Βρέθηκε ταινία του 1901 με ήρωα του Τσαρλς Ντίκενς!

Βρέθηκε ταινία του 1901 με ήρωα του Τσαρλς Ντίκενς!

Η ταινία έχει τίτλο "The Death of Poor Joe", χρονολογείται στο 1901, έγινε 31 χρόνια μετά τον θάνατο του διάσημου Βρετανού μυθιστοριογράφου

Βρέθηκε ταινία του 1901 με ήρωα του Τσαρλς Ντίκενς!
Η παλαιότερη ταινία του Τσαρλς Ντίκενς, εμπνευσμένη από τη νουβέλα του, "Bleak House" βρέθηκε σε ένα αρχείο το οποίο είχε μείνει ξεχασμένο για περίπου 50 χρόνια.

Η ταινία έχει τίτλο "The Death of Poor Joe", χρονολογείται στο 1901 και πιστεύεται ότι έχει γυριστεί στο Μπράιτον της Βρετανίας, έγινε 31 χρόνια μετά τον θάνατο του διάσημου Βρετανού μυθιστοριογράφου.

Μπορεί να διαρκεί μόνο ένα λεπτό, αλλά το γεγονός ότι βρέθηκε σε άριστη κατάσταση την καθιστά ιδιαίτερα σημαντική για τους λάτρεις του κινηματογράφου.

Κλείσιμο
H ταινία δείχνει τον Τζο να πεθαίνει από κρύο έξω από μία εκκλησία. Καθώς πέφτει στο έδαφος ένας άνδρας προσπαθεί να τον βοηθήσει και τον κρατά, καθώς πεθαίνει.

Το φιλμ είχε δοθεί στο Βρετανικό ινστιτούτο κινηματογράφου (BFI) το 1954 από έναν συλλέκτη που γνώριζε τον σκηνοθέτη της, Τζορτζ Άλμπερτ Σμιθ, αλλά είχε καταχωρηθεί στα αρχεία με λάθος ονομασία και ημερομηνία.

«Είναι θαυμάσιο που βρέθηκε ένα τόσο σπάνιο και μοναδικό φιλμ» δήλωσε η Μπ.Ντίξον, διευθύντρια του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (BFI), η οποία βρήκε την ταινία κατά τη διάρκεια έρευνάς της σε παλιές ταινίες από την Κίνα

Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Ντίκενς στις 9 και τις 23 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης