«Το ουφάκι»: Λογοτεχνία για παιδιά από τον Αύγουστο Κορτώ

«Το ουφάκι»: Λογοτεχνία για παιδιά από τον Αύγουστο Κορτώ

Μια ιστορία για µικρούς και µεγάλους, για το άγχος που τρώει παππούδες και εγγόνια και για το πώς καµιά φορά αυτό που φοβόµαστε περισσότερο απ’ οτιδήποτε µπορεί να αποδειχτεί ένας αόρατος κολλητός µας φίλος

«Το ουφάκι»: Λογοτεχνία για παιδιά από τον Αύγουστο Κορτώ
Στα ράφια των βιβλιοπωλείων βρίσκεται το νέο βιβλίο του Αυγούστου Κορτώ για παιδιά με τίτλο «Το ουφάκι», σε εικονογράφηση της Πέρσας Ζαχαρία από τις εκδόσεις Πατάκη. 

«Με λένε Μάνο, είµαι οχτώ ετών, κι η µαµά µου είναι µάγισσα…»: Έτσι ξεκινά η ιστορία του Μάνου, που έχει πολλά άγχη –αν θα θυµηθεί το µάθηµα όταν η δασκάλα τον σηκώσει στον πίνακα, αν οι γονείς του θα µείνουν αγαπηµένοι ή θα χωρίσουν, αν η οµάδα του θα χάσει στον τελικό…– κι όταν πέφτει να κοιµηθεί, δεν τον πιάνει ύπνος, είναι όλο «Ουφ!» και «Ουφ!». Αλλά η µαµά του, επειδή είναι µάγισσα, έρχεται, παίρνει τα ουφάκια απ’ το στήθος του, τα πετάει κάτω, τα πατάει και τα σκοτώνει.

Μέχρι που µια µέρα ένα ουφάκι εµφανίζεται µπροστά του και του εξηγεί ότι δεν είναι κακό – ότι, µάλιστα, είναι ίσως ο καλύτερος φίλος του. Κι ότι πρέπει να το βοηθήσει να γλιτώσει.

Μια ιστορία για µικρούς και µεγάλους, για το άγχος που τρώει παππούδες και εγγόνια και για το πώς καµιά φορά αυτό που φοβόµαστε περισσότερο απ’ οτιδήποτε µπορεί να αποδειχτεί ένας αόρατος κολλητός µας φίλος.

Κλείσιμο
O Πέτρος (ή Αύγουστος ή Πετραύγουστος ή Αυγουστόπετρος – κανείς δεν ξέρει πώς να τον φωνάξει) όταν ήταν µικρός, είχε πολλά, πάρα πολλά ουφάκια, αλλά η µαµά του, που ήταν µάγισσα χωρίς µαγικά, του έδειξε πώς να συµβιώνει αρµονικά µαζί τους. Τώρα πια, τα ουφάκια είναι οι καλύτεροί του φίλοι.

Η Πέρσα Ζαχαριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε σκηνογραφία και ενδυµατολογία στο Τµήµα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και ζωγραφική στο Central Saint Martins στο Λονδίνο. Έχει συµµετάσχει σε ατοµικές και οµαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο και στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως ζωγράφος-εικονογράφος, ενώ παράλληλα διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά. Έχει εικονογραφήσει τα βιβλία Πολυξένη της Στέλλας Μιχαηλίδου (εκδ. Παπαδόπουλος, 2014), το οποίο βραβεύτηκε για το κείµενο και την εικονογράφηση από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Το όνειρο του Πέτρου της Μαρίνας Μιχαηλίδου-Καδή (εκδ. Πάργα, 2015), Μικρά ξυπνήµατα της Εύης Γεροκώστα (εκδ. Παρρησία, 2016) και Το φτεράκι και το µικρό του ξε-πέταγµα στον κόσµο της Βάσιας Παρασκευοπούλου (Εκδ. Πατάκη, 2017). 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης