Επενδυτικό «μπουμ» €100 δισ. στην ελληνική οικονομία τα επόμενα έξι χρόνια

Επενδυτικό «μπουμ» €100 δισ. στην ελληνική οικονομία τα επόμενα έξι χρόνια

Προτεραιότητα σε τομείς όπως η ψηφιακή μετάβαση και οι νέες δεξιότητες, οι υποδομές και το περιβάλλον, με στόχο τον μετασχηματισμό της οικονομίας και της αγροτικής παραγωγής και τη μετάβαση από την κατακερματισμένη επιχειρηματικότητα σε συγχωνεύσεις, συνέργειες και εξαγορές

Στα «αζήτητα» μισό δισ. του ΕΣΠΑ για επενδύσεις
Ανάχωμα απέναντι στις διαδοχικές οικονομικές κρίσεις, τις οποίες βιώνει πλέον ο σύγχρονος κόσμος (πανδημίες, κόστος ενέργειας, τεχνολογική επανάσταση, κλιματική αλλαγή κ.λπ.), υψώνουν για τη χώρα μας δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις 100 δισ. ευρώ στα επόμενα έξι χρόνια.

Μέσα σε τόσο στενό χρονικό διάστημα, ποτέ η Ελλάδα δεν είχε υποδεχθεί τόσες μεγάλες κρατικές δαπάνες: επενδύσεις 85 δισ. ευρώ από το 2022 ως το 2027, ίσες με το μισό ΑΕΠ της χώρας. Ούτε εφάρμοσε όμως ποτέ τόσο οργανωμένο σχέδιο για να κινητοποιήσει και τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ ιδιωτικά κεφάλαια επιπλέον -πέραν όσων άλλων εξαγορών ή ιδιωτικοποιήσεων τυχόν συμβούν στα χρόνια που έρχονται.

Ακόμα και αν δεν πάνε όλα κατ’ ευχήν, φαντάζει αδύνατο να μην μπουν στην ελληνική οικονομία τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ ως το 2027. Αλλά και πέρα από τα ποσά αυτά και τις εργασίες που θα απαιτηθούν ή τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν στο διάστημα μιας εξαετίας, ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει ίσως ότι θα στραφούν σε τομείς και επενδύσεις που έχουν μέλλον, θεραπεύοντας παθογένειες του παρελθόντος.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι VIP του Squid Game απαντούν στο παγκόσμιο «κράξιμο» - Η απογοήτευση, οι εξηγήσεις και οι... σεξουαλικές προτάσεις

Χουλιάρας: «Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή μαζί με την Πολιτική Προστασία» - Τρία εξάρια σε 23 ημέρες στη χώρα

Καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας - Έρχονται βροχές από το βράδυ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης