FT: Η BlackRock και το νορβηγικό επενδυτικό ταμείο στην ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς

FT: Η BlackRock και το νορβηγικό επενδυτικό ταμείο στην ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς

«Η Πειραιώς επιχειρεί μία από τις μεγαλύτερες εκκαθαρίσεις κόκκινων δανείων που έχουμε δει ποτέ να γίνεται σε ευρωπαϊκή τράπεζα» αναφέρει αναλυτής της JP Morgan Chase

Τραπεζα-Πειραιως
Σε άρθρο που δημοσιεύουν στην ηλεκτρονική τους έκδοση, οι Financial Times αναφέρονται με ιδιαίτερα θετικά σχόλια στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Η ανταποκρίτρια των FT, Ελένη Βαρβιτσιώτη, γράφει χαρακτηριστικά ότι η τράπεζα προσήλκυσε κεφάλαια σχεδόν 1,4 δισ. ευρώ, περιορίζοντας τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στην Τράπεζα Πειραιώς από το 61 στο 27%».

Στο κείμενο αναφέρεται ότι με την ΑΜΚ η Πειραιώς φιλοδοξεί να περιορίσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από το 45% της περσινής χρονιάς, σε λιγότερο από το 10% εντός των επομένων 12 μηνών, με τελικό στόχο το 3% έως το τέλος του 2024.

Οι Financial Times παραθέτουν σχετική δήλωση του κ. Αλέξη Πατέλη, διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, ο οποίος τονίζει ότι «θεσμικά ονόματα περιωπής, ορισμένα από τα οποία δεν είχαν δραστηριοποιηθεί επενδυτικά στην Ελλάδα για πολύ καιρό, συνιστούν ένα σημείο καμπής για την εμβάθυνση, τη διεύρυνση και την ισχυροποίηση της ελληνικής αγοράς κεφαλαίων».

Προφανώς ο κ. Πατέλης αναφέρεται στα αμοιβαία κεφάλαια BlackRock και Schroders και, οπωσδήποτε στο νορβηγικό επενδυτικό ταμείο Norges Bank Investment Management.

Έμπειρος αναλυτής εκ μέρους της JP Morgan Chase, o Μεχμέτ Σεβίμ επισήμανε ότι «η Πειραιώς επιχειρεί μία από τις μεγαλύτερες εκκαθαρίσεις κόκκινων δανείων που έχουμε δει ποτέ να γίνεται σε ευρωπαϊκή τράπεζα. Πρόκειται για κάτι πολύ φιλόδοξο, ωστόσο, έχουμε δει από πρόσφατες ανάλογες πράξεις ότι υπάρχει καλό επίπεδο επενδυτικού ενδιαφέροντος για ελληνικές τιτλοποιήσεις».
Peiraeus
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της νέας βιογραφίας της Κάλλας για «βασανιστήρια που υπέστη» στα χέρια του Ωνάση

Ασθενείς με πολύμηνα συμπτώματα κορωνοϊού έχουν αυξημένο κίνδυνο ιατρικών προβλημάτων και θανάτου

Εξαδάκτυλος (ΘΕΜΑ 104,6): Αποποιούμαι των προνομίων του ακαταδίωκτου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης