ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ενωση Αγρινίου» επενδύει στην πράσινη ενέργεια

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ενωση Αγρινίου» επενδύει στην πράσινη ενέργεια

Το project αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο ενώ εως το τέλος του έτους το έργο θα συνδεθεί με το γενικό δίκτυο

enosiagriniou
Παρουσίαση της μεγάλης ενεργειακής επένδυσης στον τομέα των φωτοβολταϊκών ύψους 90 εκατ. ευρώ πραγματοποιεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ενωση Αγρινίου» την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 στις 10:30 π.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο οδικός χάρτης των έργων, το οικονομικό αποτύπωμα της επένδυσης, ο συνολικός προγραμματισμός για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά και οι προοπτικές των νέων ενεργειακών κοινοτήτων.

Να σημειωθεί ότι το νέο project του Α.Σ «Ενωση Αγρινίου» στην περιοχή της Κατούνας Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο ενώ εως το τέλος του έτους το έργο θα συνδεθεί με το γενικό δίκτυο.

Να σημειωθεί ότι η «Ενωση Αγρινίου» έχει ήδη ομαδοποιήσει το σύνολο των έργων και κατασκευάζει τον δικό της υποσταθμό ενέργειας παρέχοντας στους παραγωγούς την δυνατότητα να ενταχθούν στο σχεδιασμό και να επενδύσουν στην πράσινη ενέργεια, κάτι που πρακτικά θα ήταν αδύνατο αν το επιχειρούσαν μεμονωμένα, λόγο κορεσμού του δικτύου, όπως άλλωστε αποδεικνύεται αυτή την περίοδο από τις απορριπτικές απαντήσεις του ΔΕΔΔΗΕ σε μεμονωμένους παραγωγούς. Ως παράδειγμα καλής πρακτικής, το μοντέλο που ακολούθησε η Ένωση Αγρινίου υιοθετήθηκε απ’ την πολιτεία, θεσμοθετήθηκε και ενσωματώθηκε στο ισχύον νομικό πλαίσιο και αποτελεί πρότυπο για ανάλογες επενδύσεις σε όλη τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, η επένδυση ύψους 90 εκατ. ευρώ στον τομέα των φωτοβολταϊκών αναμένεται να τονώσει την τοπική οικονομία καθώς εκτιμάται ότι το όφελος θα ανέλθει σε 14 εκατ. ευρώ κατ έτος.

Πρόσφατα υπεγράφη η συμφωνία με την ProCredit Bank για τη χρηματοδότηση των έργων, ενώ έχει υπογραφεί και η σχετική σύμβαση για τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα panels, με την Jinko Solar, εταιρεία που θεωρείται κολοσσός στον τομέα και που κατά το προηγούμενο έτος τα δικά της panels ήταν εκείνα που είχαν σε παγκόσμιο επίπεδο τη μεγαλύτερη παραγόμενη ισχύ.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε η ιστοσελίδα για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών - Πού θα τις δείτε

Μείωση ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα» προειδοποιεί ο Μάριος Λαζανάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης