Πιτσιλής: Πρόεδρος και πάλι στον Ενδοευρωπαϊκό Οργανισμό Φορολογικών Διοικήσεων

Pitsilis_IOTA_

Επανεξελέγη για δεύτερη συνεχή χρονιά

Την  ανανέωση  της  θητείας  του  Διοικητή  της  Ανεξάρτητης  Αρχής  Δημοσίων  Εσόδων, Γιώργου  Πιτσιλή,  στην  Προεδρία  του Intraeuropean Organisation of Tax Administrations (Ενδοευρωπαϊκός  Οργανισμός  Φορολογικών  Διοικήσεων –ΙΟΤΑ) αποφάσισε η 24ηΓενική Συνέλευση του Οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 24 και 25 Ιουνίου, με τη συμμετοχή πάνω από 150 στελεχών.Μεγάλο μέρος των συζητήσεων κατέλαβαν οι επιπτώσεις του κορονοϊού στη λειτουργία των φορολογικών διοικήσεων. Οι επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ρωσίας και της Σουηδίας παρουσίασαν τα μέτρα που έλαβαν για το χειρισμό της πανδημίας στις χώρες τους, ενώ υπήρξε αντίστοιχη παρουσίαση από τον ΟΟΣΑ.

Μεταξύ των συμπερασμάτων, είναι τα εξής:Η μαζική αύξηση της τηλεργασίας βοηθάει στην ενδυνάμωση της διαχείρισης κρίσεων και βελτιώνει την επιχειρησιακή συνέχεια. Γεφυρώνει το τεχνολογικό κενό και λύνει το θέμα του τεχνολογικού χρέους.Πρέπει  να  επωφεληθούμε  από  τα  μαθήματα  της  πανδημικής  κρίσης,  να προσαρμόσουμε τις εργασιακές μας μεθόδους και να είμαστε πιο ευέλικτοι. Σε αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να επανεξετάσουμε τις στρατηγικές εξόδου και τις τρέχουσες πρωτοβουλίες ψηφιακής μεταρρύθμισης, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα κάθε πιθανή νέα κρίση.

Η κρίση ανέδειξε τα οφέλη των ψηφιακών υπηρεσιών και τις προκλήσεις για όσους δεν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν. Είναι ύψιστης σημασίας για τις φορολογικές διοικήσεις να συνεχίσουν να αναπτύσσουν την ικανότητά τους να προσαρμόζουν γρήγορα και να αλλάζουν τις ψηφιακές τους λύσεις σύμφωνα με τις συνθήκες.Τα  νέα  καθήκοντα,  που  μας  ανέθεσαν  οι  κυβερνήσεις  για  να  περιορίσουμε  τις επιπτώσεις της πανδημίας, απαιτούν από εμάς να δρούμεγρήγορα και να εργαζόμαστε διαφορετικά.Πρέπει  να επανεξετάσουμε το όραμα για το  μελλοντικό ρόλο των  φορολογικών διοικήσεων στην μετά κορονοϊού εποχή, για παράδειγμα στο σχεδιασμό των ελέγχων και στη διεύρυνση της ανάλυσης κινδύνου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανάγκη για συνεργασία. Κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης, είδαμε τάσεις αναζήτησης εθνικών λύσεων, που ίσως να μην είναι πάντα η καλύτερη προσέγγιση, από τη στιγμή που πρόκειται για πρόκληση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί.Να σημειωθεί ότι η 25ηΓενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας το 2021.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης