Χρέη στην εφορία: Ποιοι μπορούν να μεταπηδήσουν από τις 24 στις 72 δόσεις

Χρέη στην εφορία: Ποιοι μπορούν να μεταπηδήσουν από τις 24 στις 72 δόσεις

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων άνοιξε την Πέμπτη την πλατφόρμα για όσους επιθυμούν περισσότερες, μικρότερες ή ακόμη και άτοκες δόσεις για την εξόφληση των χρεών τους

ipik
Τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν περισσότερες, μικρότερες ακόμα και άτοκες δόσεις έχουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις με χρέη προς την εφορία που έχουν μπει στη ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

Ειδικότερα, φορολογούμενοι που έχουν πληγεί από την πανδημία έχουν τη δυνατότητα να μεταπηδήσουν από την πάγια ρύθμιση στην ρύθμιση των κορονοχρεών που προβλέπει 36 άτοκες δόσεις ή 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Η ΑΑΔΕ άνοιξε την πλατφόρμα της ρύθμισης των 36-72 δόσεων για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι οφειλέτες που είχαν κλείσει με κρατική εντολή οποτεδήποτε στο διάστημα από 27 Οκτωβρίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021 και είχαν εντάξει τις οφειλές που βεβαιώθηκαν κατά το διάστημα από 1.3.2020 έως 31.7.2021, στην πάγια ρύθμιση.

Οσοι αλλάξουν ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη δόση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022, ημερομηνία που λήγει και η σχετική παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής δόσης, επιβάλλεται μηνιαία προσαύξηση 5%.



Ειδήσεις σήμερα:

Δεν φαίνεται γονιδιακό πρόβλημα πίσω από τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα - Τι ερευνάται

Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΟΣΕ μέσω ΑΣΕΠ

Έρχεται το «τέλος εποχής» για το ΔΝΤ στην Ελλάδα με την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης