Δήμος Αγρινίου: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Ιταλικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ελαιολάδου

Δήμος Αγρινίου: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Ιταλικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ελαιολάδου

Στόχος η προώθηση της τοπικής οικονομίας – Το μνημόνιο υπεγράφη στη Ρώμη 

agrinio_ekd
Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Ιταλικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ελαιολάδου «Pandolea» προχώρησε ο Δήμος Αγρινίου στην Ρώμη.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και η πρόεδρος του «Pandolea» κ. Loriana Abbruzzetti συμφώνησαν στην ίδρυση ενός Μεσογειακού δικτύου γυναικών ελαιολάδου, με την υποστήριξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιoκομίας (Consiglio Oleicolo Internazionale, COI).

Στόχος, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, είναι η προώθηση της τοπικής οικονομίας: «Είναι ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για εμάς καθώς το Αγρίνιο αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάδειξη και την προώθηση του ελαιολάδου. Μεθοδικά και συντονισμένα καταφέραμε να συμβάλλουμε στην στήριξη των εκλεκτών προϊόντων μας και να διανοίξουμε νέους ορίζοντες και προοπτικές στην αγορά ελαιολάδου και ελιάς. Με τη δημιουργία του Μεσογειακού Δικτύου συμφωνούμε στην, από κοινού, προώθηση δράσεων για τη συνεργασία των γυναικών που ασχολούνται με την ελαιοπαραγωγή. Είναι σπουδαίο ότι, έγκυροι οργανισμοί όπως το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιoκομίας, είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας. Αισθάνομαι ότι δικαιώνονται κόποι ετών. Βήμα βήμα χτίζουμε μια δυνατή επιχειρηματική ταυτότητα για το Αγρίνιο. Ανταποκρινόμαστε θετικά στις προκλήσεις του αύριο. Διεκδικούμε ευκαιρίες, αξιοποιούμε δυνατότητες, επιταχύνουμε την πορεία ανάπτυξης και προόδου του Αγρινίου».

Νωρίτερα, σε ειδική εκδήλωση, παρουσία στελεχών του Υπουργείου Γεωργίας της Ιταλίας και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας βραβεύτηκε ο Δήμος Αγρινίου για το έργο που επιτελεί μέσω των εκδηλώσεων «ἐλαία». Το διεθνές βραβείο Ranieri Filo dellaTorre παρέλαβε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου για τη συμβολή και την προσφορά του Δήμου Αγρινίου στη μετάδοση της τεχνογνωσίας και του καθοριστικού ρόλου της καλλιέργειας της ελιάς.

Κλείσιμο
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Αγρίνιο το γεγονός ότι επιλέχθηκε ως τιμώμενη πόλη της διοργάνωσης. Με ξεχωριστή χαρά παραλαμβάνω το διεθνές βραβείο στο όνομα ενός σπουδαίου Ιταλού, του οποίου η σοφία, η αποφασιστικότητα και το πάθος παραμένουν διαχρονικά σύμβολα όλων αυτών που πρεσβεύουν την αξία της καλλιέργειας της ελιάς. Θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μου στον Δήμο Αγρινίου, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, για το σπουδαίο έργο τους», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου. Παρόντες στην εκδήλωση o Αντιδήμαρχος Αγρινίου Σπύρος Φλώρος και οι γεωπόνοι Β. Καραπαππά και Β. Χατζηαγάπη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ατωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου και των υπηρεσιών του αφενός στην ενημέρωση των παραγωγών ελιάς και ελαιολάδου στις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και επεξεργασίας αλλά και στη διεθνοποίηση της ποιότητας του εξαιρετικούς προϊόντος που παράγεται στην περιοχή μας. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ο οποίος και εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση βράβευσης από την διευθύντρια του εργοστασίου επεξεργασίας ελαιών κ. Ακριβή Κούκη, αφού συνεχάρη θερμά τον Δήμαρχο και όλα τα στελέχη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης για το εξαιρετικό έργο τους στην «ελαία», επεσήμανε ότι ο θεσμός αποκτά πλέον τη διάσταση που αρμόζει στο Αγρίνιο και στην Αιτωλοακαρνανία, γεγονός που «μας υποχρεώνει όλους να εργαστούμε ακόμη πιο συστηματικά και συντονισμένα, ώστε η ιερή ελιά να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για τον πολιτισμό και την οικονομία που θέλουμε και που μας αξίζει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης