θα πρέπει να ακολουθήσουν τα  βήματα:

- Επιλέξτε το έτος που θέλετε να υποβάλετε Ε9 και από τις διαθέσιμες ενέργειες της αρχικής σελίδας, επιλέξτε δημιουργία δήλωσης Ε9.

-Μπορείτε να εισάγετε/μεταβάλετε/διαγράψετε ακίνητο των πινάκων 1 (κτίσματα και οικόπεδα) και 2 (γήπεδα).

-Εάν εισάγετε ακίνητο, συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία που αφορούν τα περιγραφικά στοιχεία του ακινήτου (τετραγωνικά μέτρα, είδος εμπράγματου δικαιώματος, ποσοστό συνιδιοκτησίας κ.τ.λ.).


Κλείσιμο
-Από το έτος 2013 και μετά, κατά την οριστική υποβολή των δηλώσεων Ε9, ζητείται υποχρεωτικά η αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος στα κτίσματα στα οποία έχετε πλήρη κυριότητα ή επικαρπία.

-Από το έτος 2014 και μετά, ανάλογα με την αιτία εισαγωγής/μεταβολής/διαγραφής ακινήτου που θα επιλέξετε, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα υποχρεωτικά πεδία που ζητούνται και αφορούν στοιχεία συμβολαίων (αριθμός και ημερομηνία συμβολαίου, Α.Φ.Μ. συμβολαιογράφου), στοιχεία διαθήκης εφόσον υπάρχει (αριθμός και ημερομηνία δημοσίευσης, ημερομηνία θανάτου) κ.λπ.

-Οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε, αποθηκεύεται προσωρινά.

- Όταν ολοκληρωθούν οι μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης, ελέγξτε την προεπισκόπηση.

-Επιλέξτε οριστική υποβολή της δήλωσης Ε9.  


Ειδήσεις σήμερα:

Χειρουργικές επεμβάσεις μετά μουσικής και στην Ελλάδα - Με ροκ και... κλαρίνο οι γιατροί μειώνουν το άγχος

Red Bull Art of Motion: Οι καλύτεροι παρκουρίστες του κόσμου διαγωνίστηκαν στην Αστυπάλαια

Καιρός σήμερα: Έρχονται ισχυρά φαινόμενα με χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους στα δυτικά από το απόγευμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης