Οι ταινίες της εβδομάδας: Ξεχωρίζει η Captain Marvel

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ξεχωρίζει η Captain Marvel

Η Μπρι Λάρσον ήταν ήδη υπερήρωας στα μάτια μας, αλλά τώρα την ανακάλυψε και το σύμπαν της Marvel

captain_marvel
Captain Marvel
Των Άνα Μπόντεν, Ράιαν Φλεκ. Επιστημονικής φαντασίας, 2019, ΗΠΑ, 124’. Με τους: Μπρι Λάρσον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τζουντ Λο
Τη δεκαετία του ’90, μία πρώην αξιωματικός και πιλότος δοκιμών της Πολεμικής Αεροπορίας, η Κάρολ Ντάνβερς γίνεται η πιο ισχυρή ηρωίδα στον κόσμο, όταν η Γη θα βρεθεί εν μέσω γαλαξιακής πολεμικής σύρραξης μεταξύ δύο εξωγήινων φυλών, των Κρι και των Σκραλ. Η Ντάνβερς είναι αντισυμβατική και ανεξέλεγκτη, αλλά μέσα από αυτό το μοιραίο το ταξίδι, θα βρει τον αληθινό της εαυτό και τον τρόπο να χαλιναγωγήσει τις απίθανες δυνάμεις της.

Captain Marvel - Official Trailer

Παίζεται
Αθήνα
Κινηματοθέατρα Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου, Αθήναιον, Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Νανά Cinemax, Town Cinemas, Μάγια, Μαρία Έλενα-Όναρ Δημ/κός Κιν/φος, Odeon Escape, Σινέ Παράδεισος, Odeon Starcity, Village 15 Cinemas @ The Mall, Κηφισιά Cinemax, Novacinema Odeon Μαρούσι, Cinerama Digital Cinema, Village 9 Cinemas @ Faliro, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Αελλώ Cinemax 5+1, Ζέα Digital Cinema, Φοίβος, West City, Village Shopping and More, Δημ/κός Κιν/φος Όνειρο, Αίγλη (Χαλάνδρι), Άνοιξη Δημ/κός Κιν/φος 2+1
Θεσσαλονίκη
Village 11 Cinemas Mediterranean Cosmos, Cineplexx One Salonica, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία

Ένα όμορφο αγόρι (Beautiful Boy)
Του Φέλιξ φαν Γκρένινγκεν. Δραματική, 2018, ΗΠΑ, 120’. Με τους: Στιβ Καρέλ, Τιμοτέ Σαλαμέ
Το ενδιαφέρον στην ταινία «Ένα όμορφο αγόρι» είναι ότι βασίζεται όχι σε ένα βιβλίο απομνημονευμάτων, αλλά σε δύο – από δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Οι Ντέιβιντ και Νικ Σεφ, πατέρας και γιος αντίστοιχα, είχαν γράψει τα βιώματά τους όπως αυτά καθορίστηκαν από τον εθισμό του δεύτερου σε ναρκωτικά και αλκοόλ. Σκηνοθέτης είναι ο Φέλιξ φαν Γκρένινγκεν, ο οποίος είχε κάνει τα «Ραγισμένα όνειρα», μια ταινία γεμάτη συναίσθημα και τραγωδία. Το όχι τόσο ενδιαφέρον εδώ είναι πως το συναίσθημα προλογίζεται διαρκώς από τη μουσική, αντί να προκύπτει οργανικά, και η τραγωδία περιγράφεται, αντί να αποτυπώνεται. Το όμορφο αγόρι για τόσους και τόσες, ήτοι ο Τιμοτέ Σαλαμέ, αποδεικνύεται αδύναμος στις δύσκολες ερμηνευτικές στιγμές και επηρμένος σε εκείνες που καλείται να είναι ο γοητευτικός εαυτός του. Σαν υπενθύμιση του πώς η αποτοξίνωση αποτελείται από σκαμπανεβάσματα και σκληρή προσπάθεια, η ταινία του Γκρένινγκεν έχει την αξία της, αλλά μετά από δύο ώρες διάρκεια δεν προκαλεί εθισμό, αλλά εκνευρισμό.

Ένα όμορφο αγόρι (A beautiful boy) Official Trailer Gr subs

Κλείσιμο
beautiful_boy_in
Παίζεται
Αθήνα
Ιντεάλ, Κινηματοθέατρα Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου, Νιρβάνα Cinemax, Ατλαντίς, Κηφισιά Cinemax, Cinerama Digital Cinema, Όσκαρ Digital

Ο τυχοδιώκτης του Παρισιού (The Emperor of Paris)
Του Ζαν Φρανσουά Ρισέ. Δραματική, 2018, Γαλλία, 110’. Με τους: Βενσάν Κασέλ, Όλγκα Κουριλένκο
Ο Βενσάν Κασέλ αναλαμβάνει το ρόλο μιας θρυλικής προσωπικότητας που έχει αποτελέσει έμπνευση για λογοτεχνικούς χαρακτήρες όπως ο Βοτρέν του Μπαλζάκ, ο Γιάννης Αγιάννης του Ουγκώ και ο Ντυπέν του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Πρόκειται για τον Βιντόκ, έναν άντρα που - στο απόγειο της ηγεμονίας του Ναπολέοντα – ήταν ο μόνος που κατάφερε να αποδράσει από δύο φυλακές υψηλής ασφαλείας. Κρατώντας χαμηλό προφίλ μετά την τελευταία του απόδραση, μιας και θεωρείται νεκρός, δυσκολεύεται να απεμπλακεί από το παρελθόν του. Για να αποδείξει την αθωότητα και τις καλές προθέσεις του όταν κατηγορείται για μια δολοφονία που δε διέπραξε, κλείνει μια συμφωνία με την αστυνομία: κυνηγά όλους τους κλέφτες και δολοφόνους του Παρισιού με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Χωρίς καν να το προσπαθεί, ο Βιντόκ γίνεται από πρώην κατάδικος σερίφης.

L'EMPEREUR DE PARIS Bande Annonce (2018) Vincent Cassel, Olga Kurylenko

emperor_of_paris_in
Παίζεται
Αθήνα
Γαλαξίας 3D Digital, Νανά Cinemax, Novacinema Γλυφάδα Odeon, Odeon Escape, Odeon Starcity, Village 15 Cinemas @ The Mall, Novacinema Odeon Μαρούσι, Τρία Αστέρια 3D Digital, Village 9 Cinemas @ Faliro, Αελλώ Cinemax 5+1, Σινεάκ Δημ/κός Κιν/φος, Village Shopping and More, Αθηνά
Θεσσαλονίκη
Village 11 Cinemas Mediterranean Cosmos, Μακεδονικόν, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία


Αξίζει 2/5 Κάθε χίλια χρόνια (Vision)
Της Ναόμι Καουάσε. Δραματική, 2018, Ιαπωνία/Γαλλία, 109’. Με τους: Ζιλιέτ Μπινός, Μασατόσι Ναγκάσε
«Στη φύση θες να είσαι σιωπηλός», λέει ο Σατόσι, ένας μοναχικός άντρας που ζει ανενόχλητος μακριά από τον πολιτισμό, μέχρι που εμφανίζεται μια Γαλλίδα ταξιδιώτρια και του αναστατώνει την ηρεμία. Η Ναόμι Καουάσε εντυπωσιάζεται από τη φύση και την κινηματογραφεί με το αντίστοιχο δέος, αλλά δεν ακολουθεί τη συμβουλή του χαρακτήρα της. Κάνει τα πάντα βαρυσήμαντα και βαρύγδουπα, με παρωχημένους συμβολισμούς. «Έρχεται βροχή», λέει η τυφλή φίλη του Σατόσι, κι όλοι ξέρουμε πως δεν εννοεί το νερό. Βλέμματα γεμάτα νόημα, αμπελοφιλοσοφίες και αφόρητες επαναλήψεις (όλοι οι χαρακτήρες επιμένουν να επιστρέφουν στο συνομιλητή τους ως ερώτηση τις καταφατικές δηλώσεις των άλλων: «Πάω βόλτα». «Πας βόλτα;» «Θέλω να βρω ένα σπάνιο φυτό». «Θες να βρεις ένα σπάνιο φυτό;»). Ούτε σε χίλια χρόνια.

ΚΑΘΕ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ (Vision) - Official Trailer

Παίζεται
Αθήνα
Αθήναιον, Town Cinemas, Κηφισιά Cinemax, Αίγλη (Χαλάνδρι)
Θεσσαλονίκη
Φαργκάνη Art


Αδέλφια εξ αίματος (Boys Cry)
Των Νταμιάνο & Φάμπιο ντ’ Ινοσέντσο. Δραματική, 2018, Ιταλία, 95’. Με τους: Άντρεα Καρπεντσάνο, Ματέο Ολιβέτι
Δυο παιδικοί κολλητοί φίλοι σκοτώνουν άθελά τους έναν άντρα με το αμάξι τους, χωρίς να γνωρίζουν πως πρόκειται για πληροφοριοδότη της αστυνομίας. Η τοπική μαφία τους αγκαλιάζει πάραυτα και τους προσφέρει μια θέση στον κόσμο τους. Η γη της επαγγελίας (που είναι και ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας στα ιταλικά) θα φανερώσει όμως σύντομα το πραγματικό της πρόσωπο.

BOYS CRY Trailer (2018)

Παίζεται
Αθήνα
Έλλη, Δαναός, Ταινιοθήκη, Διάνα, Αλεξάνδρα Europa Cinemas

Αξίζει 2/5 Το μυστικό της ασημένιας λίμνης (Under the Silver Lake)
Του Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ. Δραματική, 2018, ΗΠΑ, 139’. Με τους: Άντριου Γκάρφιλντ, Ράιλι Κίο
Ένας νέος που περνά τη μέρα του στο μπαλκόνι του κατασκοπεύοντας τους γείτονές του, γνωρίζει μια όμορφη κόπελα, η οποία όμως εξαφανίζεται απότομα την επόμενη μέρα. Η αναζήτησή της θα του γίνει εμμονή. Φουλ επιτηδευμένη ταινία, με απαίσια, εκκωφαντική μουσική που βυθίζεται σε μια τρέλα, η οποία δε γίνεται ποτέ όσο γοητευτική θεωρεί ότι είναι.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΗΜΕΝΙΑΣ ΛΙΜΝΗΣ (Under The Silver Lake) hd trailer greek subs

under_the_silver_lake_in
Παίζεται
Αθήνα
Έμπασσυ Nova Odeon, Ανδόρα, Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Νανά Cinemax, Town Cinemas, Odeon Escape, Σινέ Παράδεισος, Odeon Starcity, Village 15 Cinemas @ The Mall, Village 9 Cinemas @ Faliro, Σπόρτιγκ Δημ/κός Κιν/φος, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Αελλώ Cinemax 5+1, ΖVillage Shopping and More
Θεσσαλονίκη
Village 11 Cinemas Mediterranean Cosmos, Κολοσσαίον, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία

Παύση
Της Τώνιας Μισιαλή. Δραματική, 2018, Κύπρος/Ελλάδα, 96’. Με τους: Στέλα Φυρογένη, Αντρέα Βασιλείου
Μια γυναίκα διψασμένη για αγάπη και επικοινωνία αλλά παγιδευμένη στη δυστυχία ενός καταπιεστικού γάμου, βρίσκει καταφύγιο σε ένα φανταστικό κόσμο εκδικητικής βίας. Σύντομα, πραγματικότητα και φαντασία συγχέονται.

Παίζεται
Αθήνα
Ταινιοθήκη


Make the Economy Scream
Του Άρη Χατζηστεφάνου. Ντοκιμαντέρ, 2019, Ελλάδα, 80’.
Ο Άρης Χατζηστεφάνου ταξιδεύει από τις παραγκούπολεις του Καράκας μέχρι τα σύνορα της Κολομβίας αναζητώντας τις πραγματικές αιτίες της οικονομικής κατάρρευσης της Βενεζουέλας. Το ντοκιμαντέρ έχει ως αφετηρία τη φράση «Make the economy scream», με την οποία ο Ρίτσαρντ Νίξον έδωσε εντολή στη CIA να διαλύσει την οικονομία της Χιλής πριν από το πραξικόπημα του Πινοσέτ, και φτάνει μέχρι τις σημερινές εξελίξεις και την προσπάθεια του Χουάν Γκουαϊδό και των ΗΠΑ να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
TRAILER - MAKE THE ECONOMY SCREAM

Παίζεται
Αθήνα
Τριανόν Filmcenter

Ίαν ΜακΚέλλεν: Ρόλος μιας ζωής (McKellen: Playing the Part)
Του Τζο Στίβενσον. Ντοκιμαντέρ, 2017, ΗΒ, 92’.
Ντοκιμαντέρ για τον ηθοποιό Ίαν ΜακΚέλεν, που ανατρέχει στη ζωή, την καριέρα και τον ακτιβισμό του για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα.

Ίαν ΜακΚέλεν: Ρόλος Ζωής - Επίσημο Τρείλερ

mc_kellen_in
Παίζεται
Αθήνα
Ααβόρα, Ταινιοθήκη, Μικρόκοσμος Filmcenter, Διάνα


Σόπι – μια ημέρα ακόμη
Του Χρήστου Πυθαρά. Ντοκιμαντέρ, 2018, Ελλάδα, 60’
Το «Σόπι - μια ημέρα ακόμη» αφηγείται μια ημέρα από τη ζωή ενός χωριού κατά την περίοδο του τρύγου, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό από ιδιαίτερους χαρακτήρες.

Sopi - a day in (Official Trailer) | Feature Documentary from Christos Pitharas on Vimeo.


Παίζεται
Αθήνα
Δαναός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης