Bloomberg: Τα «πράσινα» projects των 21 δισ. δολαρίων που αλλάζουν την Ελλάδα

Bloomberg: Τα «πράσινα» projects των 21 δισ. δολαρίων που αλλάζουν την Ελλάδα

Τι δηλώνει στο Bloomberg στέλεχος της Boston Consulting, που συμβουλεύει την κυβέρνηση - Τι σχεδιάζουν για τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας οι ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Mytilineos, Motor Oil

fotovoltaika
Στην στροφή της ελληνικής οικονομίας στις επονομαζόμενες «πράσινες επενδύσεις» και στη χρήση προς αυτόν τον σκοπό σημαντικού μέρους των κονδυλίων που θα λάβει η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης, αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg, στο οποίο φιλοξενούνται οι απόψεις του Βασίλη Αντωνιάδη, επικεφαλής του τμήματος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για την Κεντρική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, στην Boston Consulting Group.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, τόσο οι εγχώριες όσο και οι ξένες επενδύσεις αναμένεται να ενισχυθούν, καθώς 18 δισ. ευρώ εκ των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης θα διατεθούν στην «πράσινη ανάπτυξη».

«Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πάνω από το 30% των κονδυλίων της ΕΕ για την Ελλάδα θα κατευθυνθούν σε "πράσινες" επενδύσεις» υποστήριξε ο κ. Αντωνιάδης σε δηλώσεις του στο αμερικανικό πρακτορείο.

Πολλές από τις ευκαιρίες βρίσκονται σε περιοχές που εξαρτώνται από τον λιγνίτη και μέσω αυτών θα μειωθεί η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, αλλά και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Το πρακτορείο τονίζει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις μιας δεκαετούς οικονομικής κρίσης, ωστόσο έχει προϋπολογισμό 6,2 δισ. ευρώ για πράσινα έργα. Άλλα 11,6 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης της χώρας για χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Οι ελληνικές προτάσεις για τη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των πράσινων επενδύσεων, θα οδηγήσουν σε αύξηση της πραγματικής οικονομικής παραγωγής κατά 7% μέχρι το 2026 και στη δημιουργία 180.000 νέων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Διαβάστε στο newmoney.gr σε ποια έργα αναφέρεται το δημοσίευμα


Ειδήσεις σήμερα: 

Αναστασιάδης: Θετική ατζέντα για Τουρκία στην ΕΕ προϋποθέτει και θετική συμπεριφορά

«Περιμένουμε επιβεβαίωση ότι είναι κλινικά νεκρή» - Τι λέει ο σύζυγος της 44χρονης με θρόμβωση στην Κρήτη

Κίνημα Αλλαγής: Eκδήλωση με τον Αντρίκο Παπανδρέου οργανώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης